zaterdag, september 08, 2012

All children are born equal Ron van der Vring, het verhaal van de aal Utrechtse priester uit clericale staat weggezonden


Toen justitie in 2009 het dossier van de politie kreeg bleek de zaak van een van de slachtoffers net een maand verjaard. Het tweede geval was niet te bewijzen. Een woordvoerder van het OM in Utrecht verklaarde vandaag dat Justitie die gang van zaken achteraf betreurt.

HARD INGRIJPEN

Voor aartsbisschop Eijk was het seksueel misbruik echter alsnog reden om hard in te grijpen.
Priester Ron van der V. mag sinds mei 2010 geen mis meer opdragen, geen sacramenten uitdelen en geen pastorale zorg verlenen.





NOS  Donderdag 10 februari 2011

BW6654  rechtbank Almelo  mbt 12 augustus 2011 te Mejannes le Clap, Frankrijk



UTRECHT (RKnieuws.net) - De Congregatie voor de Geloofsleer heeft besloten tot wegzending uit de clericale staat en dispensatie van taken van R.J.M. van der Vring. Kardinaal Eijk had de congregatie gevraagd een oordeel uit te spreken over deze priester, die hij zelf ook al had verboden zijn pastorale taken in het openbaar uit te oefenen.

Door deze uitspraak van de Congregatie voor de Geloofsleer, die definitief is, verliest de weggezonden priester “de rechten behorende bij de clericale staat, de waardigheden en kerkelijke ambten; aan de overige verplichtingen verbonden met de clericale staat wordt hij niet langer gebonden,” zo staat in het decreet vermeld. Het is voor Van der Vring niet mogelijk hiertegen in beroep te gaan. Voor een priester is dit de zwaarst mogelijke kerkrechtelijke sanctie.

Van der Vring zit momenteel een gevangenisstraf van 10 maanden uit. Daarnaast legde de rechtbank hem eerder dit jaar tbs met dwangverpleging op. De rechtbank oordeelde dat er voldoende bewijs was dat de man vorig jaar zomer een 12-jarige jongen uit Oldenzaal misbruikt heeft op een camping in Frankrijk.


Geen opmerkingen: