zaterdag, mei 23, 2009

Diarmuid Martin: ’Domme reactie op schokkend rapport’



Aartsbisschop Dublin boos op aartsbisschop Westminster
Geplaatst door onze redactie op zaterdag 23 mei 2009

DUBLIN (RKnieuws.net) - Aartsbisschop Diarmuid Martin van Dublin is boos op het nieuwe hoofd van de RK Kerk in Engeland en Wales, Mgr. Vincent Nichols. Aartsbisschop Martin vindt dat zijn collega-aartsbisschop van Westminster zich “erg onhandig” heeft uitgelaten over het schokkende rapport over seksueel misbruik in Ierland door RK geestelijken, dat deze week werd gepubliceerd.

De Ierse aartsbisschop neemt Mgr. Vincent Nichols kwalijk dat deze in een eerste reactie op het rapport de betrokken religieuzen prees vanwege “hun moed, dat zij hun daden hebben willen opbiechten”.

Moet moeilijk zijn geweest
Letterlijk zei de aartsbisschop van Westminster, Mgr. Nichols, in een interview met de BBC, dat “het voor de religieuzen moeilijk moet zijn geweest om zo voor je eigen zwakheden te moeten uitkomen. Zeker voor diegenen, die vinden dat zij zich vergist hebben en de kinderen alleen maar een beetje slecht behandeld hebben”.

Aan de kant van de slachtoffers
“Ik sta met mijn gedachten en woede allereerst aan de kant van de slachtoffers. Het commentaar van Mgr. Nichols diende op zijn zachtst gezegd nergens toe. De verhalen van de slachtoffers zijn misselijkmakend en hun moed om ze te vertellen is bewonderenswaardig. Dit rapport zal nooit in een la mogen verdwijnen. Het is een schreeuw, dat wij in de toekomst nooit meer zó met onze kinderen om mogen gaan”, aldus de aartsbisschop van Dublin.

Joost Middelhoff




En zonder enige twijfel werd vervolgens die Mgr Nichols ook door die vertrekkende kardinaal Cormac met zijn 'Atheism the greatest of evils" in nog wat sterkere termen aangesproken toen beiden het rapport bekeken hadden en ontdekten wat daar in staat over de spirituele of religieuse kracht en de cadeautjes van die "moedige betrokken religieuzen"!!

Veelbelovend zo'n net benoemde gemijterde die het kennelijk nog steeds niet door heeft.

Geen opmerkingen: