donderdag, november 22, 2018

Parool: "een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan .... ": 'Nepshop' waarschuwt voor gevaren van oplichting online


Een 'nepshop' in de binnenstad waarschuwt voor de gevaren van oplichting bij online aankopen. Handig, met Black Friday en de feestdagen voor de deur.
De groene neonletters achter de vitrine van een winkelpand op de Haarlemmerdijk flikkeren van 'webshop' naar 'nepshop'. Wie binnenstapt, stuit op een stapel incassobrieven, afslankpillen, sokkels met willekeurige producten erop, posters en een paspop met lagen sportkleding. 
"Dat is valkuil nummer een," zegt een winkelmedewerker. "Je denkt dat je online een product koopt, maar sluit onbedoeld een abonnement af voor, tja, in dit geval sportkleding." (zie kader).
Hetzelfde geldt voor de afslankpillen, waarbij je je überhaupt kunt afvragen of het geen misleiding is. Het hondenbot lijkt online een stuk groter dan het in werkelijkheid is, de fleurige nauwsluitende jurk is in realiteit een groen gewaad, de sokkel naast de spelcomputer is zelfs leeg - nooit geleverd. De winkel - een initiatief van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) - is een verzameling van veelvoorkomende online miskopen.
Sociale media


KLIK

Geen opmerkingen: