dinsdag, oktober 04, 2005

priester uit verkleedkist 1

"Welke parochie heeft een rode en een paars kazuifel over, die niet meer gebruikt worden. Ons convent zou daar bijzonder blij mee zijn.
Over te nemen tegen een redelijke prijs.Bij voorbaat dank."
Afzender/sent by GWM
land/country: Nederland
Tuesday, January 14, 2003 at 18:38:46 (EST) bron

Tja hoe iemand, dankzij de naiviteit van een ander zodra het woordpriester gebruikt wordt, zijn probleem een verkleedkist vol te krijgen op probeert te lossen dus

Een gelukkig convent?
Zoals die zichtbaar was bij die priesterwijding van huur-eens-een-priester zeker (rent-a priest-nederland)? Met prachtige kazuivels natuurlijk.
4 oktober 2004 in Delft, in de St. Joris kapel Psychiatrisch Centrum Joris - Delft
een witte voor de bisschop en een gosh...hoe zou die kleur toch heten? Jute? , voor de nieuw bakken priester

2 man in deze 2 mans kerk.
monseigneur "Wij Carolus" , zeg maar Karel, hoor; bisschop Karel Hendrik Hubert van Osch

en diens priester Govert

Voor welke priesterwijding een 11 (ja hier staat ELF!) jarig kind als getuige tekende, en psychiatrische patienten uit Delft als publiek functioneerden, kennelijk in de rol van gelovigen.

En nu ben ik toch wel zo ongelooflijk benieuwd of dat 11 jarige kind -en natuurlijk die psychiatrische patienten - ook ingehuurd werden, natuurlijk tegen bovengenoemde redelijke prijs.


de zalving Of zouden die gewoon voor nop hebben mee gewerkt aan deze poppenkast?



Hoewel... misschien moet je voor het gebruik van die patienten gewoon aan het ziekenfonds betalen?RENT (-A) - CAR(E) of CARE FOR RENT of...?

Ook op het Forum van www. Rorate.com -jaja die met die RK identiteit - is
priester Govert Willem Muckhuyse al jaren bekend al zeer gewaardeerd deelnemer kennelijk: onder de naam
LIBERTAS.

Zoals zijn bisschop Carolus hier de naam Karel2 heeft (of misschien inmiddels wel Karel. geen idee: ik ben verwijderd)

Waarom zou een ziekenfonds (of psychiatrische instelling-(skapel) niet mee werken waaraan de Rooms Katholieke Kerk in Nederland kennelijk wel mee werkt?

Want vergis je niet: onderstaande discussie is niet echt wat het lijkt. Beide discussie deelnemers -Joris zowel als de Oud Katholieke Pastoor - zijn al een jaar op de hoogte van in ieder geval een flink deel van de hoed en de rand, of als in dit geval: de mijter.

Ook deze discussie hoort bij de verkleedkist. Uiterst verwarrend dus.

Wat natuurlijk nog veel interessanter wordt -en kennelijk hoort bij die RKK identiteit waarop dat forum zich zo beroept - wanneer dan blijkt dat de vroegere 3e persoon uit dit "kerkje" die ook al jaren aan dit forum mee deed - verwijderd wordt.

(Oh, enne nee hoor: DAT was ik dus niet!)
Maar daar hebben we het zo verder over.


Stap voor stap, zoals het decorum rond alles wat met geloof en religie te maken heeft natuurlijk vereist wil het nog geloof waardig zijn.

Rorate .com Forum Actuele Zaken: Trouw- en rouwdiensten tegen betaling; geplaatst op 23/9 '05 12:54u

Weleerwaarde heer Libertas,

Die dominees willen diensten gaan leveren aan ongelovigen die wel in de kerk willen trouwen omdat het zo mooi is,geloven deze preekboeren zelf nog wel.Dat de Kerk een bepaald bedrag
rekend is te begrijpen,maar dat is dan wel voor de gelovige die meelevend lidmaat zijn van de desbefreffende parochie/gemeente.De NHK/PKN zou beter is orde op zaken kunnen stellen wat Liturgie en eenheid van geloven(theologische eenheid) betreft,en zo ook de speeltuintjes van de dominees inperken .

Libertas


Wat is in dit verband uw mening over de activiteiten onder het etiket "rent-a-priest" van de Orthodox-Katholieke Kerk in Nederland (die eens Oud-Katholieke kerk in Eindhoven was)?Of behoren die inmiddels tot het verleden?

Met verschuldigde hoogachting,Joris



Oud Katholiek Pastoor: Geplaatst op 23/9 '05 14:59u
(die eens Oud-Katholieke kerk in Eindhoven was)?De Oud-Katholieke Kerk in Eindhoven is een parochie die behoort tot de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, Unie van Utrecht. Klik HIER

Door joris2 op 23/9 '05 15:53u

Beste OKP,
(die eens Oud-Katholieke kerk in Eindhoven was)?Oops!Ik snap wat je bedoelt. De aanduiding komt overigens van een opgeslagen web-pagina van het betreffende kerkgenootschap, maar wekt inderdaad verwarring, en dat had ik moeten voorzien.Het had, voor alle zekerheid, voluit
(die eens "Oud-Katholieke Kerkgemeenschap Sint Jan de Evangelist Eindhoven, aangesloten bij de Unie van Autocephale Katholieke Kerken"* was)
moeten zijn.Mijn welgemeende excuses.


Met vriendelijke groet,Joris

Door joris2 op 23/9 '05 16:02u

Beste Arminius,

Wat heeft dit te maken met rent a priest?

Het betreffende kerkgenootschap bood in het verleden rent-a-priest diensten aan. Op de huidige website, met de nieuwe naam van het kerkgenootschap, wordt dat niet meer vermeld, dus mogelijk is men er mee gestopt.

Met vriendelijke groet,Joris


* Informatie over Autocephale kerken















Foto's van de inwijding van Priester Govert afkomstig uit particulier bezit van getuigen aan deze plechtigheid, zijnde niet een der psychiatrische patienten van het Joris, Delft, maar de 3e persoon uit dit `kerkje`.



Geen opmerkingen: