zaterdag, april 20, 2013

Cadeautje van Jos; opvoeding over toog en kap


3 opmerkingen:

Jos Schmidt zei

Crispina,
Heb jij je in je oordeel over de misstanden binnen Huize St.Joseph Roermond rekening gehouden met het feit, dat de Broeders van Bleijerheide de organisatie slechts in handen hadden van 1935 tot 1946, en is nadien overgenomen door Broeders van een andere Congregatie !!

De Höver-congregatie is toentertijd gestopt bij gebrek aan mankracht. (de Nederlandse Nachwuchs was nog niet op gang gekomen en er waren Duitse Broeders als soldaat gesneuveld)

Ik heb zonet op de KLOKK-site de hele riedel aan ellende over St. Joseph doorgelopen, en geconstateerd, dat alle Blog-reacties over de jaren 50- en 60 jaren gingen.

En doe je zelf eens een lol en kijk in mijn map van St Joep.
Penning de Vries (oud-leerling wacht écht op jou).

crispina zei

Dat heb ik vannacht dus gedaan, het eerste antwoord staat elders

Jos Schmidt zei

CORRECTIE:
Huize St Joseph Roermond werd in 1903 gesticht (op een andere locatie in Roermond) en vanaf het begin tot 1946 geleid door de Broeders van Bleijerheide.

Het r.k. jongensinternaat St.Louis werd in 1853 in Roermond Lindanusstraat 2 gesticht en verhuisde in 1914 naar Amersfoort.

In 1915 verhuisde Huize St. Joseph naar Lindanus 2.

De Broeders van Bleijerheide hebben in 1946 de voogdijwerkzaamheden overgedragen aan de Congregatie van de "Broeders van de Christelijke Scholen".
(Latijn: Fratres Scolarum Christianorum; afgekort: FSC)

Vandaag op mijn site toegevoegd
Onstaansgeschiedenis van Huize St.Joseph Roermond.

http://jos.dervek.com/VerkennerijRoermond/Huize_St_Joseph_1903_1946?full=1