donderdag, oktober 16, 2008

De Miserabelen

Predikantentoga’s voor musical ‘Les Misérables’

Geplaatst door Theo Borgermans op donderdag 16 oktober 2008 om 09:35u (Bron: Friesch Dagblad)
HUISSEN (RKnieuws.net) - Toga’s van predikanten uit heel Nederland worden gebruikt in de musical Les Misérables. Een oproepje in het blad Predikant & Samenleving heeft de theatergroep Koperen Kees al tien toga’s opgeleverd. ,,We hebben heel veel reacties gekregen, vertelt productieleider Hanneke Been. Ze is zelf in het dagelijks leven werkzaam op het kantoor van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten en kwam er zo op om kerkelijk Nederland in te schakelen.

In de kerstvakantie gaat de theatergroep het stuk, gebaseerd op de roman uit 1862 van Victor Hugo, opvoeren.

,,In de musical zijn er ook rollen voor een rechter, advocaat en aanklager. We hebben eerst geprobeerd om de toga’s bij een rechtbank te lenen. Dat bleek niet mogelijk. Toen dachten we: ‘De toga van een predikant lijkt ook wel op die van een rechter, alleen zonder boordje’.’’ Zodoende kwam de oproep in het ledenblad van de Bond van Nederlandse Predikanten.

Er kwamen reacties uit heel Nederland. Onder meer uit Amsterdam, Brielle en Nijmegen. ,,We hebben nu genoeg toga’s voor de uitvoering.’’ Voor de voorstelling wordt de gymzaal in het dorp bij Arnhem omgetoverd tot theaterzaal.
In de musical spelen ook een bisschop, priester en misdienaren mee. ,,Het zou prachtig zijn als we daarvoor ook nog kleding aangeboden krijgen.”


Exclusive: Sacked priest Gerry Nugent in row over hospital
communion claim
Oct 11 2008 By Lachlan Mackinnon

SHAMED priest Gerry Nugent caused uproar in a cancer hospital over claims he tried to give communion to patients.

The alcoholic 64-year-old, who was sacked by the Catholic Church in the wake of the Angelika Kluk murder trial, visited Gartnavel General Hospital in
Glasgow.

Nugent is said to have distressed patients and unsettled staff after turning up at the hospital's Beatson Oncology Centre last Sunday.

A source said: "He walked on to a ward dressed in his dog collar and began offering to carry out communion.
Rest artikel

Geen opmerkingen: