dinsdag, augustus 07, 2012

Kaarsjes op de verjaringstaart: De Limburger leert tellen, stop de persen

De Limburger
op: 06.08.12 21:25

MAASTRICHT (ANP) - Een rapport van een rechtspsycholoog dat is opgesteld in opdracht van de van misbruik betichte pastoor Jan Schafraad uit Maastricht, mag donderdag gewoon worden gebruikt. Op die dag wordt een zitting over Schafraad gehouden van het meldpunt seksueel misbruik binnen de RK kerk.
Twee misbruikslachtoffers spanden maandag een kort geding aan tegen de pastoor. Zij willen dat het rapport niet wordt gebruikt omdat er privégegevens over hen in staan. De rechter doet pas over twee weken uitspraak in dit geding. Hierdoor kan het rapport tijdens de zitting van het meldpunt aan de orde komen.


 
Wauw!!!
Alsof dat niet allang duidelijk was.

Het enige interessante ervan is: en wat doet Wiel Stevens ermee, dat meldpunt is tenslotte slechts tbv. klachten en gewenste door verjaring noodzakelijke oplossingen. 
Het lijkt me een redelijke vooronderstelling dat de voorzitter, een oud-Rechter  óók kan tellen. 

Dus dit persbericht - zei het ANP dank U, voor deze  gratis Schafraad advocaat reclame ? - is de zoveelste grote flauwe kul in de reeks van het trappen naar die mannen die ooit kind waren op dat Bleijerheide

Die hebben wellicht wat  meer aan aanvulling op de informatie van zijn giftig zaad rondstrooiende mijnheer de geschorste pastoor en zijn Seksepietje die volgens Schafraad  i.t.t. Jantje zelf wél wist hoe Abraham zijn mosterd haalde

't Is inmiddels zo zoetjes aan toch wel onontkoombaar  dat er iemand in die Koepel de al die jaren zwijgende Jan  -aan wie ondanks zijn maatschappelijk werk studie en praktijk zowel als  priesteropleiding en pastorale praktijken de ontwikkelingen en discussies over kindermisbruik en de levens verwoestende gevolgen,  toch niet echt een ontdekking van Deetman,  in weerwil van zijn eigen ervaringen en betrokkenheid kennelijk volledig voorbij  is gegaan - 'ns influistert dat ongeacht wat er over dat historisch misbruik uit komt  mijnheer de eerwaarde zich maar beter 's op Zwolle kan gaan orienteren.

Maar Jan,  zou je   i.p.v. die blauwe duimen,  niet beter  nog  effe met je bedelnap rond gaan , opdat  je een eind aan deze meer dan genante  openbare harakiri waarin je anderen mee zuigt kunt  maken?
Gewoon je lening voor je goede pensioen die je aan sterven over hield heel rap af te lossen, en je dan met wat schapen in stilte  op de mokerhei terug trekken?
't Is natuurlijk maar even knabbelen op zo'n koekje van eigen-deeg-misbaksel , maar
wie weet, Jan,  wil Wiertz je dan nog nog wel een oude staf lenen...


Geen opmerkingen: