donderdag, december 24, 2009

Flappie en Schillebeekx konijnepootjes-katholicisme


Wat jammer eigenlijk dat ik nu waarschijnlijk nooit zal weten of Schillebeekx met zijn opmerkingen over rooms-katholieken en het geloof in konijnepootjes ook dit soort berichtgeving bedoelde.

Wat het in ieder geval wél is, is één van die vele precies-naast-het-doel-geschoten berichtgeving waarmee het rk kerkhof nederland overwoekerd lijkt te zijn dankzij de de kennelijke aversie tegen goed nieuws.

Wat het óók is is domme minachting voor wat er in Ierland (en elders) gebeurt en dus gebeurt is.
Wat mij betreft een van de redenen van dat nederlandse kerkhof, maar daar had één van die andere opperhoofden uit RK Nijmegen toen hij het had over geestelijke luiheid het misschien ook al wel over.

Het Murphy-rapport, Diarmuid Martin én Mgr. Moriarty ook.
Overlevers ervan, vroegere slachtoffers van dat kerkelijk misbruik ook!

Jammer dat zo'n Joost Middelhof (c.s.) de mogelijkheid zal ontberen die Moriarty van Diarmuid Martin cs.kreeg: en nu denk je na of ik laat je er met behulp van Rome uitschoppen.

Sneu. Beroerd voor de slachtoffers van kerkelijk misbruik, beroerd voor die RKK, en beroerd voor de man. Zijn verontschuldigingen - klok die niet weet waar de klepel hing - zouden in ieder geval tegenover die gelovige Ier(en) meer dan terecht zijn.

En wat dít ook is?

Mijn woede over dit soort geschrijf.
Dat is, inmiddels heel duur voldoende aangetoond niet eens het werk (meer) van een poelier maar van een destructiebedrijf: meer dan genoeg geweest.

Mijn instemming met en respect voor Mgr. Muriarty. Mijn woede, maar ook mijn opluchting én mijn blijdschap en jaloezie. Niet-stinkende jaloezie!
Over mijzelf en wat ik vond en kreeg van die Ieren in dat krankzinnige schaakspel van gelovigen, waaronder Mgr. Muriarty en zijn verklaring van vandaag, de zwijgende Benedictus inclusief.

En die konijnenpootjes van Schillebeekx!

Op de site van het binnenkort voormalige bisdom van Mgr. Moriarty staat niet: "...want het ik had het hok toch goed dichtgedaan..." maar Openb. 3 :8.

"...the Murphy report covers far more than what individual Bishops did or did not do. Fundamentally it is about how the leadership of the Archdiocese failed
over many decades to respond properly to criminal acts against
children.
...
I should have challenged the prevailing culture.
...
I hope it honours the truth that the survivors have so bravely uncovered and opens the way to a better future for all concerned. "




Idee onder dankzegging met toestemming , gejat van smulweb:
Kerstrecept voor advocaat/bokkepootjestaart:
Voorbereiding
Slagroom stijf kloppen en de twee delen van (veel) bokkepootjes voorzichtig van elkaar halen.

De taartbodem bestrijken met een goede laag advocaat (zelf gemaakt is het lekkerst) Daarna de helft van de slagroom eroverheen strijken. De halve bokkepoten dicht tegen elkaar leggen, langs de rand beginnen; kruimels bewaren voor bovenop. Strijk vervolgens de andere helft van de slagroom over de taart, werk af met de kruimels en een kers.

Tip: zonder kers maar met een eitje erop ook geschikt voor Pasen.


DUBLIN (RKnieuws.net) - De bisschop van Kildare en Leighlin, Mgr. James Moriarty, is de tweede Ierse bisschop, die vanwege het seksuele misbruikschandaal zijn ontslag aan paus Benedictus XVI heeft aangeboden.
Vorige week trad om dezelfde reden de bisschop van Limerick, Mgr. Donal Murray, terug. Hem werd als hulpbisschop van Dublin verweten niets te hebben gedaan met klachten over een priester, die van seksueel misbruik van kinderen werd beschuldigd.

Doofpot

Op 26 november jl. publiceerde het Ierse Ministerie van Justitie het zogenoemde Murphy- rapport over seksueel misbruik van kinderen door geestelijken in het aartsbisdom Dublin in de periode 1975-2004. In het rapport wordt geconstateerd dat het misbruik door de kerkleiding stelselmatig in de doofpot werd gestopt.

Onvoldoende gedaan met klachten

Bisschop Moriarty verklaarde eerder deze week nog, dat hij geen ontslag zou nemen. Hij was van 1991 tot 2002 hulpbisschop van het aartsbisdom Dublin. Ook hij zou onvoldoende hebben gedaan met klachten over een priester, die kinderen seksueel misbruikte.

Excuses aangeboden

“Ik weet dat iedere stap die ik nu onderneem het lijden van de betrokkenen niet weg kan nemen. Ik bied mijn excuses aan de slachtoffers en hun families. Ik hoop met deze stap de waarheid te dienen, die de slachtoffers zo dapper aan het licht hebben gebracht en de weg zal openen naar een betere toekomst voor hen. Daarom heb ik vandaag mijn ontslag bij de paus ingediend”, aldus bisschop Moriarty woensdag in een verklaring.

Joost Middelhoff

Geen opmerkingen: