dinsdag, mei 05, 2009

inburgeringsproject Bischop Roermond en zijn hulp bischop

Geweldig nieuws:

Tot ongetwijfeld grote opluchting van de in het bisdom nog aanwezige gelovigen hebben, dankzij één van de slachtoffers van Joep Haffmans, dief, fraudeur en seksueel misbruiker en bij gebrek aan (h)erkenning van grenzen knap gevaarlijke priester en deken hebben Bisschop Franz Wiertz en hulpbisschop Everard de Jong van Roermond op priesterseminarium Rolduc een inburgeringscursus hoe ziet de rechtbank eruit gehad.


Omdat het niet tot de"core-business" van geestelijken behoort om voor een rechter te verschijnen, hebben de bisschop en de hulpbisschop een'cursus rechtbank' gekregen op Rolduc, vertelde bisdomwoordvoerder Stan Hoeneerder.
Compleet met rollenspel, zodat ze weten waar de rechter zit en welke
plekken de advocaten bezetten. "Deze mensen kunnen uitstekend de mis doen,
maar hebben geen idee hoe een rechtbank werkt", aldus Hoen, die benadrukt dat de kwestie niet inhoudelijk is besproken tijdens de cursus.

Omdat in een democratische rechtstaat iedere burger geacht wordt de wet te kennen wordt er, aanvullend op de kerkelijke zegen voor de fiets, nog gezocht naar een lokale politieagent die bereid is hen deel 2 van de cursus te geven:
is het stoplicht rood, betekent dat Hu, Ho, Stop, Halt, zo niet krijg je, als gevaar voor anderen en jezelf , een bekeuring.

En hoewel meerdere jongeren in het bisdom, werkzaam als vakkenvuller bij diverse grootgrutters, in het vervolg van dit project hun jeugd-hulpbisschop Everard de Jong en zijn baas in ruil voor een volle aflaat met veel plezier hadden willen inwijden in het feit dat er ook nog zo iets bestaat als rechts-aansprakelijkheid van de werkgever, heeft de landelijke overheid besloten voor deze dankbare taak Rechter-commissaris Huinen beschikbaar te stellen.

Zelfs De Limburger wist echter in haar uitvoerige berichtgeving over deze stinkende zaak haar lezers niet informeren over wat het " zo waarlijk helpe mij God almachtig" nu voor deze beide kerkelijk functionarissen betekende.

Uit deze berichtgeving is echter wel weer duidelijk dat beide in deze wél bijzonder goed getraind zijn in een beroerd deel van de kerkelijke hierarchie: zij deden en doen precies datgene wat overal ter wereld al door velen van hun collegae is gedaan, tot aan het bijbels gebruik van slachtoffers van kerkelijk falen.

Minachting van slachtoffers, verdedigd door geleuter van een bisschop over "familie" t.a.v. Haffmans.
Een meer dan kwalijk teken dat kennelijk tot op heden de bisschop van Roermond en zijn jongeren-bischop het verschil niet kennen tussen een incestueuze dysfunctionele en een gezonde familie.

Spijtig dat als steeds, net als ook overal elders ter wereld, daarvan zovelen slachtoffer werden.

Spijtig zeker ook dat een (van de) vrouw(en) die zich liet misbruiken door Haffmans, daarvoor hulp nodig had én zocht voor zowel Haffmans als haarzelf, daar óók nog eens het slachtoffer van werd.
Hiermee heeft deze Bisschop duidelijk heeft gemaak, behalve dom en arrogant, gevaarlijk te zijn.
De volkomen achterhaalde domme arrogantie van kiezen blind te willen zijn, tbv de "goede familie-verhoudingen" met zijn priesters, waarbij hij die priester liet barsten en welbewust koos een vrouw - en de bedoelde ontvangers van de gelden - te laten barsten, Joep Haffmans -god betere - door te schuiven om zo en anderen vervolgens dezelfde risico's liet lopen.

Zelfs in het meest onwaarschijnlijke geval dat hij dacht hij dat het "slechts" om 10.000 gulden ging....sinds wanneer mag een priester dat stelen? Ter ere waarvan, anders dan het gemak en legitimering van corruptie wordt dan diens hulpvraag genegeerd?

Een dergelijke pastorale held op sokken: "Wie met een klacht komt moet het maar bewijzen" is gevaarlijk! En, na wat er inmiddels overal ter wereld bekend is geworden over priesterlijk machtsmisbruik, een mensen én de kerkleer minachtende idioot!

Gevaarlijk voor gelovigen, voor zijn priesters en overig kerkelijk werkers. Gevaarlijk voor de Kerk(en).
Maar ook voor de burgerlijke samenleving die geen enkele behoefte heeft aan dit soort onbetrouwbare en onverantwoordde gezagsdragende figuren. Niet als dekens, maar als (hulp) bisschop nog heel veel minder!

Bischop Frans Zwiers van Roermond had géén norm die acceptabel is.
Maar hij heeft die, wanneer je de berichtgeving over vandaag leest, nog steeds niet. Waaruit geconcludeerd moet worden dat hij niet alleen slachtoffers heeft gemaakt, maar dat in de toekomst, zodra hij daartoe in de gelegenheid is, hernieuwd zal doen!

En een dergelijke hulp-bisschop voor jongeren?
Die moet je vooral niet in de buurt hebben wanneer je hoopt dat jongeren ergens in kunnen geloven !

Onvoorstelbaar dat collega bisschoppen dat niet duidelijk hebben gemaakt.

Laat dan inderdaad die burgerlijke overheid hén maar duidelijk maken wat het onderwijs geacht wordt te doen met kinderen en jongeren: waar we in dit land in wensen te geloven: met of zonder zo waarlijk helpe mij God almachtig.

Mijnheer de bisschop wenste geen publieke executie.
Van wie? Van Haffmans? Van de kerkelijke leer? Of van dat deel van de kerk dat criminaliteit legitimeert?

Die Elly? Kun je, net als de ongetwijfeld vele slachtoffers die deze figuren, van Gijsen tot aan Zwiers , gezamelijk hebben gemaakt, alleen maar heel veel sterkte wensen. En dank je wel tegen zeggen dat zij ermee naar buiten kwam en NEE zei.

Tuurlijk liet zij zich misbruiken; zij kreeg de ziekelijke smerigheid van een deel van de rooms katholieke en haar mensen minachtende misbruik cultuur over zich heen.

Maar wie wil háár kwalijk nemen dat zíj geloofde?

Geen opmerkingen: