donderdag, juli 02, 2009

Basta de rosarios en nuestros ovarios. De Fernando Lugo trucs in flauwe kul berichtgeving over Uruguay en Francisco Domingo Barbosa De Silveira.




Stop met de rozenkranzen in onze baarmoeders.
Het recht om te beslissen over onze lichamen
is niet aan het geloof, maar aan de democratie.



Ik verwacht ook een snelle oplossing in deze zaak. De leiding en de priesters van de fraterniteit zijn begonnen de heilige Vader te vertrouwen. De gelovigen van de fraterniteit die ik ken spreken vol genegenheid over de heilige Vader. Dat was één jaar geleden nog heel anders.

De volgende vragen aan het concilie worden niet alleen vanuit de fraterniteit gesteld:
1. Hebben ongelovigen het recht om in een katholieke staat vrij de dwaalleer te verkondigen?2. Maakt het voor je zieleheil niet uit of je nu katholiek, protestant of orthodox bent?
3. Kom je zuiver door het beoefenen van de joodse of een andere niet-christelijke godsdienst in de hemel?

Deze vragen zou je vanwege nogal zeer algemeen en iewat onduidelijk taalgebruik van sommige zinnen binnen enkele verklaringen van het concilie heterodox kunnen beantwoorden. Wat in het verleden ook regelmatig door tal van theologen is gebeurt.

Het antwoord op vraag 1 is duidelijk en slechts een boekhoudtechnische, dwaalleer verkondigen levert in die enige katholieke Staat, nogalniet wat op, nietwaar?

Maar wat een interessante vragen binnen een club die een week geleden nog liep te jammeren en zo solidair was met de demonstranten in Iran, waar haast dagelijks nachtemerries over de Sharia geventileerd worden en men zichzelf leent voor de steeds smeriger wordende propaganda over het bezit van vrouwenlijven, zoals die nu weer bleek uit de berichtgeving over Uruquay en een homofiele bisschop die misbruik maakte van zijn machtspositie tov twee kennelijke criminelen die op hun beurt ook macht dachten uit te kunnen oefenen op die man.

Die afpersers hadden er kennelijk niet op gerekend dat déze bisschop zich niet liet chanteren, zichzelf en, niet onmogelijk, zijn bisdom daarmee behoedend - maar aangifte deed.
Maar laat nu toch die aangifte de bisschopsconferentie en hun maatjes op het Vaticaan heel goed uit zijn gekomen.

Nogal wat rk berichtgeving denkt blijkbaar nog steeds dat het voetvolk niet helemaal goed snik is en waanzin berichtgeving voor zoete koek slikt...
Die hebben de brief van B XVI over die Lefebristen kennelijk niet goed gelezen.
Benedictus zei toch echt dat in de besluitvorming over die holocaust ontkenners en zijn maten de internetcommunicatie en -informatie was onderschat.


Tja, dat heb je zo bij autoritaire machtssystemen. Kunnen ze je in Iran ook alles van vertellen.

Maar je bent toch wel volkomen gestoord wanneer je in 2009 werkelijk gelooft dat in die verzameling machtsmisbruik en sexuele verkniptheid binnen de RKK een bischop eruit zou worden gegooid omdat hij homofiel is?

En wanneer je dit soort propaganda als berichtgeving serieus neemt?
Dan maak je een keus. Die strijdig is met ethiek van integere berichtgeving en de opdracht daarover vanuit het Vaticaan. En strijdig aan de belangen van die Kerk waarin gekozen wordt voor veiligheid, transparantie en verantwoordelijkheid.
In democratiën!

Zonder akkoord te gaan met welke ambtsdrager dan ook die sexuele relaties aan gaat met zijn (volwassen) clienten of pastoranten:

denkend over machtsmisbruik binnen die RK Kerk kun je je maar beter eens afvragen of déze homofiele (ex)bisschop alléén maar weigerde zich te laten chanteren door die 2 geld afpersende criminele mannen.

Of deed wat die ex bischop president Fernando Lugo (Cute en consorten ), achteraf, als goed getrainde rk hypocrieten, alsnog proberen.

Dan zou deze ex-bisschop weleens een van die velen kunnen zijn die zich niet aan het celibaat hield, een van die heel vele pastorale werkers kunnen zijn geweest, die de grens tov. zijn clienten overging. En nog knap stompzinnig ook, ook daar staat (veel)rk training garant voor.

Maar met homofilie heeft dit alles niets, maar dan ook helemaal niets te maken.

Machtsmisbruik gaat tenslotte helemaal niet over sex.
Daar kun je, als dat zo uit komt en met een vroom smoel, sex of geloof wél voor gebruiken.

El silencio mate... niet meer in tijden van internet,in een wereldkerk.

Geen opmerkingen: