woensdag, januari 18, 2012

Doña Elsa



Kerk wil strijd tegen seksueel misbruik coördineren
18 januari 2012

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - De rooms-katholieke Kerk versterkt de strijd tegen seksueel misbruik en zij wil de inspanningen in de verschillende bisdommen wereldwijd sterker op elkaar afstemmen, meldt Kerknet. De bisdommen kregen in 2011 al een schrijven van de Congregatie voor de Geloofsleer met de opdracht om nog dit jaar een preventiebeleid op punt te stellen en dit aan het Vaticaan voor te leggen.
In februari vindt in Rome een symposium plaats met afgevaardigden van 110 bisschoppenconferenties wereldwijd en verantwoordelijken van meer dan 30 religieuze orden en congregaties. De bijeenkomst van 6 tot 9 februari aan de Gregoriaanse Universiteit in Rome, met de steun van het Staatssecreta
riaat en verschillende congregaties, is de eerste internationale bijeenkomst van kerkelijke verantwoordelijken op dit niveau.

Centrum voor de strijd tegen misbruik

Tegelijk wordt de oprichting aangekondigd van een e-learning centrum in het ‘Centrum voor kinderbescherming’ van het Instituut voor Psychologie in München. Dat centrum wordt geleid door Hubert
Liebhardt, een professor van de Gregoriaanse Universiteit in Rome en de Universiteit van Ulm. Het hele project, gebundeld onder de titel ‘Towards Healing and Renewal’, moet een belangrijke impuls geven aan een cultuur van luisterbereidheid en heling in de katholieke Kerk, die in verschillende landen met een crisis kampt als gevolg van jarenlang kindermisbruik door geestelijken.

Geen opmerkingen: