maandag, augustus 22, 2011

De Voorzienigheid


Het zat er natuurlijk dik in, desalniettemin....

Wat een bizarre ervaring tegen deze oproep, en dan uitgerekend vandaag en nu, aan te lopen, terwijl ik even kijk of dat en- jij- houd- je- mond- dicht- volk van die club die ik in toenemende mate wantrouw, die Klokk. En niet zo maar een beetje wantrouw, maar inmiddels simpelweg mensenhandel toeschrijf.

En dan nu, terwijl dat speelt, heel concreet: Monica.

Krankzinnig genoeg is de reactie dan: laat het in hemelsnaam inderdaad die oplichters zijn waarvan ik denk dat het zijn. En waarover ik nog steeds niet weet of daar nu nog langer boos over kan zijn of alleen maar langs me af laat glijden en wat dan die lastige verdedigingstruc is die een mens er nu eenmaal in dit meer dan walgelijk slachtoffergeweld veroorzaakt door die RKK en haar leugens georganiseerd heeft.
Daarbij zeker die dombo's van de Voorzienigheid, 'mijn nonnen" niet uitgesloten!!

En dan off all: Monica...
In mijn Voorzienigheidsperiode. Driehuis.

En terwijl ik niet weet wat ik eigenlijk voel - me realiseer dat het tijd wordt mezelf eens slome duikelaar cadeau te doen - is er niet iemand die er eentje met mijn naam erop kwijt wil aan een kringloopwinkel in de buurt, ik heb een voorkeur voor die antieke? komt er maar één reeks beelden

En dan vooral Ellen. Ellen die ik achterin een begrafenissliert voorop zag lopen achter een kist me realiserend dat ik niet graag in die schoenen had gelopen en blij was dat er iemand die er knap stevig uitzag naast haar liep , Wat gebeurt er met een opperhoofd van een gemeenschap die heeft besloten uit te sterven, wanneer jij dan iedere keer weer degene bent die voorop mag lopen bij dat afsterven? ik was trots op die vrouw die daar liep.
Ik was blij met die vrouw die ik niet kende die naast haar liep. Blij dat ik die vrouw had gekend toen ze nog Ellen met de mooie ogen was. Die dag, en de dag ervoor toen ik in Bosbeek was geweest om afscheid te nemen van een van haar zusters die mijn zuster was geweest had ze die mooie ogen nog steeds, maar was niet Ellen met de mooie ogen geweest. Zij en ik - twee vrouwen- elk met andere ogen.

En dan nu 'n oproep: Monica.
Mijn Driehuis.
Ellens Driehuis. Ik denk dat ze iets later kwam, maar kan me gierend vergissen. Liep die kennelijk stevige tante die dag dat Monica begraven werd naast je, Ellen? En wie dat dan ook moge zijn geweest, leuk bekkie, moge ze er dan nog zijn.
Wat gebeurt er met een opperhoofd dat niet meer fladdert wat je als enige zo prachtig kon?

Kan ik hopen dat dat Klokk zooitje inderdaad die oplichters zijn?
Wanneer iemand met wie ik opgroeide bij dat zooitje om hulp kwam?
Er zijn heel wat minder ernstige vloekpsalmen!

Maar wanneer ze inderdaad die vraag van iemand hebben gekregen en zij die "informatie"niet alsof mensen beukennootjes zouden zijn gewoon verzameld door een knabbel en babbel verzameld wat ik ze gezien hun in eigen persoon geconstateerde manipulaties en haatgedragskeuzes toevertrouw, laat dan in godsnaam diegene de hulp vinden die nodig is.

Niet alleen voor wat er destijds mogelijk is gebeurd en de gevolgen daarvan, maar ook om niet kapot te hoeven gaan aan die criminaliteit die er inmiddels plaats vindt.

Wie die hulp vraag daar dan misschien ook inderdaad wel heeft gesteld, ik geloof dat ik vooral hoop dat je in je jaren na Driehuis en wat daar misschien wel voor kwam, veel geluk hebt gehad met de cadeautjes die je net als iedereen onderweg óók hebt gekregen.
Al die cadeautjes zou je wel 's heel hard nodig kunnen hebben nu.
Ik hoop dat je er kracht en werkelijke moed uit kunt halen.

Wees goed voor - en dus voorzichtig - met jezelf!!
Cause baby, 't is cold outside met dit schorum en deze criminaliteit in overdoses.

En wanneer Monica dat heeft gedaan waarvoor deze oproep misschien wel is, hoewel je stront in je ogen moet hebben om het manipulatieve ervan door die Klokk niet te zien, dan spijt me dat ongelooflijk voor je. Dat spijt me heel erg.

Voor jou. Maar ook voor mijzelf en de anderen met je die paar jaar leven deelden.
Zoveel te meer de hartgrondigheid in dat: wees aub goed voor en dus voorzichtig met jezelf!

Zoek tot je de hulp vind die jij nodig hebt, en blijf zoeken! Elke hand onderweg is er één. Maar zorg erbij aub dat jij zelf beslist over wat jij wilt en laat je niet onverhoeds naaien!
Hoe ellendig je je me misschien ook wel mogen voelen of hoe onwaarschijnlijk moeilijk die noodzakelijke onafhankelijkheid misschien ook wel voor je is.

Ik wens ook jou de kracht toe te kunnen geloven wat zovelen van ons werd afgenomen. Heb de moed te mogen ontdekken dat er écht een wereld vol mensen is, gewoon betrouwbaar, al zijn het misschien wel sufferds en dat dat genoeg is omdat jij er bent! Laat je niet opsluiten, niet in die gevangenis van toen, niet in de nachtmerries van anderen van nu waaraan ze verslaafd willen zijn en waartoe anderen - en misschien jij ook wel - nodig zijn en worden gebruikt.

Wees goed voor jezelf! Het kan niet anders dan dat ook jij dat meer dan waard bent. Vind je moed en zoek door, alle cadeautjes zijn er echt!
Nogmaals, het spijt me, ook voor jou net als voor mijzelf, dat ook jij blijkbaar zo hard hebt moeten zoeken waardoor er nu die oproep staat.
Misschien wel gewoon van het scherm geschept, misschien zelfs wel bij mij of door wat ik ooit begon, op een internet gezet.
Mischien wel jouw oproep, over wat jij begon en wilt en daarom nodig hebt.

Zoek hulp wanneer de pijn dat nodig maakt.
Maar laat je je verleden, ongeacht wat er gebeurt is, je niet afnemen door zieke knabbels en babbels!

Ik wens je daarbij het allerbeste.

63 opmerkingen:

Anoniem zei

sorry wie heeft deze texst ge maakt over zuster monica

crispina zei

Ik

Anoniem zei

zou je naar buiten willen treden over je uitspraken van misbruik in de voorzienigheid

crispina zei

Sorry, indien dit een serieuse vraag is dan is het mij niet duidelijk wat U/je met deze vraag bedoeld.

Maar wellicht komt dat doordat ik er een beetje het heen en weer van krijg wanneer een Anoniem me dat vraagt (?)(!)

Ik heb nu eenmaal het nodige zeer hartgrondigs tegen peepshows moet ik bekennen.

Oftewel: ik merk het dus wel weer.

Anoniem zei

hoi inez zou je nogmaals kunnen reageren of geef mij jou telefoon nummer dan kan ik je bellen gr marijke

crispina zei

Marijke,
Nogmaals, ik weet niet wat je nu eigenlijk wilt. Dus als je nu eerst eens gewoon begon met dat duidelijk te maken, dan zou dat de zaak al knap eenvoudiger maken.

Met vragen of ik naar buiten wil treden over mijn uitspraken van misbruik in de voorzienigheid kan ik gewoon helemaal niks!

Als ik naar buiten wil treden dan doe ik dat. En dat heb ik al jaren niet anders gedaan ook.
Maar dat betekent dat ik dat dus doe (en altijd heb gedaan ook) op een manier die hoort bij mij, die ik verantwoord vind/verantwoorden kan.

En dat kan ik - wil ik - niet anders dan binnen de verantwoording die ik heb ik tav. mijn kinderen, mijn ouderlijk gezin én de gemeenschap waarvan ik deel wens uit te maken, waarvan overigens ook de RKK een onderdeel is.

En dat is dus bepaald niet een gemeenschap van slachtoffers!!!
Die tijd is, wat mij betreft, goddank heel definitief voorbij!

Dat kan en zal voor iedereen anders liggen en daarom: weet je welkom om duidelijk te maken wat je van mij wilt, dan krijg je daarop dus -vanzelfsprekend, wat dat hoort bij die verantwoordelijkheid- mijn meest integere antwoord wat ik heb.

Of, als je dat liever hebt, laat dan je advocaat of zo maar contact opnemen, daar geldt precies hetzelde voor.

Maar hou in vredesnaam op met dit gemekker en maak gewoon duidelijk wat je wilt.

En nee, mijn telefoonnummer krijg je niet. Ik wil geen telefonisch contact met je.
Want ik wil op geen enkele manier een soort van hulpverlening voor je zijn of ook maar iets wat er ook maar in de verste verte op lijkt en ook hiet het risico lopen in die positie gemanoevreerd te worden ook, wat net effe te makkelijk is/ me veel te veel kost om van me af te houden.

Wat ik te zeggen heb en/of wens over mij en de Voorzienigheid doe ik in alle openheid.
En dat laat ik zeker niet bepalen door wat of wie dan of jij dat nu bent, of Pietje Puk, een aartsbisschop al was het de Paus himself in meer dan gruwelijke knokpartijen.

Eerst maar 's even dit dus in die reactie die je vraagt.

Inez

crispina zei

nog even ter vermijding van welk misverstand dan ook:
ik ben niet seksueel misbruikt door de 3 mannen/priesters die wat mij betreft verbonden waren aan De Voorzienigheid. niet door Rector Starenburg, noch door pater Vink of Pater v/d Sande, de laatste 2 zijn dus ook jou bekend. Aangezien jij alleen in Driehuis lijkt te zijn geweest (sorry als ik je verkeerd snapte) denk ik dat je Starrenburg alleen maar van naam hebt gekend?

Inez

crispina zei

Anoniem zei...
maandag 7 november 2011 23:15:00 CET

hoi inez hier marijke ik wil eerst even het volgende kwijt sorry als ik zo zuurderig over kom maar ik kon niet het achtste van mijn tong laten zien het gaat er om ik en mijn zus *...* en zus *...* hebben in 1962 tot 1965 in driehuizen gezeten en wij zijn daar misbruikt door zuster monica en zuster ursula
nou moet ik een steunbewijs hebben van iemand die het zelfde lot is bezworen en ik las jou verhaal en dacht zij heeft er ook gezeten .

ik zat er in de tijt van agnes *..* en de kinderen *..* o.a daan ik ben er 1 *..* mijn vraag is weet jij hier iets van zoja kun je iets doen voor mij .
en die naam die jij zegt nee daar ben ik niet bekend mee
groet marijke

maandag 7 november 2011 23:15:00 CET

*...* familie namen door mij, Crispina, weggehaald gezien ieders Recht op haar of zijn privé leven

crispina zei

Marijke,

Op de vraag of ik in jouw periode in Driehuis zat, is het antwoord ja.
Ik zat daar van (eind lange winter)/begin voorjaar 1963 tot zomer 1970.

Daarmee is de vraag of ik Monica (en blijkbaar inmiddels dus ook) Ursula heb gekend dus ook beantwoord.

Voor die vraag overigens bedankt. Hierdoor ontdekte ik een paar weken terug dat ik inmiddels een aantal zaken die ik heel zeker wist inmiddels goddank niet meer weet! Een half jaar geleden of zo hoefde ik mijn ogen maar dicht te doen en zag ik Monica als witte zuster voor me in het Moederhuis, (waar ik ook zat). Paar weken terug ontdekte ik dat ik redelijk veel moeite moest doen (zoiets als die vraag: hoe zat dat ook al weer) om me dat over haar en mij mbt. Amsterdam te herinneren, of ik mijn ogen nu wel of niet dicht deed :-)
En daar ben/en was ik heel erg blij! Vandaar mijn, meid, dank je wel. Want het zegt natuurlijk niks over Monica. Maar over wat ik blijkbaar heb kunnen doen met mijn geheugen. Mijn geheugen, mijn ervaringen, mijn beelden in mijn kop, en dus vooral mijn gevoelens, mijn leven en mijn toekomst, waar Monica en witte zusters in het moederhuis gewoon deel van uit maken maar ook gewoon heeeeeeel lang geleden was, dus : hoe zat dat ook al weer in plaats van beelden die op de binnenkant van mijn ogen getatoueerd zitten.
Er zij dus blijkbaar dingen in mijn hersens gebeurd/ er gebeuren dingen in mijn hersens. (overigens: die witte zusters in het Moederhuis waren nogal een leuke ervaring. Het was leuk dat die er waren, zij hoorden bij ons en wij bij hun en ze probeerden net als wij heel hard echt te worden maar ze liepen veel te hard en ze lachten en ze waren ook altijd te laat in die gangen die ik - als een van de weinige kinderen door mijn schoolklas -met ze deelden. Maar zij konden mooi lopen, ik niet. Met een hele brede grijns van mij nu).

Het is voor mij dan ook in Driehuis fijn geweest toen ik in Driehuis kwam dat Monica er was. In die andere bekende wereld kenden zij en ik elkaar bij mijn binnen komen. Zij - maar niet alleen zij - hoorde ook zeker bij
de momenten van veiligheid op mijn 2e van die verschrikkelijk onveilige slaapzalen in 't oude huis in Driehuis, simpelweg al door haar slaap plaats.

Dus ja, Monica heb ik meegemaakt. Ursula ook.

En terwijl ik dit schrijf ben ik heel erg blij én dankbaar voor die gevoelens. En hebben nu mijn hersens het gevecht met mijn tranen net verloren.
En misschien ontdek ik straks wel dat ik vind dat dat maar goed is ook!!
Dat weet ik nog niet, ik merk het wel. Net als de rest. Net als jouw reactie. Dit was voorlopig nu weer de mijne.
Aan aanvullend bewijs, en al dat gel***, heb ik geen enkele boodschap!! Dát zijn oorlogskreten. van mensen die er niet waren toen ik heel bang in die houten krib onder dat raam lag. Ook jij lag niet naast me.
Ik weet niet eens of jij op die slaapzaal lag. Misschien wel, in een van de 2 rijen voor me, je bent volgens mij een paar jaar jonger dan ik.
Ik hoop dat je nu een goede nacht hebt en je veilig kunt voelen, da's 't belangrijke!
Aanvullend bewijs is bullshit.

En wat een ander geloofd...
we hebben vrijheid van geloof vrijheid van geweten!

Anoniem zei

hoi inez
hier marijke a bedankt voor je reactie op mijn vraag
en ja ik ben 2 jaar jonger dan jij
mijn vraag was ook of jij wist van het misbruik ?
wist jij dit ?
nou ik hoor het wel groet marijke

crispina zei

http://youtu.be/n9o1E222iFQ

Anoniem zei

hoi inez wat bedoel je met dit laatste wat je schreef op woensdag 9 november om 1003 ik weet niet wat je er mee bedoelt groet marijke

crispina zei

Het betekent dat ik heel erg verschrikkelijk ongelooflijk gigantisch kwaad ben, Marijke.

Maar aangezien ik daar helemaal niks mee opschiet behalve dan me diep ellendig en nog wat van dat soort zaken voelen, en jij ook niet, geef ik je dus een link naar waar ik weer om kan grijnzen en misschien jij ook wel want erg veel meer dan dat heb ik je -in ieder geval nu - niet te bieden, maar geen antwoord geven is bij internet communicatie niet erg handig. Een lach wel, spaart me in ieder geval potten vol nivea en de ellende van de flarden vel weer bij elkaar zoeken.

Dus: kijk Marijke, kijk Crispina, en vind je lach en daarmee de rest ook wel weer....

Zoals het waarschijnlijk diep religieuse inzicht: God is geen zakjapannertje.

crispina zei

oh, uh, enne, die truc heb ik, zit ik me te bedenken, dan ook nog 's van Germana geleerd!
Ik vrees dat mijn zoon op 'r lijkt

Zie je wel
Onbetrouwbaar volk, dat
zooitje celibatairen!! :-) :-)

Anoniem zei

nou inez ik weet niet of je hem nu leest maar ik hoop het dan maar wil je nou wat vragen over zuster monica beantworden of niet ik hoor het wel oke groet marijke

crispina zei

Ha Marijke

Ja natuurlijk lees ik je.
En ja natuurlijk wil ik op welke vraag van wie dan ook over wie of wat dan ook mbt De Voorzienigheid proberen te beantwoorden.

Maar dan in alle openbaarheid en dus wil ik zoals ik je al verschillende malen eerder heb laten weten
géén telefoonnummers uitgewisseld hebben met je.
wil ik géén privé emails met je.

Want er is helemaal niets geheims aan die hele De Voorzienigheid niet, en dat verleden is van ons allemaal
dus kan (en moet) daar gewoon open over gesproken (kunnen)worden.
Door wie dan ook.

Dát is wat we van elkaar nodig hebben en dat is wat we elkaar te bieden hebben.

crispina zei

Nog even en hopelijk dit dan ter verduidelijking nogmaals Marijke.

Er is heel veel gebeurd in Driehuis.
Er er hebben een hoop kinderen gezeten.
Maar bovendien is De Voorzienigheid niet aleen Driehuis. Het is een grote én belangrijke Congregatie geweest. (zoals ik zelf ook in Amsterdam, in het moederhuis, zat)

En ik meen het meer dan hartgrondig dat helemaal niemand een ander de toegang tot haar(zijn) verleden mag ontzeggen.
(als je dat wilt kijk maar op mijn andere blogs over Mosquita Zwart en de Goede Herder)

En dat is dus een van de belangrijkste redenen waarom op het blog over de Voorzienigheid niet dit soort discussies over misbruik wil.

Want ook dat kan betekenen dat daardoor mensen geblokkeerd en belemmerd worden in de toegang tot informatie of denken over/contact zoeken over hun verleden. En dat mag dus niet.

En aangezien ik op die Klokk site, waar je ook regelmatig om reacties vraagt over De Voorzienigheid Driehuis niet mag reageren zoals ook jou bekend is lossen we het dus maar zo op.

Hopelijk is het hiermee nu verder duidelijk en is dat probleem ook weer opgelost. En kunnen we het hebben over wat je van mij wilt en vraagt.

Dan zal ik, wel zo handig even je vragen die je de afgelopen tijd op dat andere weblog had hier heen over zetten. Dan is het hopelijk weer helemaal duidelijk.

Verder wil ik dus dat je gewoon mijn weblognaam die ik hier gebruik ook gebruikt, al is er helemaal niets geheims aan dat ik Inez heet (dat zou alleen een geheim voor mijn ouders zijn geweest, het is tenslotte mijn naam die ik in Driehuis al heb veranderd)
maar ik kies zelf, en al jaren welke naam ik op het internet wens te gebruiken.

En tot slot, op mijn weblog(s) zoals je voldoende duidelijk kunt lezen en ik ook jou heel direct heb gezegd - ter bescherming van jezelf en je eigen privacy en misschien wel die van je famlieleden- géén familie namen gebruikt.

Hou je daar dus aan.

En heb gewoon het fatsoen ten opzichte van de kinderen met wie je samen hebt geleefd óók die vrijheid te geven. Er zijn sites en netwerken zat waar je andere keuzen kunt maken over jouw privacy. Dit is op mijn blogs mijn regel daarover.

Anoniem zei

je hebt hellemaal ge lijk
ik wil en zal ook nienad kwetsen dat is nooit mijn bedoeling geweest
maar luister crispina
ik wil graag weten wat weet jij van het misbruik van zr m het is namelijk zo dat zowel mijn 2zussen en ik door haar misbruikt zijn nu wil mijn ene zus niet verder mee werken en zoek ik een andere steunbetuiging anders zeggen ze in uitrecht van je moet wachten tot er een nieuw bewijs komt en dan kunnen we de zaak pas afhandelen
aangezien ik er klaar mee ben wil ik heb afsluiten en eindelijk eens gaan leven
dus mijn vraag is duidelijk wat weet jij over het misbruik van zr M mijn andere zus kan ik het niet meer vragen die is dood en de andere zeg ik trek het niet meer en ik wil door met mijn leven .
snapje dit zoja bedankt

crispina zei

sorry Marijke, ik zag je wel, maar ik moest eerst even vliegtuigje spelen.
Ik zal al kauwend op wat je zegt zoals ik je eerder toezei even die andere boodschappen van je over zetten en dan eens zien hoe we verder komen, ok?

crispina zei

Anoniem zei
6 februari 2012 16:38*

hoi inze hier nogmaals marijke zou je nog wat vragen willen beandworden als je dit kunt het gaat over zuster monica

crispina zei 6 februari 2012 21:31*

Natuurlijk Marijke, hoi jij daar.
Maar dat doen we even op mijn andere weblog , Crispina.
En niet hier.
Maar ik wil en wilde elke opmerking en vraag van je vanzelfsprekend serieus nemen.

Ik merk het dus wel.
Fijne avond verder ook voor jou

Anoniem zei 7 februari 2012 06:47 *

goede morgen inez hier marijke ik weet niet hoe ik je kan vinden op crispina zal ik je mijn mail adres geven
m.j.dewit@versatel.nl dan kun je mij op een andere mail waar niemand op kan even te wordt staan
alvast bedankt
groet marijke.

crispina zei 7 februari 201212:00 *

dit is onzin marijke.
Ik heb je al verschillende keren geantwoord géén privé email kontakten met je te willen.
Daar schieten we geen van beiden iets mee op, integendeel.
Dat Crispina blog heb je al verschillende keren gebruikt.
En hiernaast staat bovendien gewoon de link, dus...
je dramt, maar 't werkt niet.

Neem jezelf en wat jij nodig hebt en of wilt (en mij) dus aub wat serieuser.
Hier schijnt de zon prachtig. Ik wens je hetzelfde. Heb hoe dan ook een fijne dag.

Anoniem zei 7 februari 2012 12:33*

nou nou ik wilde alleen wat vragen en jij komt met een antwoord van
je dramt maar weet je wat laat maar zitten en ik zoek het wel op een andere manier op wandt ik krijg van jou ook zulke vreemde antworden ik hoef ook geen prive contact met je ik wou alleen wat vragen beantwoord zien dat van het misbruik van zuster monica en zuster ursula jij weet hier van
maar ook goed jamer dat men zo raar kan reageren.
met vriendelijke groet marijke en ik heb besloten om de media op te zoeken wandt ik weet dat er nog meer meiden zijn die misbruikt zijn door die wijven

(* overgezet van weblog De Voorzienigheid)

crispina zei

Hoi Marijke,
Ik wou dat ik wist wat ik je in vredesnaam nog meer zou kunnen beantwoorden.
Maar laten we maar 's zien...

Daarom eerst maar even dit, geloof ik.
Het spijt me heel erg dat jullie je zusje bent verloren. Dat is afschuwelijk. Ik weet niet hoe en wat en dat doet er misschien eigenlijk ook wel niet toe. Want dat maakt het verlies niet minder. En dat spijt me heel erg voor je.

En wat ik minstens zo afschuwelijk vind is te lezen dat je nu ook je andere zusje dreigt kwijt te raken en dat notabene door jullie keuzes over De Voorzienigheid. Hoe je kijkt naar De Voorzienigheid is een betere omschrijving, denk ik.
Hoe kun je omgaan met dat verleden en een toekomst hebben.

Dat is verschrikkelijk, Marijke.
En dat spijt me ongelooflijk voor jou en voor je zus.

En ja zeker ik ben er ten diepste van overtuigd en weet ook heel zeker dat dit heel best het gevolg is of kan zijn, van De Voorzienigheid Driehuis.

Ik kan er zelfs, triest genoeg, een datum aanplakken. En ook dat vind ik heel, heel erg. En ook dat spijt mij heel erg voor jullie beiden.

Maar dat is volgens mij niet wat en waarnaar je vraagt.

Maar de vraag die je wél stelt en je een antwoord op wilt hebben kan ik simpelweg met de beste wereld van de wereld niet beantwoorden.

Want behalve dat je kennelijk heel hard poep wilt schreeuwen wil je blijkbaar van mij voor een of andere volkomen krankzinnige toestand een soort getuigenis:
Ja Zuster Monica heeft Marijke sexueel misbruikt, en ik kan het weten want ik was er zelf bij en ik weet heel veel van De Voorzienigheid, dus zeg nou maar dat ze gelijk heeft.

Maar Marijke, met alle respect van de wereld, dat is natuurlijk te krankjorum om los te lopen.

En dat wil dus absoluut niet zeggen dat ik je niet wil helpen met wat je nodig hebt, en zeker niet dat je ongelijk hebt met je heel hard POEP willen krijsen, maar de vraag is onzin. En daar kan ik je dus niet mee helpen.

Want niet alleen is het antwoord veel ingewikkelder.
Maar vooral, en dat is precies omdat ik die datum zo exact weet, ik zal van mijn langs zal ze leven niet liegen over wat ik wél weet.

En daar is de meest simpele reden voor: mijn kinderen! En dat is voor mij de enige reden denkbaar.

Er is tegen iedereen van ons- en volgens mij zonder uitzondering, maar daar kan ik me in vergissen, dat merk ik nog wel- véél te veel gelogen.
Met rampzalige gevolgen. Het heeft heel veel geweld en lijden veroorzaakt. En dat is niet beperkt gebleven tot onze generatie, niet tot de vroegere kinderen die er daadwerkelijk hebben gezeten.

En als er 1 ding is wat er niet gebeurt, niet gebeurd is of ooit zal gebeuren, is dat ik ga liegen.

Toen ik mijn kinderen kreeg en zij - en ieder van hen apart - mij dat onwaarschijnlijke lieten zien wat ze lieten zien, stond dat als een paal boven water. En dat staat het nog. Zij zijn de enige op deze hele wereld die mij ter verantwoording kunnen en zeer terecht mogen roepen. En ik kan met geen enkele mogelijkheid die verantwoording afleggen wanneer ik zou liegen. Hoe graag ik dat zo af en toe ook zou hebben willen en wil doen.
Maar op dat moment ben ik verantwoordelijk voor het doorgeven van het geweld en het misbruik dat op mij is gepleegd.
Gebeurd niet!
Ik laat het niet doorgaan naar de volgende generatie.
En zeker niet naar de mooiste mensen ter wereld, en dat zijn die koters van mij nu eenmaal.
En da's vervelend voor hun, vervelend voor mij.
En misschien ook wel voor jou.
Dat weet ik niet.

Maar het wil zeker niet zeggen dat ik je daarom niet een hand wil geven die jij misschien van mij wel kunt gebruiken.

Zo, eerst maar 's effe zo dus.
Verder? Geen flauw idee. Ik zie wel. Dag dame.
Wees goed voor jezelf. En als dat verder is door tegen mij heel hard poep te krijsen, doe dat dan maar. En of we verder nog wat willen en kunnen, dat merken we dan wel.

crispina zei

Marijke, een opmerking er nog bij waar je dan misschien wel wat aan hebt. Ik hoop het.
Een ervaring eigenlijk.

Wat ik ooit van die Prof. Wolters heb geleerd. Ik heb hem ooit gevraagd of hij maar even koning Salomon wilde spelen in een situatie die onoplosbaar leek. Maar iedereen volgens Bartjes en elke wetgeving en ieders gevoel gelijk had.

En als steeds heeft koning Salomon dan gelijk.

Wat Wolters daarmee liet zien is hoe je jezelf voorbij kunt vechten. Het grootste gelijk van de wereld kunt hebben maar precies daardoor je precies het tegendeel bereikt van wat je niets liever dan wat dan ook zou willen.

Maar dat betekent zeker niet dat wanneer je dat gelijk niet krijgt je geen recht op hulpverlening hebt, omdat je ook daarmee moet kunnen (leren) leven.
Juist omdat het heel reeel is, en zeker bij geweld wat je is aangedaan of wordt aangedaan jezelf zo voorbij kunt vechten.

Ik hoop dat je daar nog 's over zult willen denken. Al was het maar om de situatie met je zusje. Het zou afschuwelijk zijn dat je haar, juist omdat jullie alle 2 door willen met je leven, jullie elkaar ook nog zouden verliezen.

En zelfs al is Wolters weg bij die klachtenclub en zelfs al kan ik en misschien wel een ander ook niet op jouw vraag om een getuigenis geen antwoord geven, kun jij een antwoord geven op wat er nou zou (kunnen) gebeuren wanneer je daar eens andere hulp zocht? Om te zorgen dat jullie elkaar niet hoeven te verliezen?

Om het geweld en het misbruik wat je zegt dat jullie hebben ervaren door Monica en Ursula niet nog steeds te hoeven laten door gaan omdat je jezelf - en je zusje misschien daarbij ook wel - wellicht voorbij knokt?

Dat je wanhopig bent is duidelijk. En heb je op meer dan voldoende sites al laten zien, vanaf de mogelijkheid naar het gaan van die Samsonclub tot aan vandaag.

Als je wanhopig bent en moet knokken kan de grote bek en soms zelfs kennis van een ander heel verleidelijk zijn. Maar die ander heeft ook zijn of haar eigen belangen -welke dan ook - En een ander met een grote bek is wanhopig - waarover dan ook - anders had ie niet zo'n grote bek.
Of hij/zij is zo gek als een deur en vindt dat gewoon lekker.

Zijn die belangen van die ander de jouwe wel?
Welke steun geeft het je? Geeft dat je steun bij jouw belang je zusje niet te verliezen?

Is het zo idioot eens even afstand te nemen van al dat geschreeuw en die woede en je dat af te vragen?

Wat is die relatie met je zusje waard? In dat betalingsschema van die klachtenclub is daarvoor geen categorie opgenomen.
Dat antwoord kan je alleen zelf geven. En daar kun je hulp bij zoeken.

Wedden om een kersenbonbons dat die er wel is?
Ze worden ook daar met de dag minder gek ;-)
Wil je nog 's denken? Want ik wil die kersenbonbons van je winnen :-)
Da's mijn belang.

Anoniem zei

http://www.haarlemsdagblad.nl/nieuws/regionaal/haarlemeo/article13883383.ece/Nieuwe-onthullingen-over-misbruik-in-bisdom-Haarlem

crispina zei

Gossie.
Nou zeg, ze vallen als beukenootjes uit de boom.
Maar wel plezierig idee dat dit Marijke en haar zusjes niet waren.
Die zaten niet in het Witte Huis.

En dergelijke intervieuws zijn er al jaren.

Dus laat je niet kisten Marijke, en gedenk 't Heerenduin: kop op en doorzwemmen meissie! ;-)

Heb een goed weekend ondertussen.
Wil je alvast het merk van mijn kersenbonbon of ga je ze zelf wel effe uit proberen? Da's vast leuk om te doen met een zusje. ;-)

Doe haar in ieder geval de groeten van me.

crispina zei

Hoi Marijke,

Ik zag je volgende oproep ten behoeve van een onderzoek van jou en Annemie Knibbe.
Daarom even heel praktisch:
er zaten géén broeders in de Congregatie van de Zusters van De Voorzienigheid.
Ook niet in Driehuis.

Daar heb je te maken gehad met 1 mogelijk 2 paters, en die zaten niet in de groep van Monica of Ursula.

De broeders waar de Congregatie veel mee te maken heeft (gehad) waren van (weer) een hele andere Congregatie.

Maar het is niet erg waarschijnlijk dat jij als kind in Driehuis daar ooit ook maar iets mee te maken hebt gehad, of daar zelfs maar iets van zal hebben geweten. Waarom zou je?

Wees goed voor en dus voorzichtig met jezelf.

Oproep: Zusters van de Voorzienigheid

20 februari 2012 door admin

Hallo allemaal,
hierbij wil ik alle mensen vrouw /man , het volgende vragen ,
wij zijn met een onderzoek bezig naar de zusters van de voorzienigheid en dan heb ik het over de jaren 1960 tot 1970
-het volgende willen wij graag weten
-wie heeft er nare ervaringen met de zusters/broeders
-wie heeft er een melding gedaan naar hulp en recht
-wie kan er meer vertellen over de meldingen en wie weet nog om wie het gaat
in samen werking met klokk doen we dit en uiteraard u antwoord zal
met discretie en geheim houding worden behandelt
graag uw ervaring door geven of aan annemie knibbe of via mij
@versatel.nl
nogmaals u ervaring zal alleen gebruikt worden voor onderzoek
omdat de zusters van de voorzienigheid in driehuis velzen
n-h niet mee willen werken
en uw antwoord zal vertrouwd zijn bij ons .
WIE WIL MEE WERKEN HIER AAN
ALVAST BEDANKT EEN SLACHTOFFER

Anoniem zei

hoi hier marijke dat er geen broeders waren in de groep dat weet ik maar er liepen wel 1en soms 2 broeders/of paters rond
en ik weet niet of ze aan gesloten waren bij de voorzieningheid
ik heb ze 1of 2keer gezien en zeker niet op de groep waar ik zat dat klopt hoor maar ik wil toch graag weten of er wel ervaringen zijn die er toe doen snap je
en ik vraag ook over de periode van 1960 tot 1970 en ik wil het breed zien ik wil niet dat die rot wijven als nog vrij uit gaan .
maar bedankt dat je het ook gelezen hebt ik zal de waarheid bovenwater halen nu al is het het laatste wat ik doe .

crispina zei

Marijke, hoi jij, hier stonden gisteren 3 nogal giebelige reacties van mij.
En die heb ik na een paar uur maar weggehaald: hoewel ik heel serieus was (en ben) over wat ik bij dat gegiebel zei is het nu eenmaal wanneer je alleen maar woorden leest - en heel pissig en wanhopig bent - veel te makkelijk om die heel anders, en verkeerd, te begrijpen.
En dat wil ik niet.

Maar ik heb nu eenmaal last van een erg lastige afwijking. En zeker wanneer ik lees dat iemand mannen 1 of 2 keer heeft gezien. Dan begint er aan mijn ruggegraat iets ernstig te kriebelen :-)hou het maar op het gevolg van de Bijlmerramp.
Maar dat ik dan - hoe serieus ook - plat ga van het lachen bij het denken aan een dagje discussie over RK Michelinmannetjes in De Voorzienigheid (met of zonder vleugels? weet U zeker dat het geen engelen waren? )in een parlementaire enquetecommissie is voor een ander waarschijnlijk heel erg vervelend.

Vandaar dus mijn giechel maar weggehaald. Het serieuse blijft.
En,mocht je het toch gelezen hebben, mijn gemeende verontschuldigingen.


Ik zal zien dat ik vanavond of morgen tijd maak en alleen heel serieus reageer,ok?
Maar ook ik heb nu eenmaal maar 1 ruggegraat waar ik het ook maar mee doen en soms kriebelt die,sorry meissie.

Heb ook een goede dag.

Anoniem zei

anoniem zei
donderdag 23 februari 2012 11:25:00 CET*


hoi hier marijke nogmaals nee ik heb ze niet gelezen
maar wat ik zeg is waar ik heb ze maar 1of 2 keer gezien de ene was vrij lang en de andere was een gewone lengte dus
maar ik hoor het wel oke groet marijke.


* door Crispina herplaatst

crispina zei

crispina zei...
donderdag 23 februari 2012 11:35:00 CET *

mmm we zitten hier blijkbaar tegelijk te lezen/schrijven, je was rapper dan ik terwijl ik mijn roodhoofd taalfouten er even uithaalde. :-)
Ik zal het dus maar even keurig netjes zetten
zwaai zwaai

*door mij herplaatst

crispina zei

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/260172/2009/08/28/Jezus-en-andere-mannen-in-witte-pakken.dhtml

Maar als ze een behalve een wit pak met een giga rij knoopjes ook een baard hadden,waren het misschien wel missiepaters? Die vielen wel 'ns in.

crispina zei

Even een heel andere vraag, Marijke, waar ik net aan loop te denken.
Je zegt dat de nonnen niet mee willen werken.
Dat weet ik, die ervaring heb ik op een aantal terreinen ook. (maar echt niet alleen die nonnen. Ik hoop voor je dat je geen ervaring hebt op hoeven doen met die lui van het bisdom, da's nog veel ernstiger! )

Maar ik loop te denken: en als je het nu eens omdraait. Jij gewoon eens naar hun gaat luisteren.
Niet in Heemstede of zo. Maar gewoon thuis 's naar een stel van hún verhalen luistert. Kun je als je daar zin in hebt ondertussen zelfs nog pijltjes gooien op een dartboard met een fraaie heksentekening erop of zo ;-) (ik heb ook al een stel boeken een paar keer opnieuw moeten kopen omdat ik er te hard mee door de kamer smeet :-) )

Of te wel ken je dat boek over "onze" nonnen , dat heet In haar naam geborgen?
(Waarmee ik dus absoluut niet zeg dat ik het een goed boek vind.Maar het goede ervan is wel dat je het in je gereedschapskissie kunt gebruiken!
Vandaar.Ken je het?
Of Roosje? (van Gerard van Westerloo over zijn moeder en een paar andere vrouwen over Noordijkerhout?)

Anoniem zei

hoi hier marijke
bedankt voor je idee
maar die nonnen willen totaal niets zelf onder nemen
mijn zus is weer opgenomen in een inrichting en ze is erg boos op mij maar ja wat kan ik doen en weer de voorzienigheid als nog
nou ik hoor het wel weer oke of heb je nog andere ideeen ?groet marijke

crispina zei

mmmm, zo te zien kan jij die kersenbonbon misschien ook wel gebruiken hu? Ik kan me tenminste indenken dat je je daar wel 's knap beroerd en onmachtig bij zou kunnen voelen, dat nieuws over je zusje.
Per wanneer is ze opgenomen trouwens?

Of ik nog ideeën heb, vraag je...
Heb je altijd van die lastige vragen, trouwens?

Want als je goed kijkt is dit - hoe ingewikkeld en waarschijnlijk bar vervelend (en misschien is dat wel heel zacht uit gedrukt!) dat gevoel van jou naar en over je zusje,je bezorgdheid en die vraag...maar ja wat kan ik doen?
als je goed nadenkt misschien ook wel heel goed nieuws.

Hoewel het dat beroerde gevoel zeker nog niet weg zal nemen.

Want dat die nonnen helemaal niks willen ondernemen zou volgens mij wel 's heel goed nieuws nu kunnen zijn.
Zolang jij die vraag van je: wat kan ik doen, nu maar heel goed vast houd en bloedserieus neemt.
Want dat is natuurlijk de belangrijkste vraag dus het vinden van antwoorden op die vraag top prioriteit.
Al was het maar dat niet alleen jij maar ook je zusje dat van je nodig heeft.

En op die vraag kúnnen die nonnen -zelfs al zouden ze het willen - natuurlijk geen antwoord geven,meissie.
Het gaat toch over jouw leven?
Monica en Ursula zijn dood,
hartstikke dood. Jij niet, je zusje niet.
En het gaat dus, mevrouw top prioriteit number one, om jou en om je zusje.
En dat had natuurlijk al jaren terug zo moeten zijn,maar dat was nu eenmaal niet zo.... met alle resultaten en heel veel verdriet en ellende dat daar bij hoort.
Aan wat er gebeurt is daar kan helemaal niets of niemand nog ooit wat aan veranderen. Laat staan die nonnen.

Wat moeten ze dan doen? Monica of Ursula opgraven zodat jij een botje in 1000 stukkies kan breken?

Moeten ze sorry zeggen?

Marijke,dat kan ik toch ook tegen je zeggen?

Moeten ze tegen je zeggen dat het nooit de bedoeling is geweest dat jij /jullie die ellende en dat lijden zouden hebben?

Marijke, dát kan ik ook tegen je zeggen. Helemaal niets of niemand in De Voorzienigheid Driehuis heeft dat ooit gewild!!!
Dus ook Monica of Ursula niet.

En ik wil dat nog 100 000 keer tegen je herhalen als je dat wilt horen en dat ook maar iets van je pijn en dat lijden weg neemt.
En dat zelfde met betrekking tot je zusje. En reken maar dat ik dat heel hartgrondig meen en niet een of andere flapdrollen opmerking is want aan dat heel zeker weten zit jaren en jaren van mijn leven in. En dat van mijn kinderen!

Daar heb je die nonnen dus ook helemaal niet voor nodig.
En dat kan ook helemaal niet ook.
Die mensen zijn er niet meer.
En die er nog wel zijn zijn of harstikke oud - met alles wat daar bij komt en hoort - en waren bovendien geen kinderzusters, hoewel Angela waarschijnlijk nog leeft. Zelfs Ellen met de mooie ogen zit niet meer in het bestuur. De rest weet simpelweg niet eens (meer) waar je het over hebt.

Het enige wat je nu nog kunt krijgen is van een zooitje onbekenden een aangeleerd riedeltje van sorry.

Dát is de misdaad die er gepleegd is.

Heb jij dat van ze nodig? Of je zusje?

Waar heb je die nonnen voor nodig?

Dat, maffe boze en je ellendig voelende en dus ontzettend vervelend drammende Marijke B. is het goede van wat je hierboven zelf schrijft, die vraag: wat kan ik doen.

En ja Marijke,op die flauwe kul over steunbewijs die een weer een zooitje andere onbekenden willen hebben kan en wil ik je niet helpen.

Met die vraag "wat kan ik doen" wél.
Want dat, dame eigenwijs, is de meest smerige vraag die je met al je gedram natuurlijk kunt stellen!! :-) :-)

Want dat is een vraag aan je zelf,maar ook aan mij. Jouw vraag dwingt mij toch die vraag aan mijzelf te stellen? Wat kan ik doen?
Betekent Marijke B iets voor mij, kan het mij iets schelen en wat kan ik dan doen?

Noem dat maar 's geen smerige vraag van een doordrammer!
Geen enkel

crispina zei

Geen enkel steunbewijs voor nodig: gewoon in alle openbaarheid en zonder al het gewauwel wat ik nu eenmaal nodig heb gesteld.

Ja, uh, hallo...
Dát, Marijke B. is klassewerk, dame! Dát dwingt respect af. En een diep buiging.
Germana maar ook Monica zou trots op je zijn geweest (Ursula weet ik niet, die was volgens mij niet zo slim ;-) ) En niet gooien met je schoenen nu aub.
Veel belangrijker: alle 2 je zussen mogen met alle recht om die vraag van je trots op je zijn. Zolang jij die vraag maar serieus blijft nemen.
En dat meen ik heel serieus, Marijke.

Nu alleen het antwoord nog.
Het antwoord dat daarna dan weer nodig is, vind je dan wel weer.

Maar op je vraag of ik nog ideeën had is het antwoord dus ja.
Hier heb je er wat
Of jij die serieus genoeg wilt nemen om nog 's over na te denken is jouw zaak.

Het belangrijkste is, lijkt me, dat je zusje nu in ieder geval de zorg heeft die zij - nu - nodig heeft.
En nu jij dus nog even. Ik denk dat ik zelfs een plannetje heb,maar daar moet ik nog 's even over nadenken geloof ik
En het belangrijkste is natuurlijk wat jij ontdekt wat jij wilt met die vraag: wat kan ik doen.
Die heb je sinds je geen kind meer bent al zelf beantwoord.
Met een diep respect afdwingend resultaat.

Met al mijn respect en een diepe buiging, dus.
Dank je wel voor je gedram en je smerige vraag wat ik kan doen. dank je wel dat ik mee mag denken en idiote plannetjes mag bedenken.
Is het een goed moment om alle 2 eens even te gaan kauwen??

Anoniem zei

hoi hoi bedankt voor je antwoord
mijn zus zit sinds 2 weken weer in de inrichting en hoelang het gaat duren ???
nu helemaal wil ik de ondrste steen boven hebben al is het maar voor haar en mijn andere zus
kijk daaar in utrecht zijn ze mede schuldig aan het feit dat ze na de eerste steunbewijs al genoeg hadden moeten hebben
maar nee het woord treitteren zegt je dat wat dat doen hun jammer en geloof mij ik wil intotaal niet drammen hoor maar ik kan haar nu ook niet in de kou laten staan snapje

crispina zei

ik weet niet of ik dat snap, marijke.
Wat ik wel weet is dat ik een klein broertje had. (volgens mij zat ie zelfs bij jou in de klas, maar misschien gooi ik nu jullie 3 door elkaar)
En een een kleine grote broer en hele grote broers.

Ik meen het als ik zeg dat het goed is te weten dat jouw zusje nu de zorg krijgt die zij - nu - nodig heeft.
En nee! Vanzelfsprekend laat je haar dus niet in de steek. En moet je dat dus vooral niet gaan doen ook.

Maar denk 's effe na wat ze in een vliegtuig altijd opnieuw weer uitleggen wat je moet doen in geval van nood.... en waarom dan
;-)

Aai op je koppie bij je 24 rozen.

Anoniem zei

hoi hoi hier marijke wat bedoel je een idioot plan bedenken ik kan je broertje niet voor de geest halen
ik denk dat hij bij joke in de klas zat
gr marijke

crispina zei

Wat ik ermee bedoel is wat ik zei, dat ik een plannetje loop te bedenken over wat je misschien wél zou kunnen gebruiken. Want het is natuurlijk wel leuk (of juist niet dus!)om te zeggen dat ik je niet kan helpen aan steunbewijs in die procedure en dan net te doen alsof ik daarmee klaar ben.
Simpele vraag: kan jij getuigen dat...
En een net zo simpel antwoord: nee.
En klaar is kees (of marietje beter, ik in dit geval).
nou zo simpel was (is) het dus niet.
En zelfs dat is onderdeel van waar wij (allemaal denk ik) mee zitten: wat moet je met die mensen uit je verleden,wat kun je ermee, wat wil je ermee.
(Wat overigens een vraag is waarover ik knap pissig ben, en dat is heel erg zwak uitgedrukt.


Die hele procedure is natuurlijk belachelijk en die houding van die nonnen schandalig. Maar de vraag is natuurlijk en toen?

Door jouw gedram heb ik in ieder geval besloten dat ik over wat je - op allerlei plekken - allemaal hebt gezegd en wat ik al jaren en jaren van anderen hoor (heb gehoord)en van mijzelf weet nog 's na wil(de) denken over mogelijkheden waar (in NL) nog niet mee gewerkt is (wordt). Want misschien heb jij daar wel wat aan, misschien een ander wel.
En als het even kan natuurlijk ook je zusje.


Dat hoop ik natuurlijk.Want wat jij vertelt is allemaal heel erg realistisch en bepaald niet alleen een probleem van jou alleen!!

En dat weten we allemaal al jaren ook!

En ik heb er, en dat heb jij duidelijk laten zien, in ieder geval niks aan om alleen maar te zeggen: nee ik kan je niet aan steunbewijs helpen (wat ik dus inderdaad niet kan!!) en dan net te doen alsof ik daarmee klaar ben.
Vandaar dus dat dank je wel.

Maar jij noch ik hebben er ook niks aan om het wiel nog 's een keer uit te gaan vinden alleen maar omdat Deetman (en Samson) nu eindelijk een scheet mochten laten. Want Deetman noch Samson zijn geen antwoord op wat er wél nodig is. Het zijn alleen maar stukjes -die voor sommige mensen misschien voor sommige mensen wél werken en da's fijn - maar er is zoals jij laat zien dus meer nodig.
En laten we reeel zijn, Nederland barst van de zogenaamde mogelijkheden, ze werken alleen maar heel vaak niet.

Wat Deetman en binnenkort Samson in ieder geval wel op hebben geleverd is dat er nu (wat meer)bereidheid is om nog 's na te denken en het niet alleen maar stevig onder het vloerkleed gehouden kan worden.
En dat die nonnen hun verantwoordelijkheid niet nemen dat wisten we ook al jaren.
(en hoe hoe meer informatie er van alle kanten naar boven komt en hoe harder je ernaar kijkt hoe meer daar allerlei redenen voor blijken te zijn ook. En die hebben hebben dus helemaal niks met jou of mij of wie dan ook van de kinderen te maken).

Zoeken naar weer een volgend stukje dus.
En daar ben ik jou dus voor aan het gebruiken. :-) Hopelijk hebben we daar dan alle 2 wat aan.

Anoniem zei

hoi je zegt dat je mij er bij gebruikt voor het plan is oke als het maar ergens toe lijd toch
ik hoop dat er stukjes op zijn plaats vallen
mijn zus joke heeft een zelfmoord poging gedaan
weet je crispina ik wil niet zeuren of drammen maar ik wil voor mij zelf en voor joke gerechtigheid hebben zeker nu we weer uit elkaar geslagen zijn en dan hoor ik ze zeggen ach ze komt er wel weer boven op wat kunnen we toch doen hoe hard moet ik smeken naar de rechter of regeering ???

crispina zei

"Hoe hard moet ik smeken?" Marijke is de verkeerde vraag.
Je vraag - zie hier boven - was toch "Wat kan ik doen?"

Smeken bij een rechter of de regering levert niks op. Is dat niet hetzelfde als met betrekking tot dat steun bewijs? Lees de moties en de stemmingen maar van gisteren in de 2e kamer.
Komt er dus simpel weg op neer dat je met je kop tegen een betonnen muur kunt blijven slaan maar het resultaat daarvan is minstens een groot gat in je kop.

Joke heeft op haar vraag : ik wil door met mijn leven dus een antwoord gevonden en gelukkig gezorgd dat ze antwoord vond: de hulpverlening die zij - nu - nodig heeft.

Ik ben druk bezig met die van mij
en nu jij dus nog het antwoord op jouw vraag


Je zou daarbij volgens mij misschien ook 'ns even kijken naar wat een van die begeleiders van die Deetmanclub te zeggen heeft

http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3132141/2012/01/22/De-keerzijde-van-gratis-hulp.dhtml

en je eens afvragen wat dat met Monica en Ursula toen en Joke en jou (en mij en mijn broertje)nu te maken heeft.

En met je mond open blijven kauwen. Vangen dus, die kersenbonbon.

crispina zei

Hoi Marijke, over dat met je mond open kauwen, hu. nog even een opmerking want ik leg net de telefoon neer over een @#$%^%^%$#@!!! waar ik mee aan het worstelen ben en toen schoot naast een plan voor een perfecte moord jij me te binnen.

En ik vroeg me af wat er nu zou gebeuren als ik op het papiertje van de volgende kersenbonbon ik nu eens het woord schreef:
probleemdrager
schreef ipv die smerige woorden als
"slachtoffer" of "overlever"

En we dus die zin: ik ben een overlever of slachtoffers aller landen vermenigvuldigt U
eens veranderden?

Kauw ze, dan ga ik nog effe door met de perfekte moord op het Begijnhof ;-)

Anoniem zei

anoniem zei:
donderdag 1 maart 2012 09:36:00 CET*

dat is het juiste woord overlever en een moord plegen nou daar zit ik wel eens aan te denken maar ik zou het niet kunnen kan nog niet eens een spin dood maken
een vraag ben jij schrijfster of zo wand je weet je zo goed en cripties te verworden hee weet jij waar die d de g* is gebleven
l* heb ik gevonden en nog een stel . nou ik hoor het wel weer gr marijke

* door mij (crispina) weggehaald, familienamen weggehaald en weer teruggezet.

crispina zei

Marijke hou je voortaan weer effe de afspraken in de gaten:
Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen privacy géén familienamen op mijn webblog(s)!! En dus al helemaal en zeker niet die van de mensen met wie je als kind hebt samengeleefd. .

Ben ik schrijver?



Heel hartgrondig nee, dat is een van de zaken waar ze in de Voorzienigheid heel hard voor hebben gewerkt.

Maar daar heb ik zo mijn mannetjes voor :-)

En ook heel hartgrondig:
aub, niet zo negatief over jezelf,dame, tuurlijk kun je wanneer je dat maar graag zou willen best een moord plegen.
Waarom niet?
't Zal wel net zo iets zijn als met dat schrijven van mij zijn. ;-)


Maar waarom zou je een spin om op te oefenen uitzoeken?
Spinnen zijn er voor hele andere dingen.

http://www.beleven.org/verhaal/anansi_en_de_eenbenige_moeder_van_het_bos

Maar nu moet ik eerst rennen want 1 van die mannetjes ligt al 4 dagen op me te wachten. :-)

Anoniem zei

hoi crispina hier marijke
zeg weet jij of de commisie in utrecht wel echt onafhankelijk is
weet jij er iets meer over
gr marijke

crispina zei

Phoe,Marijke, wat een gewetensvraag. Daar schijn jij goed in te zijn,hu?
Ha jij, trouwens.Plezierig weer iets van je te horen. Ik hoop dat dat een goed teken is over hoe het met je is.

Maar ik kan je vraag niet zomaar even beantwoorden.
1. de commissie in utrecht, dat zijn er inmiddels toch 4.

2 of ik dat weet? Nee dus, want er is geen hond die dat weet van welke van de 4 dan ook.

3. En onafhankelijk van wie dan? Is een onmogelijke vraag volgens mij. Geen mens is onafhankelijk.
(en da's maar goed ook )

Maar ik denk dat je eigenlijk bedoelt of ze betrouwbaar zijn en niet afhankelijk zijn van kerkelijke hotemetoten. Of misschien wel beter nog, sorry als ik er volkomen naast zit, of ik erop vertrouw dat ze tot een zelfstandig oordeel kunnen komen, dat ik integer (genoeg) (kan) vind(en).

Dat antwoord is heel simpel: nee!

Maar het antwoord begint natuurlijk pas ná het uitspreken van dat ene simpele woordje. Want dan is het de vraag, zeker als je dat zo even in het openbaar vraagt, en waarom dan wel niet.

En of je dat dan wilt weten, geen idee.

Eerst maar 's even zo, dan zet ik een bak koffie en denk nog 's even verder na en probeer je de rest van mijn antwoord zo te geven.

Want wat ik wél heb is vertrouwen in een paar personen in die verschillende clubs én de afgelopen weken zelfs ervaringen opgedaan op grond waarvan ik een paar dingen wél weet.

En hoewel dat dan goed nieuws lijkt, is dat volgens mij een knap beroerd oordeel: we hebben als direct betrokkenen géén club die ik betrouwbaar acht en zullen het dus moeten doen met (persoonlijke) ideeen over/ervaringen met mensen.

En dát vind ik - voor mensen met ons verleden - waarin zo aangerotzooid, verschrikkelijk veel kapot gemaakt is en zo veel minachting was van waar mensen recht op hebben - niet te pruimen.
Maar meer dan dat is er niet, dus daar zullen we het op welke manier dan ook mee moeten doen.

't Goede nieuws is dat we dat kunnen,want dat hebben we ons leven lang al gedaan en bijkbaar goed ook,anders hadden we er allang een eind aan gemaakt ;-)

En dát is veel en veel belangrijker dan welke club met welke commissies dan ook en uiteindelijk het enige wat er toe doet.

(mm gen idee nu, dankzij dat domme kleine hokje waarin je dit moet typen en niet eens kan zien wat je dan schrijft of ik nu erg grote onzin neer heb geschreven. eerst maar 's koffie dus ;-);-))

crispina zei

Sorry Marijke, d'r moet effe een nachtje of zo overheen. Da's geen onwil, maar anders ga ik wauwelen. Daar schiet jij niks mee op en neem ik je vraag te serieus voor.
Conclussie: jammer dat ook ik de wijsheid al niet in pacht heb ;-)

Anoniem zei

hoi crispina hier marijke
nou de klacht is ongegrond verklaart
omdat ik niet meer steunbewijs heb
maar ik ga hier tegen in beroep
hoe is het verder
had jij nog iets nieuws
gr marijke

crispina zei

Ha dame, uwes verdient een medaille! Je bent er alweer in geslaagd me zo wel te verbazen als te overvallen :-)
Goed van je dat je hebt gedaan,wat je vind dat je moest doen en dat door hebt gezet ook!!
Maar verder weet ik niet zo goed hoe ik hier op zal/kan reageren,Marijke, door dat zinnetje "maar ik ga hier tegen in beroep".
En zeker ook omdat ik geen flauw idee heb wie je nu en waarom dan wel - anders dan dat algemene - mijn zusjes en ik zijn seksueel misbruikt en dat je zusje naar Leiden moest -ooit hebt gezegd over Driehuis.
Dus ik heb geen flauw idee.
Ook dus niet of je met anderen hierover contact of steun hebt (gehad?) Caroline of Diny misschien? Maar nogmaals: geen idee van je Driehuis-verhaal dus.
Was het jouw klacht,of ook die van je zusjes?

Ik hoop vooral dat je een goed gesprek hebt gehad, meid. Waarin je het gevoel hebt kunnen hebben dat er met respect naar je is geluisterd. Wie had je?
Maar wanneer ik dan lees dat je in hoger beroep gaat...(kan dat dan??)..
leg je je bij die uitspraak dus kennelijk niet neer.

En ook daarover, het spijt me,heb ik dus geen idee. Simpelweg opnieuw: ik heb geen idee van je (jullie?) verhaal/ervaringen

Maar ik kan heel eerlijk gezegd tegelijkertijd ook niet anders dan denken, sorry hoor: had je dat afwijzen van te voren niet van te voren kunnen bedenken dan?

Die hele procedure is krankjorum. En zeker (naar mijn niet zo heel erg bescheiden mening)die toer over dat aanvullend bewijs. Wanneer jij een logisch verhaal hebt knappe jongen die jij durft te ontkenen op gebrek aan "aanvullend bewijs" .
Maar daar zitten natuurlijk wél een paar knap lastige haakies en oogies aan.
ten eerste al omdat ze - zie Deetmans waanzin omzelfs niet eens te hebben gereageerd op klachten over nonnen als daders (zoals bij mij, geen idee of hoe dat bij jou is geweest) Er bestaan nu eenmaal nog steeds flapdrollen tot wie het nog steeds niet is doorgedrongen is dat ook vrouwen sexueel misbruik kunnen plegen....
dus laat staan nonnen.

Dat schijnt hun wereld wel heel ernstig op de kop te zetten :-)
En daar is de RKK natuurlijk ook knap verknipt in ook.

Maar of dat bij jou zal hebben gespeeld?? Nogmaals Marijke,geen flauw idee dus.
(ga er maar vanuit dat het bij de Congregatie zélf ook flink speelt. Die mensen hebben gewoon keihard ook tegen zichzelf én elkaar gelogen En de diepe triestheid maar ook de criminaliteit is dat ze dat niet alleen in onze tijd deden,maar daar ook jaren en jaren mee door zijn gegaan. Zo blijkt uit hun eigen verhalen.
En nu zijn er inmiddels heel erg veel hele stinkende redenen voor...
En ik kan dat niet anders dan diep en intens triest vinden.

En of jij in staat bent geweest tot een logisch en samenhangend verhaal?
Eerlijk gezegd,Marijke,denk ik,nee ben ik er inmiddels redelijk van overtuigd,dat zelfs dat er inmiddels nauwelijks meer iets toe doet. Ieder logisch verhaal wordt niet verstaan, lijkt het. Blijkbaar kunnen mensen dat nog steeds niet. En vooral: er zijn inmiddels veel en veelte veel mensen allemaal met hun eigen belangen en belangetjes, wat allang niks meer met jou (of mij) te maken heeft.
En misschien is dat dan wel de verschrikking waar we nu allemaal tegen aan lopen. Ik weet het niet.
Er is de laatste weken teveel naar buiten gekomen wat me te gruwelijk is,maar dat steeds meer laat zien.
En dan moeten we die Samson ellende nog krijgen... maak je borst maar nat...en wapen je tegen de belangen van anderen en de gevolgen ervan.

Da’s wat mij betreft de ene kant.
En misschien zeg ik over een tijdje wel dat ik dat fout zie/zag.Dat merk ik dan wel.

Tegelijkertijd is er ook die andere kant. Je kunt van die comissies niet verwachten dat ze helemaal hartstikke gestoord en blind zijn natuurlijk

crispina zei

En je moet wel een onwaarschijnlijk blind paard zijn wil je niet zien
alleen maar 10 gram hersens en een schepnetje onder je monitor houden genoeg is om er zo een verhaal van af te kunnen scheppen. (cynische grijns van mij dus nu: en over die Voorzienigheid zeker ook door mijn werk van de afgelopen jaren.Vér voor er ooit een Deetman met z'n clubjes mocht komen) En dat wordt elke dag erger ook


Mensen hebben nu eenmaal allemaal hun verhaal.En 100.000 redenen om te doen wat ze doen.
En ook dat hoort volledig bij ons verleden…

Maar nogmaals,Marijke doe je mond open wanneer je vind dat je dat moet doen.
Maar houd iedere keer weer jouw vrije keuze in wat je kan doen, over jijzelf en je zus en jullie relatie.
Er zijn nog zoveel andere mogelijkheden dan een paar mensjes die de krankzinnige opdracht hebben (geaccepteerd) over een klacht erkennen ja of nee....

Het is jouw Leven. En daarover beslis jij! Daarin verschil jij in helemaal niks met wie dan ook in welke commissie dan ook. Of die nonnen.
Het zijn je gelijken! Je bent geen kind meer.
en dus ben jij -net als ik - de enige die kan beslissen!!

Wees goed voor jezelf dus

En trekje ook vooral niet teveel aan dus van wat ik zeg. Ik zit er even goed doorheen. En gebruik je dus even ook voor mijn nu niet zo heel erg genuanceerd zijn. Maar vanzelfsprekend wil ik, wanneer je daar behoefte aan hebt, zoals ik eerder al zei, met je denken over andere mogelijkheden die je hebt. Die zijn er!! En wanneer je dat wenst en je dat voor je hoger beroep wilt of kunt gebruiken wil ik –al dan niet samen met je advocaat – ook best eens naar je verhaal kijken. Maar dan niet via het internet. Voor dit soort dingen zijn tafels en potten koffie uitgevonden. Daar leg je je woorden op en die neem je daarna zelf weer mee terug naar huis.
Zie maar. Ik merk het wel weer.
Groeten aan je zus!

crispina zei

Even voor alle duidelijkheid,marijke.
Als je zo'n tafel met een pot koffie wilt.
Dan is dat dus tussen jou en mij. En daar komt,behalve als je dat wenst, behalve je zusje en/of je advocaat,dus geen ander van wat voor club dan ook bij. Met cluppies stamp je. Een hand geef je aan een mens,niet aan cluppies.

Anoniem zei

Marijke schreef
maandag 9 april 2012 14:14:00 *

en verzond dit naar:
Bericht verzonden naar
Tonnen redenaars; Jan Schafraad Koepelkerk Maastri... *

Anoniem zei...
hoi hier marijke zeg crispina ik heb weer een slachtoffer gevonden uit het jaar 1961 tot 1966 uit de voorzieningheid ook haar zaak is ongegrond verklaart wegens gebrek aan steunbewijs ik ga met haar contact opnemen en ik weet over wie dit gaat ik weet en wat zij schrijft klopt ik lag 2 bedden van haar af ook zij zal dan ook wel weten wie mij iets heeft aangedaan
ik weet zeker dat het op zijn pootjes terecht komt
wou je dit toch wel evenmelden
oja nog een fijne passen groet marijke

* hierheen verplaatst door crispina

crispina zei

Ha Marijke, Sorry 't lukte gisteravond niet. 't gaan fietsen ende kersenbonbons wél, 't kauwen redelijk maar toen ik vervolgens de volgende smeerlapperij (dat gedonder met die Schafraad) vond ontbrak me de mogelijkheid tot het noodzakelijke rustig verder doorkauwen. Vervelend, want ik vind het nogal ingewikkeld eigenlijk.
En wanneer iets je je strot meer dan uitkomt werkt dat nu eenmaal ook niet erg handig in (te) verantwoorde oplossingen zoeken

Maar voor alsnog heb ik bedacht dat ik die commissie een aantal opmerkingen wil schrijven.
(en reken maar dat ik ook daar gruwelijk de p.. in heb! Dus je zorgt maar dat je me omkoopt met een mooi doosje, 2 bonbons en een hele mooie strik!)

Als me dat gestuntel met woorden lukt zou je dat wel 's kunnen zien als het door jou gevraagde steunbewijs.
Maar , er zijn 2 maren.
De 2e is dat ik dat eventuele steunbewijs niet aan jou of een ander cluppie stuur. Zelfs niet aan je advocaat. En dus ook, in strijd met wat ik eerder heb gedaan en vind over open communicatie dat ook niet op dit weblog zet (geloof ik/denk ik???)

Reden 1 Het aan jou sturen heeft geen zin.
Dat dergelijke opmerkingen zinvol kunnen zijn liet Jan Bank vorige week zien. (en daar mee ook een deel van de onzin van die Deetman commissie zoals die heeft gewerkt)Met 2 opmerkingen van Bank over het archief van die OLV 7 Smarten Broeders (en mijn hartgrondige grinnik daarbij)was ik het heel erg eens. Om de simpele reden dat ik persoonlijk een aantal dingen weet van hoe er met dat archief (en dus de papiertjes en de brandkast waarin een verstandig mens die papiertjes bewaart en het lijstje maakt: wat is dit voor rotzooi of schat) is omgegaan.Ook dat is wetenschap die kennis oplevert. En niet alleen aan die wetenschappers.

Ik heb kennis over de Voorzienigheid waarvan ik op die 2 punten die steunpunt Commissie wil en kan informeren. Dat is kennis die die Commissie mogelijk niet heeft. Weet ik niet. Ik heb bovendien niet alleen mijn herinneringskennis maar ook mijn dagboeken uit die tijd, (wat dus archiefstukken daarover zijn)op grond waarvan zij zich kunnen informeren, als ze dat zouden wensen. En je dus ook als steunbewijs zou kunnen zien.
Ook al zeg ik daarbij niets over jou, Ursula of Monica.(Of wie dan ook van de nonnen die sexueel misbruik zou hebben gepleegd!Wél over sexueel misbruik en Driehuis).

Maar heeft geen enkele zin jou dat op te sturen.

(dit blokje is vol, dus tijd om nog even door te denken voor ik verder schrijf. eerste stukje is er in ieder geval :-) )

crispina zei

Maar heeft geen enkele zin jou dat op te sturen, zei ik.
1. omdat bij de eerste van die zaken jij niet betrokken bent geweest (voor zo ver ik weet of ik logisch zou vinden).
Je antwoordde eerder al ergens ergens op mijn opmerking dat jij volgens mij jonger dan ik zou zijn dat ik 2 jaar ouder ben. Ik zat bovendien niet bij je in de groep, maar ook zeker niet in jouw (of een van je zusjes)klas.
klas,maar toen ik nog op onze school zat samen met de (veel) oudere meiden te Trixen en Fixen. (Ze hebben me er tenslotte niet voor niks af geschopt ;-) )

Mocht Ellen met de mooie ogen nog leven - dat weet ik niet - kan zij dit in ieder geval bevestigen. Verder is er volgens mij van die nonnen destijds uit Driehuis behalve 1 niemand meer in leven. En die zal nu wel een jaartje of 150 of zo zijn, schat ik in. Vandaar het belang van die dagboeken. Mevr.v.d. Kley zowel als Vincent Krah schijnen overigens nog wel te leven, onze juf ook en die weten hier zeker óók van. Maar of die nu zo een behoefte hebben hun mond open te doen?? En misschien weet die clup dit allemaal al lang. Da's hun zaak.

Ook bij de 2e situatie ben je niet betrokken geweest. Héél zeker weten. Want die speelde zo'n 18-20 jaar na jou en mijn vertrek uit Driehuis tussen Germana en mij, en een van de juffen.
Ongetwijfeld hebben ook Monica en Ursula daarvan geweten. En het kan best zijn dat meerdere juffen (wat een maf woord om na zoveel jaar weer te gebruiken) er dus ook van weten. Een aantal hebben er ook nog vér na vertrek van de nonnen nog gewerkt en hadden in die periode nog onderlingen kontakten).

Maar ook nu: aangezien jij daar niet bij betrokken was heeft het opnieuw geen zin je te informeren.

Wél, misschien, mensen een gesprek met jou,of wie dan ook, een gesprek met je aangaan. Niet als een of andere rechtbank, heel simpel; die bestaat niet, er bestaat verjaring. Ook al proberen ze hartgrondig het door hun procedures een beetje fatsoenlijk te laten verlopen.
Die club is er omdat zij willen proberen oplossingen te vinden.
Dan hebben ze dus goede informatie nodig.

Die hebben ze van die Deetman club niet gekregen. (hij wist dat ik o.a. die dagboeken had) Dus krijgen ze het nu van mij.

(weer effe adem halen en het volgende blokje)

Anoniem zei

hoi crispina wat kun je dan wel voor me doen ik heb via de melden klachtenlijn een zaak van driehuis uit mijn tijd een meisje van toen mijn leeftijd en is ook misbruikt maar geen steunbewijs geen grond verklaring en als ik mij zelf niet kan helpen wil ik zeker een ander helpen wand dit kan niet zo door gaan of wel
gr marijke

crispina zei

Crispina schreef: *
woensdag 11 april 2012 17:02:00 CEST

Bovendien heb ik geen enkele zin om mee te werken aan die ellende van handel in mensenleed die dankzij het internet mogelijk is. Wat jij ook zelf al meer dan duidelijk hebt gemaakt. (al was het maar met je opmerking dat ik 2 jaar ouder ben dan jij :-) ) Realiteit is wél dat je kennelijk hulp nodig hebt. En je zus ook.
Maar dan wel op een fatsoenlijke manier.

Ik geloof dat dat die club van Stevens dat probeert. Om een aantal redenen.

En misschien zijn die redenen wel net zo maf als die ik had toen ik aan het werk ging bij de Bijlmerramp, heb ik me zitten bedenken.

Ook toen moesten er oplossingen gevonden worden in een krankzinnige situatie en daar heb je maffe mensen voor nodig.

En da's maar goed ook.

Je kunt op rampen geen rampenplannen maken. Juristen kunnen rampen en de ellende van slachtoffers nooit oplossen. Rechters niet en advocaten niet. Maar soms zijn ze wel handig omdat ze op een bepaalde manier hebben leren denken. Maar ze kunnen een aantal dingen niet. En dat kunnen wetenschappers ook niet.
Daar zijn anderen voor nodig. Die weten waar het over gaat, de smoelen kennen. Maar die zullen altijd de verantwoordelijkheid moeten hebben, net als rechters of mannetjes die namens ons allemaal Kosto lijstjes schrijven om te zeggen: an me dooie nooit niet!!
Heel simpel omdat anders de rest hun deel van dat werk niet kunnen doen en er alleen maar hoelanger hoe meer slachtoffers vallen!!
Mensenlevens, van mensen met zusjes, broertjes, vaders en moeders, kinderen en buurmannen.

Maar aan verkeerde procedures die er ook dan nog steeds kunnen bestaan doe ik niet mee.
Ik doe niet mee aan de arrogantie idiotie van cluppies, welke dan ook of dat nu van die rechter Stevens of welke hotemetoot met of zonder mijter dan ook is, laat staan een wetenschapper of een politicus.

En dat doe ik op deze manier dus ook niet.
Want elk mensenleven zit een verhaal. En meestal is dat een heel logisch verhaal. En kettingbewijs is geen arrogant vragen met de beschuldiging van toon dat maar aan. Maar is respect geven aan mensen die ergens slachtoffer van werden wat we niet meer willen en hulp nodig hebben om hun verhaal logisch te maken. . Da's heel wat anders.

Of het werkt? Geen idee.
Maar dit is wat ik met jou vraag doe.
En of je dat wenst? Geen idee. 't Is niet wat je vroeg. Het is wat ik nodig heb.

Of die clup dat wil? Geen idee.
Ik bel van de week voor ik ga schrijven (en die dagboeken ga zoeken, heb ze al jaren niet meer ingekeken) wel even op.
Dat deed ik eerder omdat ik een paar extra hersens nodig had in het zoeken naar een mogelijke oplossingen. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat zeker, en niet slechts van 1 mens heb gekregen op een heel goede manier.
Maar het kan best zijn dat ze zeggen (of doen) nee dank je wel.
Da's mijn keuze niet.

Dit wel, en zo ziet ie er dus uit. Wat een ander ermee doet?
Je kunt ook prachtige vliegtuigjes vouwen van uitgeprintte papiertjes volgens mij ;-)

* Door mij weggehaald, iets verbeterd terug gezet

crispina zei

*Crispina schreef:
woensdag 11 april 2012 17:10:00 CEST

Sorry Marijke, bij het verzenden van mijn laatste stuk vond ik je vraag pas (onhandig geklooi via zo'n blokje op je scherm bij iets knap lastigs).
Ik hoop hartgondig dat je er iets mee kunt.

Of anders dan tenminste met die denkbeeldige aai op je kop die ik je nu maar even geef.
Het spijt me zo voor je, meid.
Wees aub voorzichtig met jezelf in je zoeken hoe verder!!

ok. eet dan van die 2 kersenbonbons in dat doosje met die strik er zelf ook maar eentje op.

Of nog beter, deel die andere dan maar met je zusje.
En geef haar de strik. Samen met mijn groeten.

* door mij, ivm wijziging voorgaande weggehaald en ongewijzigd terug gezet.

crispina zei

Crispina schreef woensdag 11 april 2012 18:01:00 CEST *

Oh en wat ik zei over dat antwoord dat ik gisteren vond en in Mosterdveen lag?

dat was omdat ik na jaren zoeken, (al snap ik nog steeds niet waarom ik dat toch wel zo graag wilde weten) gister het boek vond wat Germana toen zat te lezen en wij nogal wat drukte over hebben gehad.
Dat was een hele rare belevenis, vandaar die open mond.

Maar hoort bij het snappen van die vliegtuig ervaring.

Bij de Bijlmerramp weet ik zeker dat het -itt Mosterdveen binnen - doodstil was en je alleen het geluid van het draaien van een wiel voor me voeten kon horen, en die vlammen. Volgens de rest van de mensheid was het er een pokkeherrie....
(ik heb dus maar besloten dat die hartstikke gek zijn ;-) )

Ik had daarvoor stomverbaasd naar het dak van de flat staan kijken naar een vliegtuig dat kennelijk ergens op dat dak zou moeten liggen....iets wat naar beneden komt, moet toch ergens liggen.
Die waanzin kun je tenminste nog - minstens 3 minuten - snappen! ;-)

De andere waanzin zo'n draaiend wiel pal voor je voeten terwijl je probeert te zien of daar nu een gat in het gebouw waar achter die vlammen flats en een speelzaal hoort te zitten niet.

Van Germana's boek is dat wat lastiger. Ik wist zeker dat het groen was.Toen ik het gisteren vond was dat dus niet zo. Het groen had iets met de titel ervan te maken....
En als je dat op de pc ziet is het wat lastiger om te denken dat je PC hartstikke gek is ;-)

Maar dat het zeker weten dát boek was, dat was ontzettend logisch.
Net als mijn open mond over wat ik er daardoor snapte en zag en natuurlijk nooit had kunnen snappen toen die mamoedt aan dat tafeltje in Mosterdveen zat.

(het was een flinke schok en ik had daar dan gisteren dan ook knap de pest in. Dat mens deugde natuurlijk van geen meter. :-) :-) Inmiddels ben ik er naast stomme verbazing schuifeltje per schuifeltje eigenlijk heel erg blij mee aan het worden hoewel ik voor het snappen wat dat dan betekent nog wel een tijdje zal moeten kauwen.
Ik hou van mensen die niet deugen ;-)
En het betekende in ieder geval dit antwoord aan jou (en anderen)over Driehuis en die RKK erkenningsclup

* zie boven

crispina zei

dankzij de wijzigingen een overbodig bericht van Crispina woensdag 11 april 2012 18:01:00 CEST
weggehaald

crispina zei

k ben blij dat ik nu, met ook nog 's al het noodzakelijke technische geduvel van mijn antwoord af ben nu, Marijke. Daarom nog maar effe een toegift.
2 zelfs.

1. heb je jezelf wel 's ooit gerealiseerd dat jij en ik in dat Driehuis op zijn moeten groeien op waarschijnlijk een van de meest seksuele belustte plekken in Nederland?
't Was seks voor en seks na.

2. Ik snapte mijn ervaringen rond denken dat er een vliegtuig op een dak ligt, eigenlijk door mijn nog al lang stom verbaasd zijn door mijn kinderen. wij kwamen veel in Artis. en ik heb kinderen die onwaarschijnlijk goed kijken/zien /dingen opmerken. Er kon geen griezel beest langs wandelen of ze zagen hem, ze raapten midden op schiphol de fossielen op, hun brul bottuh is beroemd bij iedereen die ooit met ze op de fiets zat en dus een noodstop moest maken :-)

Maar in Artis hebben ze het heel lang gepresteerd om geen olifant te hebben gezien. Wel die wolf die er tegen over zat en waarvoor je mazzel moet hebben wil je dat beest uberhaupt kunnen zien.
Zij zagen geen olifanten.
En dan bedoel ik niet die rose, maar die grijze echte, in dierentuinkudde.

Het heeft knap lang geduurd voor ik dat snapte.

(maar ik heb ook nooit beweerd erg snugger te zijn. Mijn kinderen ook niet ;-) )

Anoniem zei

hoi hier marijke nogmaals
had jij je dagboeken nog gevonden die je zou zoeken en staat er nog info in waar ik iets mee kan
en dan even een naar berichtje
mijn zus joke je weet wel icht nu ineen gewoonziekenhuis ze had weer een poging ondernomen
ballen he
nou ikhoor je welweergroet marijke

Anoniem zei

hoi crispina hier marijke
luister er was zeg maar een broeder die ik zo maar noem deze hete toch vranda en hij was toch vrij lang en mager
ik hoor het wel groet marijke

crispina zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
crispina zei

Hoi Meissie,

't spijt me Marijke, ik heb geen flauw idee wie die broeder Vranda zou kunnen zijn (geweest). Zoals ik jou (en een anoniem ander iemand) al eerder heb gezegd,
Er zaten volgens mij geen broeders bij ons.

Maar dat wil natuurlijk helemaal niks zeggen.
Uit jouw informatie is nog steeds niet duidelijk bij wie jij in de kamer zat. Maar in ieder geval niet bij mij.
Ook niet wanneer je daar eigenlijk zat. Maar in die "ongeveer" periode heb ik door de nieuwbouw ook niet, of maar heel kort, bij jou in het oude huis gezeten. In ieder geval niet bij je in de klas (of - maar heel kort - op school).

En het kan natuurlijk best zijn dat er een broeder Vrande bij jou in de groep (groepen??) of in de klas kwam.
Maar ...nogmaals geen idee.

De enige man aan wie ik kan denken bij die naam was geen broeder, en heette geen Vrande.
En dat bedenk ik dan ook alleen maar omdat ikzelf veel te goed weet dat een geheugen een knap vreemde zaak is.
Ik ben geen geheugen desundige maar ik weet wel hoe het bij mij en anderen (heeft) gewerkt.
In die koppies van ons kun je stukjes namen enzo (of klanken? ) en bijnamen aan elkaar plakken die wel in koppies bij elkaar horen. Maar niet bij een concreet persoon.
Soms moet je puzzelen voor een ander je verstaat.

Maar gezien het gesodemieter met en rond jouw verhaal en je eigen keuzes daarbij heeft het geen enkele zin meer om daar samen mee aan het werk te gaan, vind ik.

En dat spijt mij heel erg voor je.
Maar het zijn wel je eigen keuzes.

En dat betekent voor mij einde verhaal.

Je bent besodemietert. Je krijgt niet waar je recht op hebt (vind ik) Zelfs de Driehuis-woorden/taal die je gebruikt verkeerd verstaan. En dat spijt mij heel, heel erg. Maar uiteindelijk kies jij ervoor om met je kop tegen een betonnen muur te staan bonken. Hoe afschuwelijk (en onnodig) ik dat ook vind. (en je blijkbaar te laten gebruiken door Klokk!!!)

Maar dat is mijn idee. Je hebt ook kontakten met anderen uit Driehuis.
Ik hoop heel hartgrondig dat daar iemand bij is die je wél kan helpen met die Broeder Vrande.

Want dit is heel erg beroerd voor jou. En natuurlijk voor je familie/gezinsleden.

Maar deze volkomen krankzinnige toestand is óók heel erg beroerd en heel erg geweldadig voor ons allemaal!
(Nonnen inclusief)
En dat is duidelijk gebleken ook.

O en wat mij betreft mag je dan ook diegene die jou vanuit Klokk "bij staat" een gigantische schop onder haar (zijn??) k..t geven.

Die heb ik aan een dame bij dat meldpunt over jou al gegeven, (hoewel heel wat minder gigantisch). Maar verder heeft iedereen haar/zijn eigen keuzes en verantwoordelijkheden.

En dat,Marijke, is soms afschuwelijk. Zeker wanneer je denkt,zoals ik over jou verhaal,dat het onnodig is om met je kop op die betonnen muur te slaan.
Maar nogmaals, het is alleen maar mijn idee.
Jij bent degene om wie het gaat. Net als ik ben ook jij degene die jouw eigen weg zoekt en moet vinden.
Wees dus goed voor en voorzichtig met jezelf.

En als dit een verkeerde reactie is,dan is dat maar zo en spijt mij dat voor je.
Zie het dan maar als een aai op die kop van je! Die kun je blijkbaar ook best gebruiken.

dag