zaterdag, augustus 13, 2011

foutje

nee hoor.

Ik ben nu eenmaal gelovig, maar niet in zelfuitgeroepen
digipausjes met tarzanvelletjes in koepeltjes.

Zeker wanneer die menen dat de inmiddels ook al vrij oude bill of rights op een( citaat:) "interessante weblog" zoiets is als een pauselijk gekleurde wc-rol




de tekst luidde:

Slecht nieuws voor je, Rolf. Want ambtenaren blijken geen flauw benul te hebben hoe dat in Nederland zit, zoals ik zo'n 2 jaar geleden ontdekte.
Het leverde me wel de kick van de ontdekking dat ik niet de enige halve gare was :-)

Toen ik, naast het intensief volgen van de Ierse ontwikkelingen, las dat Belgen per jaar elk 54 Euro betaalden dacht ik dat ik als Ollander (het bekende "Wij betalen-niet-voor-kerken-moskeeen etc., bla bla bla scheiding-kerk-en-staat bla bla etc") dat rustig naast me neer kon leggen. Tot ik na een paar dagen denken toch een paar vragen had waar ik niet uitkwam.

Gewoontegetrouw denk ik dan dat ik een oen ben (cadeautje van "mijn" nonnen en wat rkk meningen over democratie/mensenrechten)
en bel dan even op voor informatie (cadeautje van mijn ouders en een paar redelijk slimme mensen - waaronder priesters en zelfs BXVI - die ik later ontmoette/las plus wat meningen over Democratie/Mensenrechten)

Schrik niet maar 9 (negen!!) ambtenaren later ben ik ermee gestopt, ( het idee dat ik bij nummer 10 uit moest komen vond ik op dat moment krankzinniger dan goed voor mij was) Negen stuks - en echt niet zomaar halve gare - bleken geen antwoord te kunnen geven op vragen hoe dat in Nederland dan zit of verder te komen dan het algemeen aangehangen bla bla.

2 van de 9 waren gespecialiseerd over Nederland-Europa informatie maar niet in staat tot het beantwoorden van (mijn) vragen, die iedere andere sufferd natuurlijk ook kan hebben!!!

In diezelfde 2 jaar heb ik ontdekt dat die vragen niet zo heel erg dom waren of zijn.

Ik ben geen econoom en kom bij staatsuitgaven niet heel veel verder dan de pragmatische maar gezien mijn inkomen zeer dringende vraag "en wat kan/mag ik dan nu vervolgens ook al niet meer?"

Maar ondanks de sterretjes die ik dan zie wanneer ik bv over de Griekse monikken/kerk lees en Rutte hoor met zijn excuus, blijven die 9 niet weters me dwars zitten.

Wanneer je daar ook last van wilt hebben kijk dan zelf om te beginnen bv maar eens in het niet genoeg te prijzen archief van
http://www.rorate.com/
en tik bij zoeken het woord belasting eens in.

Dan blijkt bv. dat je ondanks de scheiding Kerk en Staat niet alleen mee betaalt aan de de instandhouding van de kaste der Griekse reders maar net als iedere andere sufferd aan het bezit van een stinkend rijke Griekse kerk, de Ierse of via allerlei bankconstructies de Spaanse, om maar even met heel grote stappen door Europa te lopen.

En dat heeft nogal wat consequenties, biedt veranderingsmogelijkheden maar vooral zien dat die veranderingen plaats vinden, en daarmee ook heel direct persoonlijke mbt mijn trauma's als "jeugd"slachtoffer.
Waarvan ik me afvraag of - in het kader van "hulpverlening" een officieel papier dat ik ontdoopt ben die ook zou geven. Of zelfs na heel veel inspanningen een individuele schadevergoeding niet uit groep 1 maar groep 2 of zo (geen idee dát ellendeverhaal heb ik mijzelf gelukkig na een paar verdacht beroerde gevoelens nog maar even bespaard in het noodzakelijk scheiden van een aantal zaken).

Dat mede aan de hand van dergelijke zaken kijken naar wat er gebeurt binnen Europa met dat wat ik wil: de veiligheid van kinderen dus stop met dat kerkelijk sexueel misbruik en 't noodzakelijk (anders) omgaan met mijn persoonlijke ervaringen
nogal anders, biedt (me) ook andere keuze mogelijkheden, dan hypocriet gezwam over slachtoffers of de tarzanversie ervan door de tot aan paranoia grenzende woede van "lotgenoten" En dat bevalt me per dag beter!
Het maakt me burger!

Het laat me zelfs regelmatig een vette knipoog naar BXVI gooien zo van uh...'t gaat goed joh, doorzwemmen.
Want wat ik er politiek van denk is niet automatisch gekoppeld aan mijn traumata tgv "mijn" nonnen.
Mochten die nieuwe priesterkastes, verkopers van inlegkruisjes al dan niet met vleugeltjes (of "lot"genoten) willen, ik bepaal - en per dag meer -zelf wel waarin ik geloven wil.

Dus als je het toch over inschrijfbewijzen hebt...
Je kunt ook denken over uitschijf bewijzen van de slachtofferkaste en gaan zoeken naar waar je dan wél in gelooft.

En dat is, geloof ik zo hard dat ik daar tot in mijn tenen van overtuigd ben, voorwaardelijk om van die oude ellende af te komen.

Geen opmerkingen: