dinsdag, april 14, 2009

President Paraquay: ik ben een hypocriete naive idioot geweest.



"Ante mi pueblo, aquí y ahora, ante mi conciencia y en homenaje a toda la gente que ha depositado su confianza en mi, manifiesto con la más absoluta honestidad, transparencia y el sentido al deber... es cierto que hubo una relación con Viviana Carrilllo, ante ello asumo todas las responsabilidades que pudieran derivar de tal hecho reconociendo la paternidad del niño", dijo Lugo escuetamente en Palacio de Gobierno, luego de un extenso anuncio de cambio en su gabinete para el 20 de abril.

En hoe het nu verder zit gaat in het belang van mijn presidentsschap en het kind niemand iets aan.

Maar zijn verklaring getuigt nog steeds van de bekende tradities.

Want of deze voormalige bischop president nu aan vormselkandidaat van 16 heeft gezeten, of dat zij nu 21 was, feit is dat een vent van 31 jaar ouder in die vertrouwenspositie in die katholieke speeltuin koos om grenzen te overschrijden.
En daar een kind uit voort is gekomen.

En nu heeft hij dus een politiek kind.

Nu maar hopen dat hij nog eens stopt met zijn misbruik en aankondigd "gewoon" een kind te hebben verwekt omdat hij een idioot was.
Dát is in het belang van de Mensen- Kinder- en Vrouwerechten. Zelfs van mannen. óók in Paraguay. Politieke kinderen zijn dat niet!

Niet van rechtse dictators, niet van bischoppen, óók niet van progressieve presidenten.

Tot Lugo met die verkaring komt is hij nog steeds een onbetrouwbare bisschop die daar zowel vader als president mee kon worden.

Een erg weinig snuggere president bovendien. Je moet toch wel over heel erg weinig politieke realiteitszin beschikken wil je geloven dat je als president daar nog zo mee weg kon komen.

Daarmee is het de vraag of, met wat hij voor staat, Paraquay niet meer behoefte had gehad aan het meer beperkte gevaar van die misbruikende bischop met kind(eren).

Jantje zag eens pruimen hangen, was Lugo's boodschap. Zalig Pasen. Met zo'n kerk volgeladen mist men een twee pruimpjes niet.
Maar t wordt wat anders als je ook die boom al niet meer hebt...

Geen opmerkingen: