dinsdag, mei 15, 2007

Aangifteplicht en beroepsgeheim kindermishandeling

‘Beroepsgeheim niet heilig bij kindermishandeling‘
DEN HAAG (ANP) - Hulpverleners moeten zich niet verschuilen achter hun beroepsgeheim of privacywetgeving als het gaat om het melden van kindermishandeling.

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) wil dat minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin de beroepsgroep erop wijst dat ze het recht hebben mishandeling te melden.

Dat is de conclusie van een rondetafelgesprek dat het CBP hield met artsen, politie, jeugdzorg en onderwijs. De betrokkenen vinden dat hulpverleners die stuiten op kindermishandeling of risico‘s voor mishandeling zien, hun beroepsgeheim niet als excuus mogen gebruiken om hun mond te houden.

Terugdeinzen

Het college constateert dat hulpverleners er nogal eens voor terugdeinzen hun mond open te doen en dan al te snel een beroep doen op privacyregels. Maar artsen hebben juist ook de plicht patiënten de hulp te bieden die ze nodig hebben. Ook hebben ze het recht daarover te spreken.

Rouvoet zou dit nog eens op een rijtje moeten zetten in een handreiking voor alle professionals die met kinderen te maken hebben. De minister zei eind april in de Tweede Kamer dat hij niets voelt voor een meldplicht voor artsen bij de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling. Volgens Rouvoet kan een meldplicht ertoe leiden dat ouders hun kinderen niet meer naar de dokter sturen.
15.05.07 17:53 ANP



Wat een typisch christelijke rotsmoes om een kind rechtsbescherming te onthouden!
Vanaf welke leeftijd wordt een kind dan geacht wel beschermd te worden door de samenleving en niet door slechts de eigen omgeving, zijnde die "o zo veilige liefst christelijke gezin"somgeving, met haar eigen belangen?

kindermishandeling is een misdaad, eerwaarde eikel!
You'd better believe it!

Als er nu toch iets is wat het kerkelijk seksueel misbruik duidelijk heeft gemaakt is het dat!
Want lieffie, daar stonden die dokter, die kinderbescherming, die kardinaal tot aan de paus aan toe gewoon bij en maakten het mogelijk!!!

En da's niet toevallig. Uiteindelijk zelfs geen katholieke afwijking!

Wake-up!


Monument voor slachtoffers seksueel misbruik door geestelijken
Geplaatst door Theo Borgermans, wo 9 mei '07 om 13:30u

IOWA (RKnieuws.net) - In een parochie in Iowa, waar verschillende kinderen in het verleden slachtoffer werden van misbruik, werd in stilte een granieten monumentje ingehuldigd voor de minderjarige slachtoffertjes van seksueel misbruik door katholieke geestelijken. Dat meldt The Morgen News.
Het monument stelt een engel en een kleine jongen die een Bijbel draagt, voor. Daaronder staat de tekst

“Voor onze kinderen die misbruikt werden door diegenen die we vertrouwden”.

Geen opmerkingen: