woensdag, april 27, 2011

Het ultiemst mogelijke verraad van witman: Oproep aan seksslachtoffers

Gepubliceerd: gisteren 12:40
Update: gisteren 12:46

Slachtoffers van seksueel misbruik binnen rooms-katholieke instellingen is gevraagd mee te denken over het in kaart brengen van het leed dat hen is aangedaan.

De oproep komt van Siewert Lindenbergh, voorzitter van de commissie-Lindenbergh, die zich bezighoudt met de juridische aspecten van de misbruikaffaire binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Lindenbergh bevestigde dinsdag een bericht daarover op de site van de omroep van de RKK. Slachtoffers kunnen gedachten over bijvoorbeeld smartengeld vóór 3 mei aan de commissie kenbaar maken via een speciaal e-mailadres.

Ook is er op 11 mei een bijeenkomst in Den Haag voor slachtoffers en vertegenwoordigers van slachtoffergroepen. Ook daar kunnen ze met hun ideeën over genoegdoening terecht.

Lindenbergh laat verder weten dat de commissie in juni met een advies hoopt te komen aan de bisschoppen en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR). In dat eindrapport adviseert de commissie over bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van bisdommen, religieuze ordes en congregaties.

De commissie is door de Nederlandse Bisschoppenconferentie en de KNR in het leven geroepen en bestaat uit twee letselschadeadvocaten en hoogleraar privaatrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam Lindenbergh.

Geen opmerkingen: