woensdag, april 27, 2011

Nieuwsbrief Deetman

----- Original Message -----
From: Henriette von Munchhausen
Sent: Tuesday, April 26, 2011 1:17 PM
Subject: Nieuwsbrief van de onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk (26 april 2011)

Nieuwsbrief van de onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk (26 april 2011)

Deze nieuwsbrief staat in het teken van een aantal bijeenkomsten.

1. Lotgenotenbijeenkomst op Tweede Paasdag 25 april 2011

Gisteren vond in Utrecht een bijeenkomst van lotgenoten plaats. Het was de tweede keer dat deze bijeenkomst op Tweede Paasdag door lotgenotengroepen op hun eigen initiatief werd georganiseerd. Dit jaar waren leden van de Tweede Kamer, mevrouw K. Arib en mevrouw S. Gesthuizen, aanwezig om de verhalen van slachtoffers te horen. De commissies-Samson en -Deetman waren bij deze bijeenkomst vertegenwoordigd door hun secretarissen.

2. Bijeenkomst van de heer R. (Ronald) Bandell met slachtoffergroepen op 20 april 2011

Afgelopen woensdag vond in Den Haag een bijeenkomst plaats. De heer R. (Ronald) Bandell heeft daar met lotgenoten(groepen) gesproken over zijn plannen om Hulp & Recht overeenkomstig de aanbevelingen van het advies van de commissie-Deetman van 9 december jl te reorganiseren. De heer Bandell en de lotgenotengroepen hebben afgesproken in juni elkaar weer te spreken. Op 1 juli ontvangt de commissie-Deetman een rapportage over de voortgang van de uitvoering van de aanbevelingen. De commissie-Deetman zal hierover berichten in haar eindrapportage die eind dit jaar wordt verwacht.

3. Komende bijeenkomst met de commissie-Lindenbergh op 11 mei 2011/oproep voor suggesties en ideeën

Professor mr. S.D. Lindenbergh heeft de secretaris van de commissie-Deetman gevraagd het hieronder volgende bericht onder uw aandacht te brengen:

"Geachte mevrouw, mijnheer,

De Commissie Lindenbergh is door de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de Konferentie van Nederlandse Religieuzen gevraagd om advies uit te brengen over juridische aspecten rondom genoegdoening aan slachtoffers van seksueel misbruik.

De commissie Lindenbergh wil graag suggesties en wensen van slachtoffers bij de opstelling van haar advies betrekken. De commissie Lindenbergh roept dan ook op om deze suggesties en wensen naar haar te sturen vóór 3 mei a.s. via genoegdoening@frg.eur.nl

Op woensdag 11 mei van 13.30-15.00 uur organiseert de commissie Lindenbergh een bijeenkomst waarvoor zij tot de maximale zaalcapaciteit indieners van suggesties en wensen zal uitnodigen. Deze bijeenkomst wordt in Den Haag gehouden.

Uw bericht zal vertrouwelijk worden behandeld, maar aan anonieme berichten zal geen aandacht worden besteed. (Om misverstanden te voorkomen: het gaat hier niet om een individuele registratie of behandeling van klachten).

Met vriendelijke groet,

namens de commissie Lindenbergh,

Prof. mr. S.D. Lindenbergh"

--------------------------------------

Deze nieuwsbrief is bedoeld om u te informeren over lopende ontwikkelingen binnen en rond het onderzoek van de commissie-Deetman. Vragen en commentaar naar aanleiding van deze nieuwsbrief stellen we zeer op prijs. U kunt uw vraag of reactie aan mij richten.

met vriendelijke groeten,

dr. H.P.M. (Bert) Kreemers
secretaris en onderzoeksmanager
commissie onderzoek naar seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk
Postbus 556
2501 CN Den Haag
telefoon 070-3765962

Geen opmerkingen: