zaterdag, april 16, 2011

Soap Vangheluwe laat zien dat groene marsmannetjes dankzij uit- en inburgeringsproject geen procedures nodig hebben.

overste van het uit-en inburgeringscentrum die wist van zijn verleden:
Mental reservation: de nuntius loog niet en verschafte wél onderdak. En zou binnen de rk hierarchie wel 's de enige niet kunnen zijn die weinig enthousiast uitglijdt over dit filmpje.



Mgr. Joao Braz de Aviz wacht het advies over toewijzing aan afdeling voor de heiligverklaringen of gevangenispastoraat waarschijnlijk nog even af, hoewel - mits radio Maria België hieraan haar medewerking verleent - als heilige kenner de mogelijkheid van toekomstig nationaal proost van de Chiro natuurlijk nog niet uitgesloten geacht kan worden.


bron Iwatch

Een enkelband of de vergeetput? Kom nou! Moet je eens zien wat een transparantie die keuzes van zowel "de neef" als heeroom Vangheluwe versus die psychiatrische beheersmethoden oplevert.




Misbruik is misselijkmakend!

Niet nú pas. Dat was het al die jaren al.


Voor die zélf gemaakte onthullende keuzes verdienen alle twee erkenning en het respect wat hen toekomt ! Hoe weinig welkom die onthullingen dan ook (nog steeds!) moge zijn. Het dient het machtsmisbruik te zijn wat niet welkom is ! "de neef" is géén kind meer en is zijn eigen autoriteit verantwoordelijk voor zijn keuzes. "De neef" werd met zijn uitgesproken keuzes over openbare kennis over heeroom en de erkenning van zijn daden en de vervuiling van de Kerk niet te willen zijn eigen autoriteit !

En jazeker, dat doet verdomd veel pijn. Dus mag hij schreeuwen en verdient iedere schreeuw van pijn het volste respect. Met iedere schreeuw neemt hij zijn menswaardigheid terug. Hoe zou hij anders kunnen? Die eigen autoriteit zijn is wat hem ooit werd afgenomen.

Maar die pijn nu wordt niet alleen door "zijn heeroom" veroorzaakt. Die wordt minstens óók veroorzaakt door - op zijn best - de schaamteloze clericale hypocrisie - als het al geen simpele consumptieve desinteresse is - van alle andere positie, die het kennelijk nu pas verstaan ! Dat is géén respect voor bij zijn eigen autoriteit behorende, zijn Menswaardigheid respect betonende pijn.

En als hij dat (nog) niet door heeft zou hij aan al die kleinerende openbare hem onterende commentaren weleens beroerd slechte hulp kunnen hebben !
Het weten van zijn unieke menswaardigheid wordt niet bepaald door een vergeetput of het aan een enkelband leggen van "de heeroom" !
"Die heeroom" die dan kennelijk geen rechten meer heeft voor een man, die ook psychiater is. Hebben patienten geen recht? Die man die psychiater is maakt daarmee misbruik maakt van zijn professionale (én publicitaire) machtspositie en verschilt daarin bar weinig van "de huidige heeroom"!
Een psychiater notabene die van een beetje te veel walletjes tegelijkertijd vreet. Zijn cowboyuitspraken zijn niet professioneel, manipulatief en een domme minachting van Mensenrechten -de heerom is immers tgv. de verjaring noch voor het burgerlijk rech noch voor canoniek recht strafbaar gesteld.
Zijn uitspraken op die manier dan i.t.t. die van ''de heeroom voormalig bischop " ook op geen enkele wijze in het belang van maatschappelijk noodzakelijke discussie, - net zo min als tbv. vroegere (of huidige) slachtoffers. Integendeel!
Rest daarover de conclussie: (Mensen) Rechten ontkennende publiciteitsgeilheid notabene met de bevestiging van wat slachtoffers van (sekueel) geweld werd ontnomen destijds maar als gevolg van de verjaring nog steeds. De publicitaire geilheid niet alleen ten koste van de eigen beroepsgroep maar uiteindelijk ten koste iedereen. En nu mn. ten koste van kinderen en jongeren zowel als vroegere én huidige slachtoffers van sexueel geweld in kerkelijke machtsrelaties.
In een democratische samenleving dient U op retraite gestuurd te worden, mijnheer de professor en psychologische én professionele begeleiding te zoeken. Ubuntu is een keus. Over Ubuntu moet je niet publiciteitsgeil neo kolonialistisch zwammen, daar moet je ervarend en ontdekkend over nadenken, óók als je van ellende met je kop op tafel moet slaan !
 Dank U voor Uw gezwam! We hebben elkaars kopvellen geroken.
Bedankt Vangheluwes. Ik ben blij dat ook jullie tussen de oren op mijn kussen zijn willen komen liggen!

(wijzigingen/toevoegingen 17.24, met een vette knipoog naar een Heer van Stand, Bommelstein te Rommeldam )

Geen opmerkingen: