donderdag, mei 28, 2009

We are in denial . De Kerk moet in therapie


Is het niet prachtig hoe de politieke strijd in Ierland, sinds gisteren, de antwoorden levert ook op mijn vraag: hoe is het in vredesnaam mogelijk dat die wetenschapper, kerkhistoricus zo onwaarschijnlijk uit zijn nek zit te kletsen?

...
Ja zeg mij wat daar in Rome hebben ze gestoorde mensen in dienst. Begrijp ook niet waarom hier in Nederland dat allemaal in de doofpot moet!
Ja de kinderen die in de Goede Herder hier waren werden er door de kinderbescherming geplaatst,uitgerekend in zo,n gevaarlijke omgeving waar je alle waardigheid werd afgenomen. Ze kondendus met ons doen wat ze wilden.
Ja ja en dat uit naam van God. Grote schande!!!
Ik heb het immers aan de lijve meegemaakt in Velp en Almelo

Geld, .. Heel erg veel geld is de reden voor die doofpot. In Nederland heeft de Staat hetzelfde belang als de RK Kerk bij die doofpotten over die tehuizen. Dat is, naast de macht van de Ierse Kerk,het belangrijkste verschil met de Ierse situatie. Niet de vele vormen van misbruik!

Met een hele diepe buiging, respect en ontzag voor die tehuis-Ieren en de hunne die , individueel én gezamelijk, keer op keer hun mogelijkheden weer vonden om -ondanks wat hen door Kerk, Staat en samenleving getracht werd af te nemen en (alle angst voor) angst hun menswaardigheid te behouden, voor zovelen levenslang, de moed iedere keer weer op te brengen angst om te zetten in hoop. En dat te delen!
Misschien is die kracht wel genoeg om inderdaad op te wegen tegen de misdaden van en binnen de RKK óók de afgelopen 10 jaar van Ierse Revolutie.
Dat ik ze vond... en voldoende kreeg om te verstaan. Wat geweldig...!!!

Geen opmerkingen: