maandag, februari 17, 2020

Church claims St Valentine remains / In het hart geraakt


ping klokje klingelingeling
Uit gesprekken met ‘financieel’ medewerkers van Jeugdzorg destilleert de politie twee personen die gemakkelijk kunnen profiteren van het rommelige huishoudboekje van Jeugdzorg. En die toegang hebben tot het computernetwerk.

De een is het hoofd financiën, eindverantwoordelijk voor de hele boekhouding van Jeugdzorg. Hij mag ‘inbreken’ in de computerbestanden van al zijn werknemers.

Deze man is niet erg geliefd, ontdekt de politie. ,,De een omschrijft hem als een persoon met twee gezichten: hij kan heel innemend zijn, maar hij kan je ook helemaal afbranden. De ander verdenkt hem ervan dat hij bij een medewerker hondenpoep door de brievenbus heeft gegooid. Op zijn afdeling was het een soort slangenkuil. De directie vond het vreemd dat deze man het enige bestuurslid was van een Vriendenstichting binnen Jeugdzorg waarin legaten en schenkingen waren ondergebracht’’, noteert de recherche in het Cold Case-rapport.
Ook verneemt de politie dat deze man een opvallend leven leidt: hij leeft op grote voet en rijdt in dure auto’s, maar hij staat ook rood bij postorderbedrijven.

Hij is twee keer gescheiden. Hij verlaat zijn eerste vrouw als hij verliefd wordt op een meisje dat woont in een meisjesinternaat van Jeugdzorg -  waar hij hoofd financiën is - en met wie hij trouwt. In 1997 scheidt hij ook van deze vrouw. In beide huwelijken worden kinderen geboren.

zeg maar Liesje
Volgens de politie wordt hij in 1999, op 48-jarige leeftijd, met vervroegd pensioen gestuurd. Hij emigreert naar Canada, waar zijn nieuwe vriendin woont.






06:38 - 16:39 








Geen opmerkingen: