woensdag, september 16, 2009

; Voor vijf jaar ontzet uit burgerrechten

Voor vijf jaar ontzet uit burgerrechten
Vijftiger veroordeeld voor aanranding misdienaar


Geplaatst door onze redactie op woensdag 16 september 2009 om 00:05u

BRUGGE (RKnieuws.net) - Twaalf maanden celstraf met uitstel: dat is de straf die de rechtbank in Brugge dinsdag oplegde aan een 53-jarige man uit Blankenberge voor de aanranding van een misdienaar. De rechter heeft de man ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Het vonnis stelt ook dat de veroordeelde zich moet laten behandelen en geen contact meer mag hebben met het slachtoffer.

Aan de jongen moet de man vijftienhonderd euro schadevergoeding betalen. De moeder van de jongen krijgt zeshonderd euro morele schadevergoeding.

De man randde sinds eind 2007 de veertienjarige jongen aan na de wekelijkse eucharistieviering in de Sint-Rochuskerk in Blankenberge en stopte hem achteraf telkens vijftig euro toe. De politie rekende de man in na een tip van de moeder van de jongen.


02/03/2008

Vijftiger opgepakt voor aanranding misdienaar
BLANKENBERGE - De politie van Blankenberge heeft zaterdagavond een 52-jarige man opgepakt op verdenking van aanranding van de eerbaarheid van een 14-jarige misdienaar. De kerkbezoeker randde de jongen sinds december 2007 regelmatig aan. Hij stopte hem 50 euro toe om hem te doen zwijgen.

De Blankenbergenaar werd na ondervraging vrijgelaten. Hij moet zich in afwachting van zijn proces voor de correctionele rechtbank laten behandelen. De man heeft volgens het parket niets met de kerkorganisatie te maken.


16/09/2009




Veroordeeld voor seks met tiener

AALST - De rechtbank in Dendermonde veroordeelde Helenus V.H. (51) uit Utrecht tot een celstraf van zes maanden met uitstel. De man werd schuldig bevonden aan aanranding van de eerbaarheid op een 14-jarig meisje. De feiten vonden plaats van september 2007 tot januari 2008 op een camping in Aalst, waar hij geregeld met het meisje naartoe trok. De man kreeg een milde straf omdat het meisje toestemming gaf om met haar seks te hebben.

Geen opmerkingen: