woensdag, april 28, 2010

NL luilekkerland Schengen Politie Rotterdam zweeg over pedofiele priester

Exiled’ MS patient risks arrest
A Irishman suffering from Multiple Sclerosis (MS) can’t come home because his medication includes cannabis-based drugs.

Noel McCullagh, originally from Ballinasloe, Co Galway, has been told by the Irish authorities that he will be arrested if he attempts to bring his legally prescribed medication, Bediol and Bedrocan, prescribed in Holland, into Ireland.

The social inclusion unit of the HSE have told the 33-year-old that he will be arrested if he attempts to come home to his family for a visit with the medication.

En priester worden met MS dat kan ook niet.


Gepubliceerd: 28 april 2010 12:06 Gewijzigd: 28 april 2010 12:08
Door een onzer redacteuren
NRC

Rotterdam, 28 april. De politie heeft de burgemeester van Rotterdam niet tijdig geïnformeerd over het verblijf in die stad van de Ierse ex-priester Oliver O’Grady, die in de Verenigde Staten werd veroordeeld wegens het verkrachten van kinderen.

Pas in januari dit jaar, toen O’Grady al anderhalf in Rotterdam woonde, werd burgemeester Aboutaleb op de hoogte gebracht. Dat heeft zijn woordvoerder vanochtend gezegd. De gemeenteraad heeft gevraagd om opheldering.

Openbare orde
De burgemeester is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in zijn gemeente. Als mensen die een risico voor de samenleving vormen zich in de gemeente vestigen, dan moet hij hiervan op de hoogte zijn.

De politie wist medio 2008 al dat O’Grady in Rotterdam was, na een melding van Interpol. Net als de burgemeester werden organisaties en bedrijven in Schiedam en Rotterdam, waar O’Grady actief was, niet ingelicht door de politie. De ex-priester, die zich ‘Brother Francis’ noemde, was als vrijwilliger actief bij een Engelstalige kerkgemeenschap in Schiedam.

Hij vulde zijn priesterpensioen aan als medewerker van McDonalds in Rotterdam. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat O’Grady zich in Nederland vergrepen heeft aan kinderen.

Ongewenste vreemdeling
Nadat burgemeester Aboutaleb wist van de veroordeelde pedoseksueel, nam hij contact op met het ministerie van Justitie om hem tot ongewenste vreemdeling te laten verklaren, aldus zijn woordvoerder.

Het ministerie weigerde, waarop de gemeenteambtenaren „indringende gesprekken” met O’Grady zouden hebben gevoerd. De ex-priester besloot een paar dagen later Nederland te verlaten.

Geen opmerkingen: