woensdag, augustus 19, 2009

Slachtoffer industrie; de ramp ná de ramp en de kat die de kolder kreeg.

Anglicaanse priester misbruikte veertig jongens
Geplaatst door
Theo Borgermans op woensdag 19 augustus 2009 om 08:35u
SYDNEY (RKnieuws.net) - Een priester van de anglicaanse kerk heeft veertig jongens misbruikt. Hij biechtte het misbruik op toen een van de slachtoffers dreigde met chantage. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag.

De priester is 73 jaar. De feiten dateren uit de periode 1972 en 1977. De slachtoffers, allemaal jongens, waren ten tijde van de feiten tussen de 10 en de 16 jaar. De feiten gebeurden telkens in kerken. (tb)
Walgelijk bericht.
Nog geen 5 complete regels tekst. Van smerigheid over smerigheid en een vent die de hersens had om uiteindelijk toch nee te kunnen zeggen, tot hier en niet verder.
Zo'n 40 mannen daarmee de mogelijkheid gevend door te gaan in hun noodzakelijk proces van slachtoffer tot overlever tot ... hoe zou je dat in vredesnaam moeten noemen?
Ervaringsdeskundige ben je ook zolang je slachtoffer bent...

Een proces waarvoor we, denk ik, bizar genoeg niet eens een woord hebben.
Volwassen mens met buitengewoon destructieve ervaringen misschien? Ook niet echt een label waar je wat mee opschiet natuurlijk.

De zoveelste discussie over die zo makkelijk gebruikte zin horend bij aangedaan (jeugd)geweld, die ik verfoei maar niet omheen kan "slachtofferschap is levenslang..."
Waarom bleef die slaaf op de plantage?
Koeie-gedichtletters op een affiche van het verzetsmuseum, die net pal voor het lezen van dit bericht kleine lettertjes waren op een emailscreen. Het waren er maar 4 dit keer will change it immediately en het zien hoe wat dat betekent, hoe de slachtofferindustrie je naait. De noodzaak van keuzes die daarop volgen.
Zoals het maagomdraaiende filmpje, een hele slechte versie van Stephen King, dat een zo wanhopige en woedende Kay gister liet zien.

De noodzaak van keuzes over die slachtoffer-industrie waarin slachtoffers en daders onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Dan ben ik even héél erg blij met gedeelde tropenjaren midden in Amsterdam die niet meer mocht bestaan, waarin halve gare tegen anderen schreeuwden over hun slachtofferschap van eeuwenlange uitbuiting en de woede die deed terug schreeuwen dat ze dan maar een vent moesten zijn en dat hoopje bauxiet en die boomstam onder mijn bed vandaan komen halen. Dan hou ik van een geniale oplichter bij een ramp die zijn waardigheid niet verloor, en een man die kapot ging in een getuigenbank, maar huilend en kotsend doorging toen de rechter zei dat hij inderdaad door moest en de hem en zovele anderen verkrachtende priester die temidden van al die deskundigen, niets heeft gezegd maar hem dagen lang aan is blijven kijken: wees dan een vent en kom dat hoopje bauxiet maar halen.
Bauxiet weggehaald, Shanley verlengde levenslang, met dank aan de industrieel deskundigen.

Misschien is dat dat benodigde label dan wel wat komt na overlever: kat die de kolder kreeg.
...
jezelf een vraag stellen
en dan die vraag aan een ander stellen
daarmee begint vrijheid

Chinesen en Afrikanen zijn gewoon slimmer dan wij, die weten tenminste het woord ervoor. U B U N T U

Geen opmerkingen: