dinsdag, augustus 04, 2009

Tongcommunie norm ? Speak Latin? Credo!


Ik vraag me af of ik één voorbeeld ken of zou kunnen bedenken van grotere stompzinnigheid, één voorbeeld meer minachting demonstrerend dan dit.
Ik denk het niet.

Om kots en kotskots misselijk van te worden !! De schaamteloosheid van de ontkennende Kerk.

Nu is het natuurlijk altijd nog mogelijk dat de bedoeling hiervan de wereldwijde verspreiding van het mirakel van Amsterdam is...
maar dan nog.
Mag ik even bedanken.

Het aardige ervan is natuurlijk wél dat het nog wel eens mogelijk zou kunnen zijn hiervoor naar het Europees Hof te stappen, en door te gaan tot aan de VN aan toe; schending van de Mensenrechten, godsdienstvrijheid!

Fenomenaal, Mgr. Lombardi had het niet kunnen bedenken:
in het jaar van de priester en biljoenen verder besluiten of ze nu menen een club van gymleraren of de beroepsvereniging voor beveiligingsdiensten van bankdirecteuren of zo zijn.

Met een klein probleempje voor William Levada, wat nu niet opgelost kan worden met: "dan had ze de pil maar moeten slikken" bij een schadeclaim en het willen hebben van noodzakelijk geld door de bestaande realiteit: een kind van een celibatair met armoede gelofte en een moeder die erkende dat ze de Maagd Maria niet was.
Even Apeldoorn bellen, helpt hier nu niet bij.

En als BXVI dit heeft bedacht, was BXVI zijn tijd een eeuw of zo te ver vooruit.

Ook maar één ander voorbeeld te vinden ?
Nee, ik denk dat dat niet eens mogelijk is ook.
Het zou de Katholieke Kerk opheffen!

'Tongcommunie is de norm'Hilversum (Van onze redactie) 27 juni 2008 - Paus Benedictus XVI reikt de communie voortaan uit op de tong. Wie het voorrecht geniet om bij de Heilige Vader te communie te gaan, dient daarbij te knielen. De paus wil daarmee benadrukken dat de tongcommunie de regel is en handcommunie de uitzondering.

Tongcommunie praxis

Op Sacramentsdag 25 mei dienden gelovigen die uit handen van de paus de communie ontvingen voor het eerst plaats te nemen op een knielbank. Zij ontvingen de eucharistie op de tong. De pauselijke ceremoniemeester wist toen nog niet zeker of dit de nieuwe praxis zou worden bij pauselijke vieringen. In een interview met de Vaticaanse krant L’Osservatore Romano bevestigt mgr. Guido Marini nu echter het nieuwe gebruik.

DispensatieMarini benadrukt dat distributie van de communie op de hand niet wordt afgeschaft. Maar hij wijst er wel op dat de handcommunie een uitzondering is op de regel. Juridisch gezien is de handcommunie een indult, ofwel een door de paus verleende dispensatie aan bisdommen die daarom verzocht hebben. Paus Paulus VI bepaalde in 1969 dat bisschoppen kunnen toestaan dat de gelovigen de communie staande en op de hand kunnen ontvangen.

Norm voor de hele Kerk

Bij pauselijke eucharistievieringen wordt de communie voortaan op de tong uitgereikt.

Daarmee wil Benedictus XVI ‘de norm benadrukken die voor de hele Kerk geldt’, zegt mgr. Marini. De paus geeft volgens hem de voorkeur aan de tongcommunie die de werkelijke aanwezigheid van Christus in de eucharistie meer in het licht zou stellen. Bovendien zou de tongcommunie de devotie van de gelovigen bevorderen en hen gemakkelijker inleiden in het mysterie.








Cosimo Cavallaro 2007




Martin Knippenberger,Museon 2008


















Speak

White!





Speak white

il est si beau de vous entendre
parler de Paradise Lost
ou du profil gracieux et anonyme qui tremble
dans les sonnets de Shakespeare
nous sommes un peuple inculte et bègue
mais ne sommes pas sourds
...
How do you do?
We're doing allright
We're doing fine
Nous savons que nous ne sommes pas seuls.

Geen opmerkingen: