donderdag, april 16, 2009

Wereldwijde herbeschouwing bevrijdingstheologie



Een intervieuw vannacht van Fernando Lugo, gevolgd door het registreren van zijn zoon vandaag op de burgerlijke stand, blijkt uit te nodigen tot een herbeschouwing van de bevrijdingstheologie.

De schepping biedt zoveel meer dan slechts de armen.
De Paraguayaanse bisschopsconferentie leek zich te herbezinnen op het zonde begrip.

Na contacten van bisschop Mario Melanio Medina, hiertoe dringend uitgenodigd door de pauselijke nuntius ter plaatse, tot nadere informtie over diens eerdere felicitaties en uitspraak: "Laten we eindelijk eerlijk zijn: zo zijn er wereldwijd zoveel" lijkt het ook in het Vaticaan opvallend stil te zijn geworden.
Naar het zich laat aanzien heeft ook hier Lugo's bevrijdingstheologie geleid tot verdere studie.

Mgr. Medino echter wenste hierover slechts kwijt dat hij in zijn bezoek aan de Nuntius heeft benadrukt met zijn vroegere collega bisschop van mening te verschillen over de armen.

Lugo zelf heeft in zijn intervieuw voor het programma Mag ik je iets vragen op de nationale televisie inmiddels duidelijk gemaakt niet in het huwelijk te zullen treden met zijn vroegere relatie.
Anders dan dat hij zijn verantwoordelijkheden zal nemen tov. zijn zoon Guillermo, daarom alsnog een financiele vergoeding voor zijn werk nodig zal hebben waarvan hij eerder royaal afzag, wilde hij hieromtrent nog slechts ingaan op de naamgeving.

Zijn 2 jarige zoon zal, ook nu hij erkend is, niet zijn naam dragen.
Dat is ook niet nodig, het kind is reeds vernoemd naar zijn grootvader.
Deze zoon behoudt dus, tot hij dit zelf wenst te wijzigen, het recht op de familienaam van de moeder.

Journalisten meldde al eerder vermoedens dat Lugo met de nu 25 jarige moeder van zoon Guillermo niet door zou gaan, zij zou inmiddels te oud zijn.
Ook op de vraag naar de relatie van de president met een Italiaans-Argentijnse kunstenares ging deze met een lach niet verder in.

Welingelichte kringen rond de internationale theologische conferentie lieten weten hoopvol gefluister dat de relatie met deze kunstenares mogelijk zou kunnen leiden tot een nieuwe versie van de paasfilm The Passion te beschouwen als riooljournalistiek.

Geen opmerkingen: