woensdag, januari 24, 2007

Sterke verhalen Canvas tv Belgie Sex in a cold climat


Sex in a cold climate
Woensdag 24 januari 2007
Sex in a cold climate is een bioscoopdocumentaire over de echte 'Magdalene sisters'. De film brengt het verhaal in beeld van de 'uitgestoten' Ierse vrouwen die in een speciaal daarvoor opgericht huis worden heropgevoed.

De vrouwen worden er door nonnen fysiek en psychologisch misbruikt. Er wordt hen verteld hoe verdorven hun leven wel is.

De film spitst zich toe op vier vrouwen die opgesloten zaten in deze 'Magdalyn Asylems'.

Deze dames zaten er omdat ze een buitenechtelijk kind baarden, verkracht werden en dat niet wilden verzwijgen, of simpelweg teveel te koop liepen met hun vrouwelijke charmes.

De film is gebaseerd op interviews met vrouwen die tussen de jaren 40 en 60 van de vorige eeuw zaten opgesloten in één van de 'opvoedingscentra'.

Eén vrouw getuigt zelfs hoe ze werd opgenomen in een huis omdat ze thuis had verteld dat de lokale priester had gemasturbeerd op haar. Omdat niemand haar geloofde en de kerk haar excommuniceerde, werd ze opgesloten.

Sex in a cold climate schetst een aangrijpend beeld van menselijke miserie en het onmenselijk behandelen van kwetsbare vrouwen die worden onttrokken aan hun kind of hun familie...
x-x-x-x-x-x-x-x-x-x

De verhoren van de Ierse Staats-onderzoekdscommissie



25-1-06: cadeautje gekregen van de site oud kindertehuis kinderen:

(ik ben hier verwijderd door de beheerster Gina,welke voor mij waarschuwt, zie o.a. de 80 reacties onder de foto, correcte links naar de Voorzienigheid en de Goede Herder volgen. Apart Blog mbt deze groep en de betreffende stukken volgt tzt.)

Jord:

Magdalenasisters gezien vanavond op Canvas??? en de documentaire er achteraan? Was er hier in Nederland ook zoiets?

Nee, sorry Jord.

Zou ook niet weten waar het over ging

Knufff, Gina xxx

Geen opmerkingen: