dinsdag, november 06, 2007

en dat is heel slecht nieuws voor de Kerken

Heb je daar een katholiek als minister, heb je daar als Kerk geen meter aan, want steekt die sufferd zijn kop in het zand.
Da's dus heel slecht nieuws. Een minister die kennelijk nog steeds gelooft wat overal steeds duidelijker wordt: jongens stront aan de knikker, en miljarden heeft gekost.
Zit daar die Hollander kennelijk te geloven dat het hier - dankzij de kwaliteit van het water of zo?- niet zo is.
Schiet je als Kerk ook geen meter mee op natuurlijk.
Als gelovige ook niet. En als ouder, laat staan kind al helemaal niet.

Als collega minister ook niet bepaald.
Misschien toch Rouwvoet en Hirsch Ballin eens samen eucomenisch aan tafel gaan zitten om hun hersens te gebruiken over een paar vragen:
Heren, wat meent U dan dat er in dat hollandse water zit? Dat ons zo uitzonderlijk zou maken?Meent U dat dat uit Lourdes komt of zo? Zo ja, kan in dat geval bisschop Punt een declaratie indienen voor het leiden van processies naar de Amsterdamse waterleidingsduinen?

Maar veel belangrijker: ben u nu echt zo naif, terwijl per week ook in Europa en dus ook in Nederland, meer mensen hun mond open gaan doen, te menen dat het niet door begint te sijpelen , en U de Kerken hiermee knap eenzijdig opzadelt met een probleem?

En hoe gek denkt U dat die verzekeringen in Nederland zijn?
Waar dacht U eigenlijk dat vorige week dat proces tegen die gezinsvoogd van dat meisje Savannah over ging ?

Trias politica is leuk, maar een ministerieel beleid (met ballen) is ook nooit weg.

Slecht nieuws voor die Kerk, zo'n naive katholieke minister!
Hij voert de scheiding Kerk en Staat heel rigoreus door, en neemt zijn eigen Kerk niet eens serieus meer.

Dom hoor van die aartsbisschoppelijke staf!
Gemiste kans, stelletje sufferds. Al was het alleen maar het gebaar, want zo'n verklaring lost natuurlijk helemaal niets op.

Soms kun je maar beter niet te veel staan op die scheiding Kerk en Staat als je jezelf niet teveel wenst te isoleren.

Nederlands katholieke struisvogels gesignaleerd. Iemand de behoefte om met een - niet al te parochieel -vaandel te gaan lopen zwaaien?

Volgende rondje Islam in Europa trappen?
Reken maar uit wat dat de christelijke Kerken kost!

Minister Ernst Hirsch Ballin:
Geen verplichte gedragsverklaring priesters
Geplaatst door Theo Borgermans 6 nov '07 om 11:55u (Bron: ANP)

DEN HAAG (RKnieuws.net) - Rooms-katholieke priesters en andere kerkelijke medewerkers die met kinderen werken hoeven geen bewijs van goed gedrag te hebben. Een meerderheid van de Tweede Kamer had erop aangedrongen de Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) ook voor deze groep verplicht te stellen om seksueel misbruik van kinderen tegen te gaan.
Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie ziet daartoe echter geen reden, zo bleek dinsdag uit zijn antwoorden op schriftelijke vragen van de PVV. Volgens de bewindsman hebben kerken en moskeeën al maatregelen genomen om seksueel misbruik zoveel mogelijk te voorkomen. Hij vindt het wel ongewenst dat iemand die is veroordeeld wegens seksueel misbruik van kinderen daarna opnieuw de gelegenheid krijgt om met kinderen te werken.

Geen opmerkingen: