dinsdag, april 12, 2011

slachtoffers naaien


Danneels tapes
En zo lieve kijkbuiskinderen werden de vroegere jeugdslachtoffers genaaid dankzij  de media en een zooitje  foei-mag-je-niet-zeggen die tenslotte ook moeten overleven.


Groetjes,  Patrick Wall

 

Maatregel tegen Vangheluwe ’voorlopige stap’

dinsdag 12 april 2011 om 18:15u (Bron: Kerknet)

Gevraagd naar de situatie van mgr. Vangheluwe zei Lombardi: “In het raam van de procedure heeft de Congregatie voor de Geloofsleer – zoals de apostolische nuntiatuur in België eerder al heeft meegedeeld – beslist dat mgr. Vangheluwe België diende te verlaten en een spirituele en psychologische behandeling moet volgen. Het spreekt vanzelf dat hem in die periode niet zal worden toegestaan zijn priesterlijke noch bisschoppelijke ambt in het openbaar uit te oefenen".


"De Congregatie voor de Geloofsleer heeft de beslissing voor de psychologische behandeling genomen om nadere elementen voor een diagnose en prognose te kunnen bekomen, om zo de kerkrechtelijke procedure te kunnen afsluiten. Dit alles met het oog op het nemen van een definitieve beslissing die binnen de bevoegdheid van de Congregatie voor de Geloofsleer blijft en die door de H. Vader zal moeten worden bevestigd".


"Deze eindbeslissing zal uiteraard rekening houden met de diverse aspecten van de problematiek, om te beginnen met het lijden van het slachtoffer en met de eisen van het gerecht. De lopende procedure is dus in alle opzichten een voorlopige stap en nog geen definitieve beslissing."

Geen opmerkingen: