zondag, december 03, 2017

klappermelk met suiker hint-waarschuwing: de stank van de lepra kolonie en de familieonderjurk uit de bus van Bussem naar Naarden



KLIK










rijksdienst  cultureel erfgoed   klik


bron




wordt vervolgd


 Toe gift

HMS TYNE 

Op 22 november bezoeken twintig kinderen van het Prinses Marijkehuis een Engelse oorlogsbodem, de HMS Tyne, die in  de Amsterdamse haven ligt. Ook burgemeester d’Ailly en zijn vrouw zijn daarbij aanwezig. De matrozen hebben het schip voor deze gelegenheid omgetoverd in een kinderparadijs, met als klap op de vuurpijl ‘een kleine eenpersoons “Spitfire” opgehangen aan een lange stalen kabel, waarin de kinderen hog boven het middendek een luchtreisje mochten maken van de brug naar de achtersteven.’ De dag wordt afgesloten met een tea en een filmvoorstelling en de kindeen worden ‘netjes per autobus wer naar huis gebracht.’ Het Parool doet hier op 24 november verslag van, het ANP maakt er een foto van, die volgens het tijdschrift van HvO overtuigend aantoont ‘hoezeer onze meisjes en jongens dit bezoek aan de Tyne op prijs hebben gesteld.’


Rijksvoorlichtingsdienst
In incestueuse sektes  kan het barsten van de Vaders en de Moeders, 
maar in Amsterdam barst het nu eenmaal van de tante's en de ome's ! 

En soms heette die tante Truus
en soms kan dat dan weer - behalve grote bekken op een informatieve vraag,  Piranesies - ook weer een hoop psychiatrische $$$$ ellende  schelen .
Heeft het Maagdenhuis dat dan toch weer mooi terugverdiend.




"...
"...
In 1957 spreekt het bestuur van Hulp voor Onbehuisden ruim zestig kandidaten voor de functie van algemeen directeur. Zonder succes.
Oncko Heldring wordt in 1957 directeur van HvO.
Via een gemeenschappelijke kennis,  verzetsheldin en gemeenteraadslid Truus Wijsmuller-Meijer (1896-1978), komt men in contact met de dan 38-jarige O.W. (Oncko Wicher) Heldring, econoom en kleinzoon van de beroemde predikant en pedagoog uit de Betuwe Ottho Gerhard Heldring, oprichter van de bekende Heldring-gestichten. Na één gesprek is de zaak rond. Heldring neemt voor het eerst deel aan de bestuursvergadering van 3 juni van 1957. In de vergadering van 1 juli datzelfde jaar merkt Heldring, die bij indiensttreding alle panden van Hulp voor Onbehuisden heeft bezocht en met alle presidenten der afdelingen heeft gesproken, op de behuizing van de vrouwenopvang beneden de maat te vinden."

Geen opmerkingen: