dinsdag, januari 02, 2018

Stichting KLOKK (in liquidatie) 2018 Rome in de wolken

















Stichting Klokk beëindigt werkzaamheden per 1-1-2018

Na een intensieve periode van zes jaar komt een einde aan het werkzame bestaan van Stichting KLOKK. Het aantal meldingen is tot vrijwel nul gereduceerd. De meeste zaken die wij in behandeling hadden zijn inmiddels afgerond. Het Bestuur heeft op basis van deze feiten besloten de aktiviteiten van de stichting met ingang van 1 januari 2018 te beëindigen.
De Raad van Toezicht heeft ingestemd met dit besluit.

Rest ons om uitvoerig verslag te doen van de afgelopen zes jaar, en onze ervaringen over de begeleiding van slachtoffers, het contact en overleg met diverse instanties, over te dragen en te publiceren, onder meer op de website www.klokk.nl. Ook voor mogelijk nieuwe hulpvragen verwijst de website naar instanties met contactgegevens. De website zal de komende jaren te raadplegen zijn en blijven.

KLOKK heeft na grondig overleg besloten de bij ons ondergebrachte cliëntendossiers over te dragen aan het Nationaal Archief. Deze overdracht zal voor het einde van de definitieve opheffing van de stichting plaatsvinden. Bij de uitvoering hiervan is voor KLOKK een belangrijk uitgangspunt dat alle dossiers in principe volledig beschikbaar moeten zijn voor raadpleging door nabestaanden en familie van slachtoffers. Daarnaast ook voor wetenschappelijk onderzoek. Dit met inachtneming van de privacywetgeving, zoals het Nationaal Archief dat garandeert.

Uit naam van de vele honderden lotgenoten die wij als Stichting KLOKK hebben mogen bijstaan en begeleiden op een lange en vaak pijnlijke weg naar erkenning en genoegdoening danken wij alle personen en instanties die daaraan hebben bijgedragen. Zij zullen nog afzonderlijk een schrijven van ons ontvangen.

Namens het Bestuur Stichting KLOKK
Ralph Russ, secretaris


KLIK
klik












KLIK
Je me rends chez vous pour un portrait et je vous offre
 un exemplaire signé du livre.
Vous êtes également bienvenu à l’ouverture de l’exposition.

"Archeologen zullen leugens opgraven.
In musea kun je ze bestuderen
De jeugd moet ze uit het hoofd leren."

Theodor Holman

Geen opmerkingen: