'Het interview kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel', zei Bonny. 'Anderhalf uur à twee uur voor de uitzending kregen we per telefoon te horen dat het interview er kwam. We hebben met hem gebeld en gevraagd het niet te doen.'


Een schokkend verhaal!
Blijkbaar zijn die Belgische bisschoppen niet alleen niet gelovig
ze hebben het  zelfs het afgelopen jaar ook nog eens vertikt zich naar behoren te informeren!

Iedere beetje sufferd  of jourmalist had ze kunnen vertellen dat  media aandacht  over een bepaald probleem dergelijke problemen - al dan niet feitelijk correct - aanzuigt.

Maar bovenal: hadden ze de moeite genomen werkelijk eens naar slachtoffers te luisteren hadden ze in de
1 1/2  tot 2 uur  dat zij wisten  dat  door het intervieuw heel veel mensen en zeker jeugd slachtoffers die zo lang kozen - om welke reden dan ook, en dat zijn er velen, vrijwillig of gedwongen - te zwijgen in ernstige, zelfs levensbedreigende situaties kwamen en daarop als de sodemieter hun maatregelen genomen!

Het is al belachelijk genoeg dat zij - met de informatie die er inmiddels vanuit slachtoffer organisaties elders, en ook vanuit slachtoffers van kerkelijk seksueel misbruik binnen die Kerk(en)  en die delen van de Kerk, die hiermee bezig zijn zelfs de RK,  maar ook de GGZ dit niet al dagen van te voren werd ingeschat en daarop maatregelen werden genomen.

Zij hadden dat minstens die 1 1/2 -2 uur dat zij notabene geinformeerd werden  behoren te doen in plaats van kennelijk hun tijd te besteden aan het aantasten van de Rechten van Vangheluwe - de vanouds bekende toer: houd in Godsnaam je  mond dicht!

De beheersing vanuit de Kerk, vergezeld  en versterkt door publiciteitsgeile mannetjes.
Maar géén verantwoord omgaan met de realiteit van  het Recht  en de noodzaak tot hulp aan wie dat nodig had, en dan vooral slachtoffers van dit misbruik.
De arrogantie van de macht.

Als er tijd was om te proberen Vangheluwe tot zwijgen  te brengen was die tijd  er bij verantwoordde  keuzes ook geweest tot een  ter plekke uit de grond gestampt aanbod aan slachtoffers (en hulpverlening) die dat nodig zouden kunnen hebben.  Waardoor hun voormalige collega bisschop niet, zoals nu wereldwijd gebeurt, op een dermate wijze de grond ingestampt hoefde te worden.
U heeft bovendien (alweer) het Recht op privacy van minstens één vroeger slachtoffer geschonden, die zich en public met naam en toenaam uitsprak.

Wannneer gaat U Uw hersens eens gebruiken en luisteren?
De "heren" zouden bovendien eens gelovig kunnen worden, zelfs eens naar de Paus kunnen luisteren:

Benedictus XVI kantte zich tegen het belachelijk maken van de godsdienst en tegen het discrimineren van gelovigen omdat dit een aantasting betekent van de godsdienstvrijheid, die een fundamenteel recht is.
De paus heeft de jongste maanden al herhaaldelijk opgeroepen tot het respecteren van de godsdienst- en gewetensvrijheid en zich gekant tegen het verdringen van de godsdienst naar de privésfeer.

bron:

Geloven is net als luisteren en denken een werkwoord. En voor de Kerk zeker sinds Geoghan geen verzameling hapklare brokken wanneer het over plegers van seksueel misbruik  gaat.
Laat ze niet schieten?

Schuldig verzuim.
Anderen nodeloos zorg onthoudend die iedere halve blinde kon weten dat zij die -al lang aangetoond - behoefden en  U van te voren over geinformeerd werd en zich van te voren bewust was  bent U -notabene op een aangeschoten mens - zélf  gaan schieten!