maandag, januari 16, 2012

Tekenend vreemd foutje van Prof. Erik Borgman

GRONINGEN / ASSEN (RKnieuws.net) - Donderdag 23 februari vindt in Assen een ontmoeting plaats voor alle pastorale beroepskrachten in het bisdom Groningen-Leeuwarden naar aanleiding van het rapport van de commissie Deetman. Prof. Erik Borgman verzorgt die middag een inleiding. Hierbij een vooruitblik.

Iedereen die de laatste jaren als rooms-katholiek naar buiten trad, of die door anderen als katholiek werd aangesproken, is ongetwijfeld wel eens bevangen door diepe schaamte. Het zal sinds de presentatie van het rapport van de commissie Deetman niet minder geworden zijn.

om vervolgens ronduit hilarisch te worden:

Wie zou zich niet schamen deel uit te maken van een kerk waarin kinderen worden misbruikt en die met de ontdekking hiervan zo stuntelig omgaat: zo incompetent, zo afhoudend? Een kerk die stelselmatig geprobeerd heeft melders van misbruik weg te zetten als mensen die eropuit zijn de kerk in diskrediet te brengen – alsof motieven van belang zouden zijn als het gaat om werkelijke misstanden. Een kerk die probeerde seksueel misbruik te bagatelliseren als het niet langer ontkend kon worden. En vooral ook: een kerk die soms nog wel de daders, maar vrijwel nooit de slachtoffers van seksueel misbruik in beeld heeft gehad.
[...]


"Allebei een beer
Alleen Ollie is een heer
als U begrijpt wat ik bedoel"

vrij naar juffrouw Doddeltje

Geen opmerkingen: