woensdag, februari 29, 2012

Afwikkeling compensatie aan slachtoffers vertraagd

De commissie is half december voortvarend aan de slag gegaan. Tot nu toe zijn 63 aanvragen in behandeling genomen en is er vier keer vergaderd. Om iedere aanvraag zorgvuldig te beoordelen is het nodig dat binnen de commissie nauwkeurige afstemming plaats vindt over de indeling in een van de 5 categorieën, die de regeling aangeeft. Onder meer daaraan heeft de commissie meer tijd moeten besteden dan aanvankelijk werd voorzien. Daarnaast wil de commissie in gevallen waarin het advies onvoldoende duidelijk is, meer inzicht via de Klachtencommissie over de aard en de ernst van het misbruik.

Dit alles heeft helaas geleid tot vertraging in de afhandeling van de eerste 47 aanvragen”, aldus mr. Holthuis. “We hebben er alle begrip voor dat mensen teleurgesteld zijn. We hebben onderschat dat we meer tijd nodig hadden om binnen de in het vooruitzicht gestelde termijn te reageren. Vandaar de brief met korte uitleg”.

De Compensatie Commissie doet haar uiterste best alle aanvragen zo spoedig mogelijk en in elk geval binnen de toegezegde termijn van zes weken te behandelen, aldus voorzitter Holthuis.

Geen opmerkingen: