maandag, mei 23, 2011

Jan Beekman, voormalig pastoor Dalfsen


Met mijn dank aan en respect voor die (internationale) kinderporno- politiekrachten die vast ook wel 's strontsmisselijk worden van hun werk.
En een nl. officier van Justitie cs. die besloot maar even een briefje te schrijven, omdat domme snotneussies soms veroordeeld worden volgens volwassenen-recht.


"Een rotte appel in de mand maakt al het overige fruit te schand" Dat is een uitdrukking, die een juf van mij op de lagere school nog wel eens wilde hanteren. Ze gebruikte hem meestal op een wat dreigende toon. En met reden, want ze deed het op het moment dat één van de kinderen de orde in het lokaal dreigde te verstoren. Eén iemand die zich niet aan de regels houdt, daar heeft de hele klas last van.

Sexueel misbruik door priesters van jonge, weerloze, onschuldige kinderen. De schande ervan straalt af op de gehele katholieke kerk.
Rotte appelen zijn het, die priesters. En het spreekwoord klopt als een bus: als katholiek wordt je hierop aangesproken, aangekeken, soms zelfs aangevallen.

Nee, het is geen gemakkelijke tijd om katholiek te zijn, zeker niet als je daar gewoon rond voor uit wilt komen. "Dus jij behoort tot die kerk waar ze..." en maakt u het zelf maar af.
In het spreekwoord is het één rotte appel in een hele mand. Zo is het in de kerk ook. Die priesters hebben het leven van honderden mensen beschadigd. Niets op af te dingen, helemaal waar.

...

januari 2011

L. Gunnik - van den Berg.

complete tekst

1 opmerking:

Unknown zei

Jan Beekman was ook als Pastor actief in Oldenzaal.Drieeenheidskerk hij maakte toen al een indruk dat hij een sigaartje en heel erg veel alcoholgebruik belangrijker vond dan Gods boodscha9