zondag, februari 27, 2011

NCRV Rondom 10, 26/2/2011 misbruik in instellingen en pleegzorg

"Hadden we het maar geweten", was het briefje van een groepsleider die orthopedagoog - en bepaald niet Neerlands grootste schlemiel ook, werd. En er bleef niets meer over van die man met wie ik een lange middag had - en nog veel langere voorbereiding nodig had om die middag en avond aan te kunnen - waarin ik zoveel leerde. En bepaald niet alleen over moed.
Maar tot aan vandaag kan ik geen antwoord vinden op die vraag: hoe kun je het in hemelschristusnaam niet hebben geweten? Wat heb je dan gedaan met de kinderen van een ander? Met hun ouders? Hun families? Hun gezinnen? Hun kinderen? Hun kindskinderen?
Wat heb je dan gedaan in je toezichthoudende teambesprekingen hoe jongens in het kader van hun onder toezicht behandeling met hun groepsleidster naar bed gingen opdat zij zouden leren met sexualiteit en sex om te gaan?

Maar tot aan vandaag ben ik, ondanks veelvuldig proberen, óók niet in staat de integriteit van die zin van die man niet te geloven...

Misschien is dat dan wel de zin van die Commissie Samson.
Die verpletterende mededeling van haar voorzitter, ook bepaald niet neerlands grootste schlemiel "Wij hebben geen mededelingen gekregen vanuit de jeugdzorg zélf, wat mij ook wel verbaast"

En aan dat onverantwoordde zooitje vertrouwde Nederland haar kinderen toe.
Een zooitje dat tot op heden weigert de verantwoording te nemen voor hun zorg en bij een Commissie Samson geen melding doet van wat niet anders kán dan dat zij het óók wisten.
Jazeker, ik geloof die uitspraak van Mevr. Samson - Geerlings.
Ik heb het ze de afgelopen jaren van doelgericht zoeken, met uitzondering van 1, horen zeggen, horen zwijgen tot aan horen krijsen aan toe.

Er is geen vernietigender oordeel over die kinderbeschermingsinternaten mogelijk als uitgesproken door het zwijgen nu van die beroepskrachten tov. die Cie. Samson en de verbazing van haar voorzitter.

Wordt het geen tijd voor 'n nieuw onderzoek?
Hoe is het in vredesnaam mogelijk geweest dat je niet seksueel misbruikt werd in die van zich van verantwoordelijkheid afwentelende kolonie van tot vandaag aan toe vrijwillig gekozen blind- en doofstomheid?


Onderzoelsraad voor veiligheid:

januari 2011, kindermishandeling met fatale afloop


çok teşekkür ederim Yilmaz, Özdal, Cevat, Hassan, Nazmi, Mehmet, Martin, Mustafa, Paul, Ghazi, Adem, Sam, Rudi, Louise en Merjem !!

Geen opmerkingen: