donderdag, maart 22, 2007

Paus benoemt nieuwe nuntius in Mexico

Geplaatst door Theo Borgermans, do 22 mrt '07

VATICAANSTAD (RKnieuws.net) - Paus Benedictus XVI benoemde vandaag/donderdag Mgr. Christophe Pierre tot nieuwe pauselijke nuntius in Mexico. Mgr. Christophe Pierre is 61 en was sinds 1999 pauselijke nuntius in Oeganda. Hij is één van de zes Franse nuntiussen, die momenteel in diplomatieke dienst zijn bij het Vaticaan.
Christophe Pierre werd op 30 januari 1946 geboren te Rennes. Als kind leefde hij enkele jaren in Madagascar en later in Marokko. Daarna keerde hij terug naar Saint-Malô, waar hij zijn middelbare studies beëindigde. In 1963 ging hij op zijn zeventiende naar het seminarie van Rennes. Op 5 april 1970 werd hij priester gewijd.

In 1973 begon hij studies aan de ‘diplomatenschool’ van het Vaticaan. Na opdrachten in onder meer Nieuw-Zeeland, Mozambique, Zimbabwe, Cuba en Brazilië werd hij in 1991 aangesteld als raadgever voor de permanente vertegenwoordiging van de H.Stoel bij de Verenigde Naties en de internationale instellingen in Genève. In 1995 werd hij pauselijk nuntius in Haïti en op 10 mei 1999 nuntius in Oeganda.

Mgr. Christophe Pierre werd ook meermaals genoemd als een belangrijk kandidaat om secretaris voor de relaties met de andere staten te worden. Uiteindelijk viel de keuze op zijn landgenoot Mgr. Dominique Mamberti. (tb)

Geen opmerkingen: