donderdag, januari 19, 2012

De scheiding van Staat en Kerk, commentaren en slachtoffers en de foute opmerking van Wolters


Als het niet zo diep triest was zou je je er een breuk om lachen.
En ja zeker, toegegeven, Wolters is een heel vervelend mannetje voor lotgenoten hulp.

En da's dus precies wat de man een uitstekende hulpverlener maakt voor slachtoffers!
Hij draait ze gewoon de nek om.
En da's dan ook precies wat hij gisteren deed.
Maar niet alleen dat.
Hij gaf een paar aardige - en zeer terechte - trappen naar de politiek die professionele hulpverlening de nek om draait.

Ja zeker Wolters waagde het niet slechts het woord psycho-porno in zijn mond te nemen en wees de eis die er kennelijk aan hem gesteld wordt - pappie ik wil een schone luier - zeer resoluut van zich af, daarmee zowel volksvertegenwoordiging als slachtoffers - lijders aan grensoverschrijdend gedrag - een college door de zure appel heen bijten en wat is therapeutische hulpverlening gevend, samengevat in een uitspraak een weldoener is geen arts.

En dan kunnen slachtoffers zich nog zo lekker voelen met zwaaien met hun ik ben een slachtoffer/overlever bordje, de man was een opluchting in zowat 2 jaar ondeskundig gezam en gemanipuleer met rond én door slachtoffers en slachtofferhandel.

Net als Die Heer Stevens overigens, moge diens opmerkingen over onafhankelijkheid van zijn functioneren de parlementaire geschiedenis ingaan als en die kunt U in Uw zak steken, kusje, doei, voormalig rechter Wiel Stevens.

Maar nee, Wolters is geen aardige vent en heeft niet de betrouwbare charme van Stevens.
Da's dus precies hun deskundigheid.
Daar gaven ze - allebei - gisteren een verbluffende demonstratie van.
Ze blijken de zaak verdomd serieus te nemen en bepaald niet op hun achterhoofd te zijn gevallen.
En dat is het respect waar jeugdslachtoffers van kerkelijk geweld én hun gezinnen/families alle Recht op hebben.

Het leuke erbij is dan ook nog de berichtgeving vanmorgen op Klokk.

Media hebben jeugdslachtoffers gebruikt en jeugdslachtoffers de media.
En daar zijn een hoop vragen bij te stellen, terecht werd er gisteren een compliment uitgedeeld naar media.

Maar Met het oog op Morgen gebruiken door slachtoffers om hun gelijk te halen op Wolters is precies wat het is: slachtoffer gedrag en heel slecht omgaan met onze belangen na (historisch) misbruik en geweld.

Een journalist die het presteert om na in antwoord op terecht wantrouwen -dus noodzaak voor parlementariers daarop kritisch te zijn - alle geboden duidelijkheid over onafhankelijkheid vervolgens haar terugblikkend commentaar in te leiden met " de, namens de Kerk " aangeboden hulp is bepaald niet waar op wordt gewacht of om werd gevraagd, niet door gewelds en minachting getraumatiseerde zorgzoekers, niet door de Stichting, voorzitter noch beide coordinatoren, noch door volksvertegenwoordigers.

Dat is de bankrekening van de journalist die zichzelf als ondeskundig kwalificeerde en heel arrogant dom het compliment naast zich neerlegde. Het schaadt onze belangen én die van onze gezinnen/families.
Maar niet alleen die van ons.

Gossie, en ik ben mijn talent voor het maken van vriendjes ook nog steeds niet kwijt .
Goddank.
Kwestie van Respect en tot in mijn tenen weten van walging van dat geweld door de kennis van de ernst ervan.
Duurbetaald!
Net zoals waarvoor Wolters gisteren zijn respect en zijn in erkenning betrokken medeleven uit sprak Precies datgene waarop we zonder fratsen Recht hebben.

Slachtoffervertegenwoordiging die in een hoorzitting van Nederlandse parlementariërs het bestaat om uit te spreken niet geinteresseerd te zijn hoe dat Meldpunt en die hulpverlening is georganiseerd is een meer dan grove minachting die weinig parlementair een schop onder zijn manipulerende kont verdient.

Goddank zijn die jeugdslachtoffers geen afhankelijke kinderen meer en hebben ze keuze mogelijkheden ook voor wat wel inderdaad wel 's een kwalitatief hoogwaardig aanbod zou kunnen zijn.
En in ieder geval onafhankelijk.
Niet alleen van die Kerk maar ook van haar patienten, volksvertegenwoordiging en media.
Maar afhankelijk is en gebaseerd van internationale ontwikkelde en toetsbare kennis over Mensenrechten.

Slachtoffers van machtsmisbruik als geen ander zouden moeten weten hoe onbetrouwbaar andere leiders zijn en hun ervaringskennis serieus moeten nemen.

En als je een luier wilt kun je je pro aktief maar beter storten op de psychiatrische geriatrie

Wat mij spijt dat ontbrak zijn vragen en opmerkingen én eisen over de mogelijkheden tbv onze kinderen. Maar wellicht is dat iets wat bij de kamerbespreking nog kan gebeuren.
Waarbij wellicht ook tbv ouders en partners aandacht geeist kan worden.
Wolters expliciete verwijzing naar zijn - bepaald niet recente - samenwerking met Centrum 40-45 was een deel van zijn erkenning én zijn deskundigheid die goed deed.

Al eerder had van Dam KNR zijn visie gegeven over luisterbereidheid.
Die was zo gek nog niet.


Hij zorgde in ieder geval bij de post voor een welkome morning after grinnik over tenten gewijde kaarsen en dat Bleijerheide archief

Geen opmerkingen: