donderdag, augustus 24, 2017

Zes jaar wegens misbruik in Suriname 'Geen kind misbruikt en toch twee jaar van mijn leven kwijt'


AD

André Valkeman 

Henk de Graaf (56) verliet het Gelderse Wapenveld om kinderen in Suriname te helpen. Daar kwam hij in een nachtmerrie terecht. Hij zat 2,5 jaar vast voor seksueel misbruik en mishandeling van kinderen. Nu blijkt dat hij onschuldig is. Het Surinaamse Hof van Justitie vernietigde de eerdere veroordeling.


De Stentor
17=10=12/ 20-3-17

Zes jaar wegens misbruik in Suriname


PARAMARIBO/WAPENVELD - Oud-Wapenvelder Henk de Graaf is woensdag in Suriname veroordeeld tot zes jaar cel voor misbruik en mishandeling van jonge kinderen.


Kindertehuis Lobi-Blesi: de rechter vond het ‘te mooi om waar te zijn’

Misdaadjournalist


De Nederlandse advocaat van het paar, Geert-Jan van Oosten, is ‘verbijsterd’ en spreekt van een ‘drama’. Volgens hem zijn de beschuldigingen in deze zaak zo overduidelijk flauwekul, dat het in Nederland niet eens tot een rechtszaak was gekomen. 

De Nederlandse rechts­psycholoog Peter van Koppen schreef zelfs ‘een vernietigend rapport over de betrouwbaarheid van de getuigen. Maar één van de Surinaamse rechters vond dat te mooi om waar te zijn en veroordeelde De Graaf’, reageert Van Oosten.


Hof: voormalig topambtenaar Demmink niet schuldig aan verkrachting


De verkrachtingen waarvan Joris Demmink wordt beschuldigd, zijn nooit gebeurd. Daarvan zijn de twee onderzoeksofficieren overtuigd. Met het sepot in deze zaak komt een einde aan tien jaar karaktermoord op de voormalige secretaris-generaal.


Geen opmerkingen: