dinsdag, april 26, 2011

Božji odred, Paddy Doyle

Mondrijan :



izid: april 2011
ISBN: 978-961-241-522-8


Paddyju Doylu je mati umrla za rakom. Nekaj tednov zatem si je življenje vzel oče. In tako je bil deček obsojen na enajst let življenja v vzgojnem zavodu. Takrat je bil star štiri leta.

Pričujoča nagrajena uspešnica je ganljivo, srhljivo pričevanje o tem, kakšno je bilo še ne pred petdesetimi leti življenje v irskih vzgojnih ustanovah, gledano skozi zbegane otroške oči.

Za zidovi sirotišnice je moral Paddy prenašati nepredstavljivo duševno, telesno in spolno trpinčenje »nadomestnih mater«, redovnic, ki naj bi skrbele zanj, in nič čudnega, da so te grozljive izkušnje z leti načele njegovo telesno zdravje. Tako so ga nekega večera tebi nič meni nič odpeljali v bolnišnico – in takrat je tudi zadnjič videl svoje uradne skrbnice. Potem so si ga zdravniki samo še podajali iz rok v roke.
bron

To obdobje njegovega življenja, v katerem je vsakodnevno pričeval smrti, je doživelo vrhunec z neuspešno operacijo možganov pri desetih letih. Takrat so zdravniki tudi dokončno dvignili roke od njega in ga prepustili invalidnosti.

To je osupljiva in resnična zgodba moža, ki ga je usoda tepla tako rekoč na vsakem koraku – a je vseeno napisana nenavadno blagohotno, vedro, brez sledu zagrenjenosti ali gneva.

Obiščite avtorjevo spletno stran.




informatie en verzoek auteur:
Photographs of the Slovenian edition of THE GOD SQUAD have just arrived with me and have hit the bookshelves of Slovenia in a big way!

Order your copy now and make me rich!

Best wishes and apologies if your receiving this message in error.

Paddy.

------------------------------------------------------------> Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.

Martin Luther King Jnr.



Daarom ontbreekt dus maar de koppeling naar de voor NL bekende internetboekhandel verkrijgbare engelse editie of de dowload .(zie zijn website)

Geen opmerkingen: