maandag, mei 10, 2021

Code Zwart: Prullenbakvaccin[s]

Bron

 De afgelopen weken is er veel onduidelijkheid ontstaan door het besluit van de Minister van VWS om  mensen onder de 60 jaar niet meer te vaccineren met AstraZeneca. Hoewel de EMA het vaccin ook voor deze doelgroep heeft goedgekeurd en toegelaten, besloot de minister dit op basis van een advies van de Gezondheidsraad stop te zetten. 

Door berichtgeving van verzekeraars (VvAA) ontstond er onder artsen onrust over de dekking van aansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekeringen van artsen bij het gebruik van AstraZeneca bij mensen van onder de zestig. 

KLIK


Maatschappelijk is er onrust door berichten van artsen die aan het eind van een prikdag noodgedwongen AstraZeneca vaccins moeten weggooien. 

De KNMG vindt deze onrust, onduidelijkheid en verspilling zeer onwenselijk. 

De KNMG vindt het in uitzonderlijke gevallen weloverwogen gebruiken van overblijvend AstraZeneca behoren tot ‘goede zorg’ waarvoor artsen verzekerd dienen te zijn. 

De KNMG heeft de afgelopen weken uitvoerig hierover overlegd met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), het Ministerie van VWS en de VvAA teneinde duidelijkheid te creëren.

Compleet-->KLIK

 

Geen opmerkingen: