maandag, oktober 12, 2020

Schoenmaker blijf bij je leest

,,We moeten met z’n allen dat offer brengen in het kader van de bestrijding van het virus.” 
 Minister Grapperhuis 

 Minister Grapperhaus realiseert zich dat de aanscherping van de coronamaatregelen voor kerkgangers een ‘bitter offer’ is, maar blijft erop hameren dat het nodig is om niet met grote groepen bijeen te komen. ,,We moeten met z’n allen dat offer brengen in het kader van de bestrijding van het virus.” Niet alleen voor gelovigen, maar ook voor veel andere mensen zijn de maatregelen lastig, erkent Grapperhaus. ,,Ik snap dat er bij veel mensen regelmatig vertwijfeling is. Je wilt zo graag toch dingen doen waarvan je zegt, die zijn essentieel voor mij. Voor een gelovige is dat het belijden van dat geloof. Voor iemand die een onderneming heeft, is dát heel essentieel.”

"
[.....] 
 Het was drie uur in de nacht toen de kardinaal met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht met een acute blindedarmontsteking, die direct chirurgisch ingrijpen noodzakelijk maakte. Voordat hij de tunnel van de anesthesie werd ingezogen, in dat korte moment dat aan het totale bewustzijnsverlies voorafgaat. dacht hij wat zovelen vóór hem dachten, dat hij tijdens de operatie zou kunnen sterven, daarna bedacht hij dat dat niet meer mogeijk was, en uiteindelijk, in een laatste flits helderheid, schoot nog de gedachte door zijn hoofd dat het paradoxalerwijs zou betekenen dat hij de dood overwon als hij desondanks stierf. 

Gegrepen door een onweerstaanbare offerbereidheid wilde hij god smeken hem te doden maar hij had geen tijd meer de woorden achter elkaar te krijgen. De anesthesie behoedde hem voor zijn wens, en een grotere heiligschennis was niet mogelijk geweest, de macht van de dood over te dragen op een god die ook wel bekend staat als schenker van het leven.
 [.....] 
"Geen opmerkingen: