vrijdag, maart 16, 2007

Mexicaanse gelovigen laten Kerk massaal links liggen

Grote volksvroomheid is geen garantie voor kerkbezoek
Geplaatst door Theo Borgermans op do 15 mrt '07

MEXICO (RKnieuws.net) - Volgens een pas gepubliceerd rapport van het aartsbisdom Mexico Stad is het maar slecht gesteld met het kerkbezoek. Slechts 6 tot 9 procent van de Mexicaanse katholieken zou regelmatig de zondagsdienst bijwonen, zo meldt CNS.
Informatiedirecteur Carlos Villa Roiz zegt dat de kerken in Mexico wel volzitten met Kerstmis, Aswoensdag en andere populaire feestdagen van heiligen.

Een kleine 90 procent van de Mexicaanse bevolking noemt zich katholiek. Als die ook allemaal op zondag naar de mis zouden gaan, dan zou het aanbod van kerken ruimschoots ontoereikend zijn en zouden vele priesters openluchtvieringen moeten houden.


en de wijze woorden:

Het christelijke geloof beleefd binnen de kerkgemeenschap zit dus duidelijk niet diep.
Gepost ...om 20:10u
----------------------
Wat wil men daar nu weer mee zeggen? Zou de invloed van een aantal linksgerichte bisschoppen hier ook geen rol spelen? In Guadalupe kon je anders wel over de koppen lopen.
Gepost ...om 21:56u
---------------------
Zou de invloed van een aantal linksgerichte bisschoppen hier ook geen rol spelen?

Dat is natuurlijk net zo lang als het breed is, ... Je kunt je net zo goed afvragen of de invloed van een aantal rechtsgerichte bisschoppen hier mede debet aan is.

Gepost ....om 22:07u
----------------------
.., in Lourdes kun je ook over de koppen lopen, maar in vele parochies in Frankrijk is dat ook heeeeeeel veel minder. Een klein beetje nadenken doet niemand kwaad, zelfs niet een katholiek.

Gepost ...om 2:03u

Reageer op dit artikel of geef het een cijfer

Geen opmerkingen: