vrijdag, december 10, 2010





Bestuursleden, Beoordelings- en Adviescommissie, en betrokken vrijwilligers van Hulp & Recht.
Het bestuur van Hulp & Recht over het jaar 2006:
Mevrouw mr. S.J.E. Horstink-von Meyenfeldt, voorzitter
Prof.mr. A.L.G.A. Stille, vice-voorzitter
Mevrouw drs. M.H.A. (Maria) ter Steeg-van Wayenburg, secretaris
De heer C.G.J. Backer RE RA, penningmeester
Zuster T. Wijngaard
Pater J.M.Cl. van Duijnhoven ofm
Vicaris-Generaal dr. H.A. Verbakel
Mevrouw drs. G.A.C.H. (Beanca) Hazelzet-Buur

De Beoordelings- en Adviescommissie telt in het jaar 2006 8 leden.

Voorts waren over het jaar 2006 tien vertrouwenspersonen aangesteld, twee juridisch adviseurs, een meldpuntfunctionaris en een beleidsmedewerker.

Mutaties in benoemingen In 2006 is mevrouw B. Hazelzet-Buur afgetreden als vertrouwenspersoon en als bestuurslid van Hulp & Recht.

Personele mutaties. Per 1 oktober is mw. G. Vermeulen mw. E. (elly) Wintjes opgevolgd als beleidsmedewerker van Hulp & Recht.
Ad interim heeft mw. F. Heijman die functie van juni tot oktober bekleed.

Activiteiten

Op 27 januari 2006 heeft een basistrainingsdag voor drie nieuwe vertrouwenspersonen plaatsgevonden, in samenwerking met SMPR. Ook heeft het Dagelijks Bestuur van Hulp & Recht een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van SMPR. Middels jaarlijks overleg wordt deskundigheid op het gebied van seksueel misbruik in pastorale relaties uitgewisseld. Op 25 april en op 12 december 2006 hebben bijeenkomsten voor Vertrouwenspersonen van Hulp & Recht plaatsgevonden. Onder leiding van het dagelijks bestuur en de beleidsmedewerker heeft een uitwisseling van ervaringen van de vertrouwenspersonen plaatsgevonden.

Tevens heeft de voorzitter van het bestuur de vertrouwenspersonen op de hoogte gebracht van de te verwachten aanpassingen in de Procedure van Hulp & Recht. Deze bijeenkomsten worden door de vertrouwenspersonen zeer gewaardeerd en goed bezocht. De beleidsmedewerker heeft met zoveel mogelijk betrokkenen van Hulp & Recht een persoonlijke ontmoeting gehad.

Conclusie van alle ontmoetingen was dat alle betrokkenen hun werk met grote toewijding naar beste vermogen verzorgen. De beleidsmedewerker beoogt een actieve rol en is op alle momenten aanspreekbaar voor vragen van betrokken medewerkers.

bron


Voorlopige conclussie: ik wens die gene die Prof. Adriaenssens als een randidioot wenst te beschouwen nog wel eens tegen te komen.


Dank je wel Tomas Doyle, dank je wel Diarmuid Martin, dank je wel Cs., jullie zijn zo gek als een deur! Moge het besmettelijk blijven.

Geen opmerkingen: