donderdag, februari 09, 2012

U kunt de pot op e- module hygienisch denken Pontificia Università Gregoriana

De Staten Generael van de geunieerde Nederlanden.

Allen dengenen die dese tegenwoordighe sullen sien ofte hooren lesen, saluyt.

Jammer dan ik geen Latijn kan.
Ik heb geen idee hoe je U kunt de pot op anders dan met het bekende F Y uitdrukking in het Engels zou kunnen zeggen, de pest van inboerlingen is dat ze al een tijdje nooit bij de hand zijn wanneer je ze nodig hebt, en dan nog moet je aan woorden proeven voor je tong ze al dan niet aan kan trekken - zo weet ik nog steeds niet of een Vlaming nu wel het zelfde zegt als ik doe met dat gejatte lekkere woord Sluu en heeft het Turks een paar uitdrukkingen die voor mijn bekkie gemaakt zijn en dankzij de schj en me en nog zo wat bloemen rijk en precies weergeven wat bedoeld wordt- maar ik ben toch eigenlijk wel benieuwd hoe die fraaie zin in Latijn zou kunnen zijn.
Maar dan nog...
Wat er in al die ellende niet deugt en dat symposium ook duidelijk maakt is die zin die al jaren volgt op dat Sluu, u kunt de pot op, doei:
De eerst verantwoordelijken voor het kind zijn de ouders!

Het mooiste van alles is dat ik die les dan ook nog 's van mijn kinderen kreeg. En misschien zit daar de fout dan wel die we met z'n allen maken: we denken dat we ze trainen moeten, maar ze zaten gewoon te teutelen en ik was de analfabeet want had geen idee wat ze zeiden. En dá's goed nieuws, want is (en was!) de beste training die ouders kunnen krijgen.
Moeten we alleen nog effe wat met die wereld husselen en dat is met het verdwijnen van de winkel van Sinkel goddank toch niet tegen te houden!
Het dwingt tot heel goed kijken ipv luisteren omdat je anders dankzij al die leenwoorden van maatjes niet weet wanneer je ze op hun donder moet geven, daar is die wereld veel te groot voor.
En dát, waarde nonnen, is de meest essentiële fout die jullie hebben gemaakt!
Het destructieve geweld wat jullie hebben gepleegd en nog steeds plegen.

Ik kan krankzinnige dingen bedenken, ben inmiddels oud genoeg om te hebben geleerd dat erg ingewikkelde zaken ingewikkeld en moeilijk blijven tot je ze kunt terugbrengen tot een paar hele simpele anwb conclussies op een paddestoel, maar een betere demonstratie kan ik mij niet indenken.
Deze foto's, geheel en al vrijwillig, gedemonstreerd op een (de) site van De Voorzienigheid, verdient de schunnigheidheidsprijs van rotting van transgenerationeel geweld in de RKK-N en als zodanig nog tijdens dat symposium in Rome eeuwigheidswaarde te krijgen.

Notabene zelf toegekend en uitgereikt
Als het niet zo verschrikkelijk was zou je je er geweldig om kunnen lachen.

Nu kan ik wetend er alleen maar met ontzetting naar kijken, u had niet meer in uw blote kont kunnen staan, me realiserend dat elk gevoel van spijt mij daarbij ontbreekt. En dát is een goed weten; het heet schuldig verzuim op z'n Belgisch
Naar uw mede-zusters.
zorg -afhankelijke kinderen van hun tijd.

Geen opmerkingen: