vrijdag, mei 15, 2009

Wachtend op de rapporten van de Ierse revolutie.

Na zoveel keren uitstel moet dan 20 mei het Ryanrapport uitkomen, eind van de maand dat naar het onderzoek van het misbruik in Dublin.

In Jersey werd gisteren in een onwaarschijnlijk krankzinnige situatie rond Haute de la Garenne er toch nog iemand voor een rechtbank veroordeeld: een vroegere bewoner die seksueel misbruik pleegde.


Haut de la Garenne - Michael Aubin Pleads Guilty!!!
Michael Aubin admitted to two counts of gross indecency and two counts of indecent assault on children under ten years old.Aubin, who appeared before the Royal Court, carried out the sexual abuse on boys while he was a resident at the home in the 1970s.

Aubin is the first person to be brought to court after a police
investigation into historic child abuse on the island.He previously pleaded not
guilty to three additional counts of indecent assault. Those counts will be
dealt with after Aubin is sentenced on June 22.

Two other people have been charged in connection with the Haut de la
Garenne abuse scandal and police have amassed a list of 40 additional
suspects.Finally some justice in Jersey!

Personally I am stunned, but extremely pleased with this victory!

This is a great day for the abuse victims, Senator Syvret, Lenny Harper, Graham Power and Simon Bellwood. Well done, you all have been vindicated!



Maar in Belgie is blijkbaar vanavond de toekomstige generatie die haar mond open zal doen over misbruik al op het journaal besproken. Een snotneus met een GSM op Instituut Mariadal in Hoegaarden.Hij werd kennelijk van school verwijderd.

Moge iemand zo intelligent zijn eens te gaan rekenen wat een goede filmopleiding nu aan dat kind de samenleving aan kosten bespaard.

De directie van de school voor buitengewoon secundair onderwijs Mariadal uit
Hoegaarden
hoort vanavond om 18.30 uur leerkracht C.A. van de bouwopleiding die in november vorig jaar een leerling tijdens de les zwaar mishandelde.

Dat gebeurt in het kader van de tuchtprocedure die tegen de betrokkene
werd opgestart. Volgens Jan Bergé, advocaat van de school, is er vanavond nog
een beslissing te verwachten.

Op 27 maart op de hoogte
De school raakte pas op 27 maart op de hoogte van de feiten. Bergé heeft geen verklaring voor het feit dat het zo lang geduurd heeft voor de leerkracht gehoord wordt. "Men heeft zich onmiddellijk geïnformeerd over wat er moest gebeuren en de zaak aan de inrichtende macht voorgelegd", aldus Bergé. Vanmiddag krijgt de school
ook de onderwijsinspectie op bezoek die de houding van de directie in dit dossier wil onderzoeken.

"In Het Laatste Nieuws wijst iemand erop dat de leerling die de opnames maakte weggestuurd is, maar beide dingen hebben niets met mekaar te maken. De leerling heeft het bestaan van de film ter sprake gebracht tijdens de tuchtprocedure tegen hem en heeft wellicht de film in dit kader willen gebruiken", aldus Bergé.

Zwaardere straf
Bij een veroordeling riskeert de leerkracht een zwaardere straf. Dat meldt het Leuvense parket, dat een opsporingsonderzoek naar de feiten is begonnen.

Op een video die in de media is opgedoken, en in bezit is van het gerecht, is te zien
hoe de leraar de tiener uitscheldt, in een emmer cement duwt en onder een kraan
met koud water houdt.

"Het slachtoffer is recent verhoord via een videoverhoor", zegt Patrick Vits, woordvoerder van het Leuvense parket. "Ook de medeleerlingen van de jongen en alle andere betrokkenen zijn verhoord of zullen nog verhoord worden. Op dit moment wordt het onderzoek door het parket gevoerd en is het geen gerechtelijke onderzoek. Voorlopig zijn er immers geen dwangmaatregelen nodig waarvoor een onderzoeksrechter zou bevoegd zijn."

Verschillende verzwarende omstandigheden
Als de leraar veroordeeld wordt voor slagen en verwondingen, dreigt de strafmaat wel hoger te liggen dan bij een klassieke zaak van slagen en verwondingen. "Er is hier sprake van verschillende verzwarende omstandigheden. Het slachtoffer is een minderjarige, die bovendien in een bijzondere lichaams- of geestestoestand verkeert, zoals de wet dat omschrijft. Daarenboven is er tussen leraar en leerling sprake van en gezagsfunctie. Dat zij drie afzonderlijke verzwarende omstandigheden."

Het onderzoek naar de feiten is al enige tijd aan de gang en volgens het Leuvense parket werken alle partijen vlot mee.

Geschokt
Staatssecretaris voor Personen met een Handicap Julie Fernandez Fernandez
reageert intussen geschokt op de zaak. Ze vraagt aan Vlaamse minister van
Onderwijs Frank Vandenbroucke om de feiten in detail uit te spitten en streng op
te treden tegen dit incident.

Vandenbroucke liet al verstaan dat hij de zaak grondig zal onderzoeken. Hij heeft ook vragen bij het trage optreden van de school. (belga/mvdb)


Jeezes, als ze dat al zware mishandeling noemen zelle. . Amaai. Dat komt er niet in de verste verte van af! . Die kinderen zijn ook niet gemakkelijk om mee om te gaan hoor. Wie weet wat dat rakertje allemaal gezegd en gedaan heeft. Het mocht niet gebeuren maar tis toch allemaal fel overroepen!

In mijn tijd hadden wij (kinderen die iets willen bereiken en gewoon naar school gingen) al last met die sukkels van het bereops. Ook de film 'blueberry Hill' is daar een mooi voorbeeldje van. Die leraar heeft veel moeten doorstaan en knapte, en 'toevallig' had weer iemand een gsm. Het lijkt me uitgelokt. Veel steun voor alle leerkrachten die les moeten geven aan domkoppen.

Och,de oudjes die hun eigen kinderen zo goed opgevoed hebben en die nu absoluut alleen maar slechtopgevoede kinderen zien zijn daar weer.Ik weet niet in welke milieus jullie je bevinden maar de meeste kinderen die ik ken zijn WEL opgevoed.En dat ze mondiger zijn is geen
probleem.Vroeger ben ik ook vernederd door een leerkracht tekenen omdat ik niet
kan tekenen,kan ik eraan doen dat ik die gave niet heb?Was ik toen maar mondiger geweest !!!!!!

Ik blijf in ieder geval Hoegaarden drinken, en ja, er is een probleem met het respect van de kinderen voor mensen die met hen begaan zijn. Hopelijk schept dit een polemiek waarin ook achterlijke kinderen aan het woord gelaten worden en kunnen zeggen wat zij het liefst zouden doen in plaats van te gaan werken !

Moge iemand dát snotneusje duidelijk maken dat hij een heldendaad verichtte!
En hem daarna een pestklus laten doen: 200 opgeblazen balonnen bevestigen aan Reus Langnek in de Efteling of zo

Getuigen zijn tenslotte zelden helden.

Geen opmerkingen: