donderdag, juni 21, 2007

die eeuwige stad Rome

Na 10 jaar
Vaticaan vernietigt nietigverklaring huwelijk Sheila en Joe Kennedy
Geplaatst door Ton Huitink do 21 jun '07 om 10:25u

VATICAAN (RKnieuws.net) - Het heeft tien jaar geduurd, maar afgelopen woensdag heeft de eerste echtgenote van Joe Kennedy, Sheila Kennedy, bericht gekregen dat het Vaticaan de nietigverklaring van het huweljk ongeldig heeft verklaard

Joe en Sheila Kennedy gingen twaalf jaar geleden uit elkaar. Sinds 1996 wacht Sheila al op een uitspraak, nadat zij bezwaar had aangetekend tegen de nietigverklaring van het huwelijk, dat door de Katholieke kerk was uitgesproken. Vorige maand kwam zij erachter dat de nietigverklaring, uitgesproken door de kerkelijke rechtbank van het aartsbisdom Boston, door het Vaticaan niet werd geaccepteerd.

Sheila Kennedy zegt hierover: ’Toen ik me meer had verdiept in de hele procesgang en tot de ontdekking kwam dat het er allemaal zeer oneerlijk aan toe ging, werd ik gesterkt in mijn overtuiging om hiertegen in het geweer te komen’.

Sheila zocht de publiciteit op door een boek te schijven "Shattered Faith’ (Geloof aan gruzelementen), waarin de familie Kennedy scherp wordt bekritiseerd. Het aartsbisdom Boston, zo ontdekte ze, heeft haar nooit verteld dat er een mogelijkheid bestaat om de nietigverklaring aan te vechten. ’Gek genoeg is het hun beleid: ’niks vragen, niks vertellen’.

Als mensen geen vragen stellen dan hoef je hen ook niets uit te leggen.

Sheila denkt dat de afwijzing van de nietigverklaring door het Vaticaan het gevolg is van het feit dat de kerkelijke rechtbanken, zoals die van het aartsbisdom Boston, huwelijken te gemakkelijk nietig verklaart.

Joe Kenney is inmiddels hertrouwd voor de wet, Voor een kerkelijk huwelijk moest hij wachten op de uitslag van het beroep dat Sheila had ingediend. Nu het beroep is toegewezen is het voor Joe Kennedy niet mogelijk om opnieuw kerkelijk te trouwen. Bovendien is het voor hem niet mogelijk om tegen deze uitspraak weer in beroep te gaan.




Nog niet zo heel lang terug zou ze voor dergelijke uitspraken een proces van de Rota hebben gehad. En iets langer terug een brandstapel.

Zou kardinaal Law de brief persoonlijk zijn gaan overhandigen:

Zeg Eerwaarde , jij kent de weg in Boston toch zo goed? En over shatterd faith schijn je ook het nodige te weten, dus als je toch op missie gaat, kijk eens of je Mahony niet een handje kunt helpen? Want 't gaat ons daar goud geld kosten!

Maar laat ik nu toch nog een berichtje hebben gevonden.





ich bin zwei berliner
bolletje bolletje

Geen opmerkingen: