donderdag, juni 16, 2011

Dóórzwemmen, Jantje met de groeten aan Hans Snoek









----- Original Message -----
From: Secretariaat Hulp en Recht
To:...
Sent: Thursday, June 16, 2011 9:29 AM
Subject: RE: Correctie Fw: Melding Copie van melding via website

Geachte mevrouw ...,
Naar aanleiding van uw bericht d.d. 8 juni jl. wil ik u graag informeren dat uw bericht in goede orde is ontvangen en als klacht in behandeling genomen zal worden. Uit de mailwisseling die vooraf heeft plaatsgevonden heb ik moeten constateren dat uw mail van het “kastje naar de muur” is gegaan.

Eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat ik mij kan voorstellen dat de hoeveelheid aan commissies en onderzoeksinstanties inzake het seksueel misbruik, buitengewoon verwarrend is voor de slachtoffers. De commissies hebben allemaal een verschillende functie. Zo is de commissie Deetman een onderzoekscommissie en behandelen zij niet de individuele klachten. Ik betreur het buitengewoon dat uw klacht bij hen terecht is gekomen en niet bij de juiste instantie van Hulp & Recht. Ondanks dit gegeven kan ik u garanderen dat bij Hulp & Recht uw klacht uiterst serieus genomen wordt en dat een team van professionals haar best doet om alle klagers zo goed mogelijk te begeleiden.
Voor de verdere behandeling van uw klacht zou ik u willen vragen of u het op prijs stelt om te praten met een vertrouwenspersoon. Dit is een professional die samen met u uw klacht in kaart brengt en duidelijkheid kan verschaffen in het vervolg van een juridische procedure.
In afwachting van uw reactie, verblijf ik,

met vriendelijke groet,
Wilma Steehouwer
Juridisch beleidsmedewerker
Bureau Hulp & Recht
Postbus 13277
3507 LG UTRECHT
0900 8998411
http://www.hulpenrecht.nl/


Van: ...
[mailto:...]
Verzonden: woensdag 8 juni 2011 14:02
Aan: Reactie OnderzoekrkCC: meldpunt@comsamson.nl; info@comsamson.nl; Secretariaat Hulp en RechtOnderwerp:
Re: Correctie Fw: Melding Copie van melding via website
Dank U.

Ik ging er vanuit dat gezien het belang van meldingen, het doorgeven van de oproep door Uw commissie en het op vele wijze laten (doen) weten dat de commissie Deetman oog zou hebben voor de belangen van de slachtoffers, waarvan ik er één ben en als zodanig mijn melding doe, op het moment dat ik dreig in de knoop te raken met de termijn (tgv de - externe druk op de - noodzaak van een knap moeilijk besluit mijnerzijds, gezien de voorgeschiedenis met niet alleen het op mij gepleegde geweld waaronder seksueel misbruik maar ook Hulp en Recht hierbij ) ik een beroep kon doen op Uw commissie. Zoals U in Uw gegevens kunt zien ben ik hiermee immers "pas" vanaf 2004 mee bezig......

Het in zo'n situatie, met de opdracht en de pretentie van Uw commissie dan even iemand behulpzaam zijn in de vorm van het doorsturen van een dergelijke mail zodat een termijn inderdaad niet overschreden wordt, is mijn ervarings wereld een simpel gebaar van respect en simpel boerenfatsoen tav anderen.

Het spijt mij te moeten constateren dat dat een verkeerde aanname lijkt te zijn.
Wellicht schuilt hierin ook de reden dat ik op eerdere berichten aan uw commissie geen (dan wel geautomatiseerde antwoorden) kreeg?

U moge ervan verzekerd zijn dat ik als jeugdslachtoffer , gezien de consequenties van de ooit aanvankelijk geweldsdaden en wat dat inmiddels betekend, mede door werkwijze (en inmiddels zoals is gebleken zelfs samenstelling van) Uw commissie, bepaald niet geholpen wordt door dit soort Kafkaainse communicatie.

Integendeel. Het schaadt mijn belangen, die van mijn kinderen, gezin en familie in ernstige mate en heeft dat tot zeer recent dan ook gedaan ook.

Mijn besluit alsnog een melding te doen bij Hulp en Recht is hiervan een direct gevolg.
Wellicht is deze informatie voor uw onderzoek van enige interesse?

Ik zal hiervan in ieder geval ook mijn (mede uit algemene middelen betaalde) noodzakelijke therapeutisch hulp informeren.

Desalnietemin nogmaals mijn dank voor het ditmaal.na 8 dagen even reageren op mijn email
Rest mij voor nu slechts de vraag waarom deze email niet gewoon met een naam ondertekend kon worden.

Mocht U enige vraagstelling hebben of ik boos ben en mij door Uw commissie (alweer) volstrekt respectloos behandeld acht is het antwoord volmondig ja, en ik neem U dat kwalijk. Ik ben nu eenmaal, gelukkig wel, geconditioneerd door mijn zowel mijn jeugdervaringen maar ook mijn geloof allergisch voor het geweld van hypocrisie en
respectloosheid.

Met groet
..


----- Original Message -----
From: Reactie Onderzoekrk
To: ...
Sent: Wednesday, June 08, 2011 10:32 AM
Subject: RE: Correctie Fw: Melding Copie van melding via website

Geachte ...,
U hebt uw email gestuurd aan de commissie Deetman, niet aan Hulp en Recht.
De contactgegevens van Hulp en Recht kunt u vinden op: http://www.hulpenrecht.nl/Uheefteenvraag/SitePages/Introductiepagina.aspx
Vriendelijke groet.


Van: ... [mailto:...]
Verzonden: dinsdag 31 mei 2011 0:17
Aan: Reactie
Onderwerp: Correctie Fw: Melding Copie van melding via website


Correctie tekst, er bleek in mijn zenuwen op tijd te zijn, zoals U kunt zien iets weg te zijn gevallen
Geachte Heer Waayer,
Hierbij een copie van mijn melding zoals ik zojuist deed via de website van Hulp en Recht.
Mijn verontschuldigingen voor de weg, echter op dit moment speelt slechts Uw termijn en mijn keuze.
Hoogachtend,


Melding
Geachte Heren, Dames
nav. Uw oproep, welke ik niet kreeg per brief maar uit de media en vervolgens op Uw site las
http://www.hulpenrecht.nl/persberichten/SitePages/Hulp%20en%20Recht%20vraagt%20880%20melders%20te%20reageren.aspx
wens ik mij hierbij (en bepaald niet voor de eerste keer) te melden inzake het op mij gepleegde sexueel misbruik door ....

Ik neem aan dat ik hiermee heb voldaan aan uw datum van 1 juni 2011.

Voor de rest van de procedure zie ik, na buitengewoon slechte ervaringen in het verleden, op grond van de ontwikkelingen en de uitspraken van het Vaticaan en mijn eigen ontwikkelingen mede hierdoor mogelijk gemaakt, uit naar de toekomst.


Daar ik momenteel Uw emailadres niet kan vinden en om toch aan de termijnstelling te voldoen, maak ik gebruik van deze mogelijkheid. Mijn separate email met deze inhoud volgt zsm.

Met vriendelijke groet

...








Ik ben niet zo vaak zo blij geweest met dat, inmiddels met z'n kop boven me uitstekende, maffe kind van me, als bij de mededeling op 2 t-shirts en dat moment dat hij vertelde over het spelletje en het t-shirt dat zijn maten en hij in Lloret de Mar als antwoord formuleerde op het obligate zuipen maar even vergat dat ie onderweg naar de achtertuin net zo zichbaar was als zij daarmee in Barcelona zulllen zijn geweest en ik braaf een kaartje kreeg.
"dat vind jij leuk, toch?"

Geen opmerkingen: