dinsdag, april 21, 2009

credo van zaad rondstrooiende grijsgekuifd kanariefantje en de koekoek: Obispo revela que Iglesia Católica sabía de denuncias contra Lugo;

Er zijn een aantal zaken heel ernstig mis met maar ook rond die Fernando Lugo.

Hij had niet alleen zijn eigen bischoppelijke sexualiteit niet in de hand, waarvoor hij dan ook nog eens veel te jonge afhankelijke meiden gebruikte,hij kreeg het ook nog eens voor elkaar dit voor de 2e keer op een politiek volkomen onmogelijk moment naar buiten te laten komen ook.

Hij? Fernando Lugo?

2 weken na Viviana Rosalith Carillo Cañete Carrillo(26) voor hun inmiddels 2 jarige zoon Guillermo Armindo eist sinds vandaag Benigna Leguizamón (27) ook de erkenning van het vaderschap van hun inmiddels 6 jarige zoon op.
Een bericht om knap sceptisch over te zijn, wat voor hotemetoot dan ook schijnt dat soort aantijgingen veelvuldig te krijgen, dus zeker een als links bekend geworden president vroegere bischop die knap hard moet knokken voor zijn geloofwaardigheid en zichzelf heel erg chantabel heeft gemaakt. Lugo is nu bepaald niet het gansje in een potje ik zie, ik zie wat jij niet ziet voor zich vervelende goedgelovigen.

Knap vervelend voor de betreffende dame(s) in kwestie dus, alle terughoudenheid: komt u eerst maar eens met bewijzen. Heel vervelend zelfs als je een kennelijk straatarme vrouw, een zeepverkoopster in een straatarme regio, bent met 4 kinderen van 3 verschillende mannen, waaronder Lugo.
En dat zou dus precies de smerigheid in het geheel wel eens kunnen zijn ook.

Ware het niet dat er inmiddels DNA testen bestaan, die -kun je er al aankomen - in het resultaat geen onderscheid maken in sociale kastes. Wat óók nog eens in haar nadeel werkt: je kunt in zo'n situatie maar beter de bischop-president aanwijzen dan je net zo straatarme buurman tenslotte, al was het maar om de prijs van die DNA test.
Bovendien, wie maalt er in Paraguay nu toch om dit soort vrouwen, 7 van de 10 vrouwen blijken zélf aangifte te doen van het bestaan van hun kind, bij gebrek aan vaderschapserkenning.

W a l g e l ij k!!!

Als het Lugo dan bijna lijkt te lukken op een persconferentie alles richting het prive en zijn advocaat te dirigeren, komt er binnen een paar uur, als bij zijn eerste zoon, alweer een bischop, die Cuidad del Este, Rogelio Livieres Plano, in een radio-intervieuw met een schokkende mededelingen: ja hoor...al járen bekend.

En is het nu inmiddels de vraag wie heeft wie, en in welke volgorde dan wel, nu eigenlijk genaaid?


Midden in een regeringscrises en de vraag is er nu wel of geen al dan niet geheime oliedeal met Hugo Chavez' oliepolitiek gesloten, blijkt ie persweeen te hebben en te moeten bevallen van een gewijzigde geloofsbelijdenis: het wie-een-kindje-krijgt-mag- het-houden wordt boetevol, de goede bischop met het koppie dat hem een redelijke kans zou hebben gegeven de maagd Maria zelf tot treurnis te brengen over slechts één zoon en geen ideale schoonzoon in een Dario Fo creatie van Lazzaro's kerkhofwachter Joehoe Martha bij de wijnvaten van Kanaan,
ik-zal-al-mijn-verantwoordelijkheden-nemen. Wat hem de felicaties van een collegabischop oplevert - "ah joh, er zijn er wereldwijd zo veel, goed dat je het even zegt!"
Een collega, die vervolgens kennelijk een schop voor zijn schenen kreeg en een dag erna, ná het excuus van de Bischopsconferentie voor de zonde bedreven, zijn felicitaties weer moet intrekken...

Terwijl de hele zuidamerikaanse presidentiele top extra instructies voor het protocol voor de ontmoeting met Obama krijgt: denk eraan, géén vette knipogen richting Lugo, geen verwijzingen naar Clintons sigaren of kistje meegeven voor Hilary en géén foto's met Obama onder toeziend oog van de Maagd Maria of hints naar verkrachtende collega Zulu presidentskandidaat die zijn afkomst trouw bleef en zorg dat je kind geregistreerd is! kijkt het hele land uit naar de aangekondigde volgende wijzigingen van Lugo, nu van zijn ministeries.

En dan flikt ie het weer: kind 2, een inmiddels 6 jarige zoon.
Nu verwekt bij een 17 jarige ongehuwde moeder met kind, werkster in zijn bischopelijke stulp.
Die hij vervolgens ook zou hebben laten zitten, zodat zij uit financiele nood maar een andere vent nam, aldus haar verklaringen.
Lugo verklaart niks, alleen - naast de gerolde koppen op 4 ministeries - dat zijn advocaat alles zal regelen en hij zich aan alle wettelijke verplichtingen zal houden.

Wat voor een president natuurlijk héél fideel is.

Maar dan heeft ie nu toch buiten een vroegere collega gerekend, Mgr. Rogelio Livieres Plano, die even later in een radio intervieuw onthult dat de Katholieke Kerk wist van de aantuigingen van verschillende vrouwen en dat dát de huidige president van de Republiek Paraguay dwong tot zijn episcopale stop...."Al jaren bekend "

El Presidente Lugo zo weet deze Monseigneur nu te vertellen zou een man zijn die met "bepaalde elasticiteit" op alle druk reageert en zo zaken op haar beloop laat.
("Él (Lugo) es un hombre que como recibe con cierta elasticidad todas las presiones y así va dejando pasar la cosas", apuntó.)

Ja, uhhhhh, even hoor, hallo!!

Niet alleen deze elasticiteit zou al jaren bekend zijn, 2002, 2003, 2004 zo weet bisschop Plano, óók Antonio Lucibello de pauselijke Nuntius zou door verschillende vrouwen uit Sa. Pedro zijn aangeschreven, wat niets zou hebben opgeleverd.
Terwijl hijzelf bij verschillende gelegenheden tegeover collega bisschoppen zijn mond zou hebben opengedaan over het gedrag van Lugo, maar geen reacties slechts "grote stilte" kreeg.

En die informatie nu klinkt verdacht héél Rooms Katholiek en méér dan bekend.
Nu is het natuurlijk nog best mogelijk dat deze zeepmaakster geen zeepmaakster maar een bezembindster is, maar there is something damned rotten in the State, mr. President.
En dat zou wel eens niet in slechts 1 staat kunnen zijn!!


Geen opmerkingen: