maandag, augustus 15, 2011

Sopa da pedra Tutu's geheim: linzensoep en andere burgers!!

Waarde Heer Tutu ik heb het geheim uwer glimoogies ontdekt!
Ubuntu betekent in het nederlands gewoon linzen.
En nog voor dat je het door hebt lopen de tranen over je wangen.

Ingrediënten

300 gram linzen
1 grote ui
3 preien
500 gram vastkokende aardappels
1 takje rozemarijn
4 runderbraadworsten (magere)
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
2 kruidenbouillontabletten
(zee)zout
(versgemalen) peper

Linzen in zeef wassen, eventuele steentjes verwijderen. Ui pellen en fijn snipperen. Preien schoonmaken en in dikke ringen snijden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. Rozemarijn van takje rissen en fijn hakken. Worsten met vork enkele keren inprikken om openbarsten te voorkomen. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Prei, aardappelblokjes, knoflook, linzen, worst en rozemarijn toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 1/4 liter kokend water toevoegen. Soep opnieuw aan de kook brengen. Deksel op pan leggen en soep op laag vuur minstens 30 minuten laten sudderen, tot alle ingrediënten gaar zijn. Worsten uit pan nemen, in plakjes snijden en over vier borden verdelen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in borden scheppen. Resterende olie erover druppelen

bron

1.25koppenlinzen
3.75koppenwater
1.25koppenbloem (of gekookte granen)
2.5tlkomijn
2.5tlkoriander
1.25tltamari
1.25
kleine gehakte uien (optioneel)
3.75elplantaardige margarine (of olie - optioneel)

Bereidingswijze

Kook de linzen in water gedurende 45 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de andere ingredienten toe, behalve de margarine. Voeg meer bloem of granen toe indien het mengsel te kleverig is om er burgers van te maken. Maak je handen lichtjes nat, en maak kleine schijfjes van een cm dikte. Aan beide kanten bakken in de pan (of eventueel in de oven tot er zich een korst vormt).

bron



Geen opmerkingen: