zondag, april 14, 2013

Jeugdzorg Nederland Zorgjongeren aan hun lot overgelaten

12-3-2013
De Gelderlander

ALVERNA - Jongeren die de hele dag door begeleiding moeten krijgen in drie zorghuizen aan de Graafseweg in Alverna, wonen al enkele weken op zichzelf. Zorginstelling Sterk!Zorg is failliet. Werknemers hebben zich ziek gemeld, omdat ze geen loon krijgen.


Edwin, Glen, Demi en Björn hebben 24 uur per dag begeleiding nodig. Dat is de reden dat ze wonen in een van de drie huizen bij kwekerij Loeffen in Alverna van zorginstelling Sterk!Zorg. Alleen is er even niemand die op ze let. Sinds een week of twee.

De situatie in de huizen is weinig vertrouwenwekkend. Binnen ligt overal troep, deuren zijn kapotgeslagen en -geschopt. Warm water is er niet, omdat de gasrekening niet is betaald. Een brandalarm gaat af, maar niemand reageert.

"Ik heb de politie vorige week vrijdag ingeseind", vertelt terreinverhuurder en kweker Wil Loeffen. Maar die vindt het geen zaak voor de politie, laat een woordvoerder weten. "Bureau Jeugdzorg weet ervan", zegt ook regiomanager Jan-Willem Zeuner van Sterk!Zorg aan de telefoon. Maar ook daar zit niemand die ingrijpt.

"Onverantwoord", menen enkele zorgbeleiders die de krant bellen. "Het gaat om jongeren die door het lint kunnen gaan. Sommigen hebben een agressieprobleem."

Die hebben kennelijk ook een concilie gehad

Geen opmerkingen: